Faker:

Faker: "Még nem alkalmazkodtunk az új metához, ezért a többi régiótól tanulunk"

Általában a nyugat tanul Koreától, de a mostani metában annyi az újdonság, hogy már ők is figyelnek minket.

Július 5-én –azaz tegnap– útjára indult az LCK - LPL - LMS Rift Rivals eseménye is, amin természetesen részt vesz az SKT T1 is. Egyelőre 1-1-es mutatóval rendelkeznek, a Machi Esports-ot sikerült elverniük, de az Invictus Gaming már kifogott rajtuk. A meccsek után interjút is készítettek Fakerrel a helyszínen. A mérkőzések előtt azért elég sok rajongó izgulással vegyes aggodalommal figyelte az SKT-t; hiszen az idei év eléggé nehézkesre sikeredett eddig, legalábbis ha a korábbi formájukat nézzük az elmúlt évek során.

A Riot még a tabella alján sem kíméli Caitlynt - PBE

A tegnap éjszakai frissítés Caitlyn helyzetét megint gyengítette, és a Teleportot is ritkábban használhatjuk.

Ezek a rajongók egy kicsit megnyugodhattak. Ugyan a régi SKT dicsfény még nem tért vissza, de egy sokkal koordináltabb SKT-t láthattunk végre a színpadon, legalábbis a Machi Esports-cal szemben mindenképp. Szerencsére az interjú még a második mérkőzés előtt készült Fakerrel.

Gyakran látogattál már Kínába a múltban. Milyen a látogatás ezúttal?

"Őszintén szólva, sok részét bejártam már Kínának. Gondolok itt Shanghai-ra, vagy Pekingre, ez a két város nagyon fejlett, rengeteg jó lehetőség van itt."

Az előző interjúid során említetted, hogy nem sokat tudsz a Machi Esports-ról. Most hogy játszottál már ellenük, mit gondolsz róluk?

"Nagyon egyedi tiltásaik és választásaik voltak. A hősválasztás folyamata kifejezetten érdekes volt."

Jelenleg nem teljesítetek túl jól a csapattal az LCK-ban. Milyen állapotban van most a gárda? Sikerült alkalmazkodni az új metához?

"Nagyon sokat javultunk. Úgy érzem itt jobb eredményeket fogunk majd elérni. Ettől függetlenül még nem sikerült teljesen adaptálódni az új metához, de rengeteg meccset megnézünk más régiókból, hogy tanuljunk tőlük."

Nagyon sokat szurkolnak nektek itt. Szeretnél mondani nekik valamit? Illetve mi a személyes célod idénre?

"Szeretném minden rajongónak megköszönni a támogatást. Ami a személyes célomat illeti, –szeretném ha idén az mi (az LCK) nyerné meg a tornát."

Furcsa azért ezt látni, hogy mennyire kifordult magából a LoL világa. Korábban szinte példa nélkül Korea találta ki az új metát. Tény, ami tény: a sok teleportos kompozíciókat az elsők között kezdték el játszani, hősök terén viszont tényleg annyi lehetőség van, hogy egy csapatnak, egy elemzőnek képtelenség mindenre gondolnia. Ezért nem árt mások ötleteit átvizsgálni; megnézni, hogy mit lehet abból hasznosítani, –és persze hogy mi fekszik a leginkább egy adott csapatnak, jelen esetben az SKT-nek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!