Ez a Druid pakli tényleg páratlan a standard metában! - Odd Druid bemutató

Ez a Druid pakli tényleg páratlan a standard metában! - Odd Druid bemutató

A jelenlegi Standard metában új paklikat kitalálni nem könnyű feladat, de Purple megpróbálkozott vele: így jöhetett létre a mai bemutatónk alanya, az Odd Druid!

Zridex Big Druidája meghódította a laddert július első napjaiban: így már nem csak a Taunt, Malygos és Token változatok okoznak kellemetlen pillanatokat a játékosoknak, hanem a Big és a mai cikkünk alanya az Odd típusok is. De miért működhet Baku the Mooneater egy Druid deckben? Nézzük meg közelebbről!

A deck alapját Baku, és így a páratlan szinergiák képezik, amikkel felveheti a versenyt a pakli az elég változatos metadeckekkel. Ez sosem könnyű feladat az offmeta próbálkozásokkal, de esetlegesen egy-egy jó szériával akár több rankot is pillanatok alatt előre ugorhatunk!

Purple’s Odd Druid

Kód: AAECAZICBKIJr9MC8eoCnvgCDVZf6QGaCJjSAubTAovhAo3mAvnmAt3rAo3wAvLxAr/yAgA=

A deck megalkotója a híres kanadai játékos Purple, akinek a nevével több nagyobb nemzetközi versenyen is találkozhattatok. A páratlan mechanika miatt rögtön feltűnhet, hogy limitáltak a lehetőségek a rampelésre, hiszen a Wild Growth nagyon hiányzik a pakliból. Helyettesítésére a Greedy Sprite került a pakliba, ami többé kevésbé megoldja ezt a feladatot, de természetesen hatékonyságban messze elmarad a Wild Growth-tól. A legfontosabb leszedések közül is kiesett két fontos elem (Wrath és Swipe) ezek pótlására alkamas lehet a Claw (és a buffolt Hero Powerünk), ami viszonylag olcsón tudja kezelni a korai szakaszban az ellenfél agresszióját, továbbá ha tömeges leszedés kéne akkor meg a Starfallhoz lehet nyúlni bátran. A győzelmi faktor hasonlít a Taunt és Big Druidokhoz, hiszen a Master Oakheart, Hadronox, Witching Hour és Carnivorous Cube is a pakli szerves részét képezi. A Baku the Mooneater, mivel Beast többnyire halott lapként fog pihenni a kezünkben hiszen nem igazán akarjuk, hogy Witching Hourból visszakerüljön a boardunkra, –aki önmagában csak egy átlagos nagy lény.

Tovább lehet finomítani a decket, –ha az a célunk, hogy kizárólag a Hadronoxot kapjuk vissza a Witching Hourból–, ha a Witchwood Grizzly helyére Rotten Applebaumot teszünk. Viszont akkor már inkább Taunt Druidozhatunk is, hiszen az már egy bevált és jelenleg is működőképes koncepció.

A paklinál figyelni kell a laphúzásra is, hiszen se Ultimate Infestation, se Wrath, se Branching Paths nem kerülhet bele, így csak a Nourishra és a Ferocious Howlra számíthatunk.

Összességében egy érdekes paklit rakott össze Purple, amivel nyugodtan lehet próbálkozni, –hiszen senki sem fog arra számítani, hogy egy Odd Druid jön vele szembe.

Nektek tetszik ez a változat, vagy maradtok inkább a klasszikus Taunt Druidnál?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!