"Ha elmondanám a titkomat, meg kéne hogy öljelek!" - DEv interjú

ICL 46. állomása után beszélgettünk DEv-vel a győzelmükről, illetve arról, hogy mit gondol a magyar CS közösségről.

Az ICL 46 után a győztes csapat kapitányát DEv-et kérdeztük a sikereiről, a magyar közösségről, illetve hogy mi a titka annak, hogy 2001 óta nem bukott 1v1-et, amit ezen a LAN-on ugyancsak bebizonyított.

Boditon kívül nagyon kevés óraszámotok volt CS-ben, ebből kifolyólag arra következtetünk, hogy túl sokat nem gyakoroltatok. Volt bármiféle elvárásotok magatok felé?

Valóban nem túl sokat gyakoroltunk, lanon játszottunk először együtt az utolsó ICL óta ezzel az ötössel, illetve a csoportmeccs volt az első közös játékunk. A srácaim blaZe-t abszolút nem ismerték, én hoztam ide mondván, tehetséges és bízzanak bennem. Természetesen volt elvárás, nyerjük meg! :)

Miután a csoportban és a rájátszásban is kikaptatok a Culture-től, milyen hozzáállással mentetek neki a döntőnek?

Igazából azok a vereségek tét nélküliek voltak, mindig minden versenyen kell egy pofon, hogy magadhoz térj. Egyetlen tétmeccs a lanon nem más, mint a döntő, az pedig hazai pálya számunkra, ahogy a mellékelt ábra is jól mutatja.

A legtöbb clutch-csal te rendelkeztél a LAN-on. Mi jár a fejedben, amikor 1vX szituban maradsz?

Ha ezt elmondanám meg kéne, hogy öljelek! :P

Mostanában inkább WoW-ozol, mégis mondhatni "sima" lett a győzelem. Alexrad is azt nyilatkozta nemrég, hogy a magyar csapatoknak csak is nemzetközi viszonylatban kéne gondolkozniuk, mert itthon nem sokra tudják vinni. Ennyi lenne a mostani magyar pro közösségben?

Teljes mértékig egyetértek Alex-szel ebben, itthon nem sok mindent tudsz kezdeni már magaddal, a díjazások semmire nem elengedők csak és kizárólag a presztizsért küzdesz. Szerintem Magyar “Pro” scene-ről nem beszélhetünk 2014 óta. Külföld fele nyitni pedig olyan hatalmas idő befektetés, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen tudod megvalósítani iskola/munka mellett sajnos. Rengeteget kell beleáldoznod és ez nem mindenkinek fér bele az életébe, többek közt nekem sem.

Zsinórban harmadjára nyertél ICL-t, melyik a legkedvesebb győzelem számodra?

Minden győzelem a kedvencem, de ha ki kéne egyet emelni az az ICL3 volt! :P

"DEV a játékot és a jókívánságokat is szeretné hallani, amit az ellenfelei kiabálnak neki!" Forrás: ICL Challenge facebook

Vendégelőadó is voltál nemrég a Honvéd akadémián, mit gondolsz, van potenciál a következő generációban?

Igazából lehet, mert nagyon sok tehetséges fiatal van csak a kitartásukkal van szerintem probléma, amit meg is értek, látják ők is, hogy itthon semmire nem mész azzal, hogy jó játékos vagy sajnos.

Számíthatunk-e tőled bármilyen komolyabb csapatozásra a jövőben?

Bármi megtörténhet, de nincs tervben semmi konkrét, mindenki éli a saját életét, én speciel teljesen elvagyok most WoW-ban. Magyar versenyekre szinte biztos, hogy összeállunk. De szerintem most, hogy megint sok időt öljünk a játékba, ahhoz komoly elhatározás kellene és célok, amik egyelőre nincsenek, megkötéseim is vannak, hogy kikkel képzelem el a jövőt és nem feltétlen van mód most arra, hogy ez teljesüljön, de ahogy ismerjük az itthoni légkört ez hamarosan “megoldódik”. Addig is a következő ICL-en találkozunk!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!