A profik szerint versenyképesebb lesz a FIFA19

A profik szerint versenyképesebb lesz a FIFA19

A bemutatott új funkciók közül a legtöbb igen hasznos lesz, –és bizony elképzelhető, hogy hatványozottan számítani fog a játékos ügyessége.

Az ősz leginkább az iskolakezdés miatt érdekes, azonban a legújabb FIFA megjelenése minden mást elhomályosít. A FIFA 19 szeptember 28-én jelenik meg, de az EA Sports bemutatta már a játék néhány új funkcióját. Legalábbis bizonyos beavatott emberek láthatták mozgás közben, sőt, ki is próbálhatták. A DailyMail Esports a Red Bull Gaming Sphere-en beszélt két professzionális FIFA játékossal; Ryan 'Hashtag Ryan' Pessoa és Shaun 'Shellzz' Springet elmesélte, hogy mit gondolnak arról, amit eddig láttak és tapasztaltak.

Mondhatni, hogy minden évben a FIFA egyre nagyobb e-sport címmé válik. Ráadásul most úgy tűnik, hogy a FIFA 19-et az EA Sports sokkal versenyképesebbé szeretné tenni, így a játékosoknak sokkal nagyobb kontroll lesz a kezében.

"Olyan sok minden van, ami nem rajtad múlik a FIFA 18-ban. Azt akarom, hogy a játék kevésbé legyen assisted (gép által segített), és inkább manuális alapokon nyugodjon, mert ekkor számítana leginkább a skill."

Az egyik legjobb dolog, amit eddig bemutattak, az az új lövés mechanika.

"Nagyon tetszik, ahogy megváltoztatták a lövések módját. Duplán kell lenyomnom a gombot egy remek helyről, hogy tényleg jó lövést érjek el. Szóval ez tényleg más lesz." –osztotta meg véleményét Ryan.

Ha jól időzíted, akkor valóban pazar lövéseket lehet leadni, azonban ha elrontod, akkor bizony a közönség között köthet ki a labda.

"Ez jó, mert tényleg kell hozzá majd ügyesség. Ha egy driven shot-ot akarsz összehozni, akkor tökéletesítened kell a tudásodat. Nem csak benyomsz egy gombot és hátradőlsz. Tudom, hogy frusztráló lesz az elején, hiszen rá kell érezni, de időt kell hagyni neki és megnézni miként működik." - mondta Shellzz.

A Shellzz továbbá nagyon izgatott a versenyekkel kapcsolatban, ugyanis az EA Sports a FIFA 19-ben bevezeti az új egyéni taktikákat is. Ez azt jeleni, hogy a profik jóval több taktika közül választhatnak.

"Tudom, hogy megváltoztatják az egyéni taktikákat, így jobban testre szabhatjuk a csapatunkat. Ez lehetővé teszi az embereknek, hogy saját játékstílusukkal lépjenek pályára. Érdekes lesz a tornákon ezt látni."

Ami a Hashtag Ryan-t illeti, őt a kisebb kontroll módosítások érdeklik jobban.

"Azt hiszem kell idő majd, hogy hozzászokjak a driven shothoz, mivel nyomva kell tartani az LB és RB-t is. Nem igazán használtam eddig ezeket. Aztán ott vannak az ívelések: egy gomb lenyomva tartásával most már egyből kapásból fog lőni a futballistánk, így ezt tudatosan meg tudjuk majd tenni, ha nem akarunk belefejelni egy alacsonyabban szálló labdába. A kapust is jobban kezelhetjük majd. Ebben az évben szerintem a legrosszabbak ők voltak; egyszerűen kiszámíthatatlan volt a tevékenységük. Szerencsére láttam azt is, hogy a kapu valamelyik oldalára is átirányíthatjuk hálóőreinket."

Egy újabb nagy változást az 50/50 challenge hoz. A FIFA18-ban sokszor az ember úgy gondolta, hogy egy remek belépőt hajtott végre, azonban mégis a támadó jött ki nyertesként ezekből a szituációkból. Ez a feature ezen hivatott javítani. Mindkét játékos azt szeretné, hogy a játék még pontosabb és versenyképesebb legyen, –bár Shellzz elismerte, a labdarúgásban nem minden fenékig tejfel és a hagyományos fociban is vannak hibák.

"Nehéz, mert a labdarúgásban bármi megtörténhet. Azt akarják elérni, hogy mindig a jobb játékos nyerjen, de ez nem mindig történik így. Néha 20 lövésből egy sem megy be, aztán a beszorított ellenfelünk első próbálkozásából mégis betalál. Ez úgy gondolom része a labdarúgásnak, –szóval ezen nem szabad változtatni."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!