Tíz hete nincs ellenszer az Astralis-ra

Tíz hete nincs ellenszer az Astralis-ra

Továbbra is a dánok vezetik a HLTV ranglistáját, de egyre komolyabb a verseny mögöttük!

Megérkezett a HLTV júniusi ranglista összesítése, tele apró, de érdekes változásokkal. Az Astralis továbbra is a csúcson van, bár a kihívóik szépen, lassan felzárkóznak.

Top 10

A dánokat továbbra sem lehet letaszítani a trónjukról. A FaZe, a Natus Vincere és a Liquid azonban keményen küzd a második helyért. Két tornájuk van júliusban, hogy eldöntsék ezt a versenyt a nyári szünet előtt. Az Astralis tíz hete mozdíthatatlan, hála annak, hogy négyből négy alkalomból a döntőbe jutottak, háromszor pedig haza is vitték a kupát. Ezt a a konzisztens teljesítményt még szebbé teszi, hogy a bajnoki címeket a már említett kihívók ellen hozták össze; a Na'Vi-t Marseille-ben, a Liquidet Dallas-ban és Londonban verték meg a döntőkben, míg a FaZe-t mindhárom eseményen a rájátszás korábbi szakaszában ejtették ki.

Az ESL One Köln alatt komoly viadal alakulhat ki a négyes között, de a FaZe-re és az Astralis-ra érdemes a leginkább figyelni, hiszen ez a verseny a kupa mellett az 1 000 000 dolláros Intel Grand Slam címről is szól, amihez Karriganéknek elég itt nyerniük. De, ha device-ék megállítják őket, akkor kapnak érte egy kövér, 100 000 dolláros csekket is.

A top 10 legnagyobb meglepetését inkább a másik végén érdemes keresni, hiszen az NRG elfoglalta a 7. helyet. Az ECS 5. szezonjának fináléjában mutatott forma, –illetve az elődöntős szereplés újabb előrelépést jelent a fiatal tehetségeknek, akik ezidáig nagyon szépen menetelnek idén. További érdekesség, hogy most már négy hete egy olyan érában élünk, ahol 3(!) észak-amerikai csapatnak is biztos helye van a top 10-ben. Ritka esemény, becsüljük meg.

Top 20

A második tízes sem maradt változatlan júniusban. A NiP két helyet hátracsúszott, így az ESL One Kölnnek már a top 20 elejéből vágnak neki. Legfontosabb –és egyben egyetlen– eredményük az elmúlt hetekben a Minorra jutás volt. A Gambit és a HellRaisers nagyon közel állnak hozzá, hogy beelőzzék a nindzsákat hamarosan, –míg a Renegades és a TyLoo is rákjárásban veszi a lista akadályait. A legnagyobb meglepetés az OpTic 5 helyes ugrása volt itt, amit az elmúlt hetek sikerei is alátámasztanak. A DreamHack Open Summerön másodikok lettek, –és lejutottak két fontos versenyre is, az európai Minorra és a DreamHack Masters Stockholmra.

Top 30

Valódi átjáróház lett a lista végéből. Öt új együttest is köszönthetünk, –köztük akik korábban kiestek innen, vagy nem is voltak itt. A DreamHack Summer győztes Imperial 10, –a ZOTAC Cup Masters európai kvalifikációjának nyertese, vagyis a Kinguin–, 16(!) helyet ugrott előrébb. A Windigo és a Spirit között ott van még az ENCE, mint 29. helyezett. Rendkívül impozáns a teljesítményük, hiszen 28(!!!) hellyel kerültek előrébb májushoz képest, –ami annak köszönhető, hogy megnyerték a GG.BET Majestic-et, lejutottak az ESL One Kölnre, illetve a Minor zárt kvalifikációján is eredményesek voltak; így a finnek közelebb kerültek egy esetleges Majorszerepléshez is.

Júliusban két nagy verseny lesz: az ESL One Köln a hónap elején, illetve az ELEAGUE Premier Atlantában, július második felében. Természetesen a lista elején ezek jelentik a prioritást, de a legtöbb szereplőnek egészen más miatt lesz izgalmas hónap július. Ugyanis 7. és 22. között 4 Minor is lesz, ahol olyan csapatoknak szurkolhatunk, mint a HellRaisers (CIS) vagy a NiP (EU).

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!