Egy térkép, amellyel biztos nem veszíted el a helyes irányt!

Egy térkép, amellyel biztos nem veszíted el a helyes irányt!

Kíváncsi vagy rá, hogy Azeroth mely szegmensében játszódnak a Hearthstone különböző kiegészítői? Akkor ezt a térképet neked találták ki!

Ha szerettek a játékok mögé látni, érdekességek után kutakodni, akkor szerencsés napotok van, mert egy igazi ínyencséget hoztunk el nektek! Egy Reddit felhasználó összes tudását felhasználva megalkotta nekünk az eddig megjelent Hearthstone kiegészítők térképét. Pontosabban elhelyezte őket Azeroth világában. Nézzük is meg, hogy mely World of Warcraft vidékeket ismerhettük már meg a kártyajáték segítségével és mik azok, amik még számunkra ismeretlen övezetnek számítanak!

Kalimdor

Kalimdor a négy szuperkontinens legnyugatibb darabkája. Három nagyobb részre osztható, melyek igen fantáziadús elnevezést kaptak az Észak-, Közép- és Dél-Kalimdor személyében. Érdekességként még azt is megemlíthetjük itt, hogy eredetileg a négy kontinens egy egybefüggő földrészt alkotott szintén ezen a néven (egyébként a Kalimdor az Örökös Csillagfényt jelenti Titán és Darnasszi nyelven egyaránt). Azonban amikor a földrész közepén található Well of Eternity felrobbant a War of the Ancients során, elszakadtak egymástól. Eredetileg az éj tündék uralták a vidéket, viszont a már előbb is emlegetett csaták során az orkok, taurenek, trollok és draenei-ek vehették át az uralmat (már ha a számokat nézzük). Na és akkor mi játszódik itt? Ha meglesitek a térképet, akkor láthatjátok, hogy nem is egy, hanem egyből három különböző kiegészítővel találkozhatunk a régióban. A The League of Explorers ikonja valószínűleg senkit sem ért meglepetésként, ugyanis már csak tematikája miatt is még fogunk vele találkozni máshol is. Ezen kívül a Journey to Un'Goro és a Mean Streets of Gadgetzan az ami helyett kapott a kontinensen.

Northrend

Northrend, amelyet sokan a világ tetejeként esetleg Azeroth koronájaként emlegetnek, a legfagyosabb kontinenseként vonult be a történelemkönyvekbe. De ezen nem is lehet csodálkozni, ugyanis itt található a Lich King székhelye, az Icecrown Citadel. A földrészt ahogyan a fenti térképen is jól látható, több kisebb régióra osztották, így könnyeben meg lehet határozni, hogy mely kiegészítő hol helyezkedik el. Egyértelműen a Knights of the Frozen Throne a sziget Icecrown szegmensében, a Grand Tournamet Icecrown északi részén, míg a Curse of Naxxramas a Dragonblight felett lebegő Naxxramas erődben játszódik.

Broken Isles

A Broken Isles kisebb szigetek csoportja, amelyek Kalimdor és Kul Tiras között helyezkednek el. A szigetcsoporton rengeteg elf rom található (itt épült fel a híres éj elf város Suramar is), ezzel igen egyedi hatást kölcsönözve a területnek. Az övezet rengeteg általunk is már jól ismert lényt adott a játéknak: itt nőtt fel például Malfurion és Illidian Stormrage, sőt Suramar városkája volt eredeti otthona Trydane Whisperwindnek. Egyelőre azonban csak egy kiegészítő volt, az amely itt játszódott, méghozzá a Kobolds & Catacombs.

Eastern Kingdoms

A Keleti Királyság, amelyet gyakran Azeroth-ként esetleg Régi Világként emlegetnek, lesz a utolsó rész, amit ma körbejárunk. A királyságot kisebb kontinensek alkotják (mint például Azeroth, Khaz Modan, Lordeon és Quel'Thalas. A kontinenst nyugatról a Great Sea, keletről pedig a The Forbidding Sea veszi körül. A területen többnyire élőhalottak, törpék, gnómok, emberek és worgenek laknak. Az utolsó fajból pedig egyből lehet is következtetni, hogy melyik az a kiegészítő amely itt játszódik, hát persze, hogy a Witchwood. Amelyen kívül találkozhatunk még The League of Explorers-el, a One Night in Karazam-al, a Whisper of the Old Gods-al és a Blackrock Mountain-el is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!