Faker iskolás tananyag lett Kínában

Faker elismertsége mindig is magas volt Kínában, most eljutott arra a szintre, hogy már egy tankönyvbe is bekerült.

Lee "Faker" Sang-hyeokot sokan sokáig a világ legjobb League of Legends játékosának tartottak. Az utóbbi időben ez már nem feltétlenül van így, de még mindig a legjobbak között tartják számon, ez főleg igaz Kínára, ahol külön kultusza is van a koreai játékosnak.

Ilyen gyors meccset is ritkán látunk: Uziék átgázoltak az SKT-n!

Aioween | 18/07/09 10:50 A hétvége során minden régióban zajlottak a Rift Rivals események, nem csak Észak-Amerikában az EU és NA LCS között, amit végül az előbbi nyert meg tavallyal ellentétben. A másik legizgalmasabb régió talán az LPL, LCK, LMS volt. Itt egy kicsit máshogy nézett ki a formátum, mivel három régió is versenybe szállt a címért.

A harmadik szezonban mutatkozott be először az SKT "B" csapatában, azóta sem váltott szervezetet, hiszen még mindig az SKT T1 midese. Az Invenglobal jelentése szerint Faker bekerült az egyik kínai tankönyvbe is, ezzel pedig végérvényesen beírta magát a történelembe, mint példakép és játékos.

A tankönyv egyébként nem csak e-sportolóként utal Fakerre, ugyanis diákként is remekelt, nagyon jó tanuló volt, ezért ő tényleg egy olyan ember, akire a diákok is felnézhetnek. Lényegében az élettörténetét mutatja be a könyv ezen része, ahol felvázolják, hogy miként is jutott el a sikerhez. A jó jegyei és a mindeddig egyedülálló e-sport teljesítménye mellett (játékosként csak bengi rendelkezik három VB címmel a világon rajta kívül - a szerk.) azért is pozitív példa, mert ilyen sikerek és jó eséllyel rengeteg pénz mellett is végig kimért, illetve szerény marad, nem szaladt el vele a ló.

A lépés azért is érdekes a tankönyvkiadó részéről, mert bár az e-sport hatalmas iparágnak számít keleten, tehát Kínában is, azért mindenkit nem ért el. Ez azt jelenti, hogy sok olyan diák és szülő is találkozni fog vele a "mainstream" nyomtatott formában, akik előtte egy darab League of Legends meccset sem láttak, esetleg azt sem tudják, hogy mi az pontosan. Az biztos, hogy az ország eltökéltségét tökéletesen mutatja az e-sport mellett, mint egy igenis növekvő szabadidős  tevékenység és profi sportág.

Hogy lesz-e valaha még egy ilyen játékos, akit így ki lehet emelni, jó kérdés, de egy dolog biztos: ha Faker karrierje végéig már semmilyen nagyobb címet nem ér el, eddigi sikerei akkor is majdhogynem utolérhetetlenek maradnak a legtöbb profi játékos számára a League of Legends világában.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!