Ilyen gyors meccset is ritkán látunk: Uziék átgázoltak az SKT-n!

Míg az EU szépített a tavalyi eredményen, ugyanez Koreának már nem jött össze Kínával szemben.

A hétvége során minden régióban zajlottak a Rift Rivals események, nem csak Észak-Amerikában az EU és NA LCS között, amit végül az előbbi nyert meg tavallyal ellentétben. A másik legizgalmasabb régió talán az LPL, LCK, LMS volt. Itt egy kicsit máshogy nézett ki a formátum, mivel három régió is versenybe szállt a címért. Abban nem volt meglepetés, hogy a döntő napján a két nagyobb és erősebb régió, vagyis Korea és Kína játszott egymással az szemben, az LMS nem tudta meglépni a lehetetlent.

Jöhet bármilyen versenyformátum, EU > NA

Hodi | 18/07/08 11:02 Szombat este véget ért a Rift Rivals Európa és Észak-Amerika számára. Tavalyhoz képest a Riot Games új lebonyolítási formátummal készült: míg egy évvel ezelőtt a csoportmeccseket követően a két régió legjobbja, a Unicorns of Love, valamint a TSM játszottak egymással egy Bo5 döntőt (amit az amerikaiak nevetve nyertek 3-0-ra), addig idénre teljesen átalakult a rendszer, és a csoportmeccseket követően jött az úgynevezett Relay Race formátum.

Az már a csoportkörök során is látszott, hogy per pillanat Kína a legdominánsabb, ők első helyen végeztek 6 győzelemmel és mindössze két vereséggel. Korea 4-4-et ment, míg az LMS régió 2-6-ot. Ez azt jelentette, hogy egy minidöntő Bo5-öt kellett lejátszani a 2. és 3. régiónak, amit végül az LCK nyert 3-0-ra. A döntő viszont már érdekesebben alakult. A meccsek eredményét az alábbi táblázatban láthatjátok.

A kt Rolster lenyomta az Invictus Gaminget, mindezt ráadásul egy új Aatrox middel, Score ekkora ünnepelte az születésnapját, ajándék gyanánt egy győzelem is járt mellé.

Ekkor még úgy tűnt minden rendben, azonban jött egy volt VB döntő újrajátszása, hiszen az SKT és az RNG csapott össze. Nem várt eredmény született. Az egy dolog, hogy az RNG jobbnak bizonyult, de ami igazán érdekes volt, hogy mindezt rekordidő alatt vitték véghez. Mlxg eszméletlen nyomást gyakorolt a pályára, így hiába volt funnel kompozíciója az SKT-nek, Bang Smite-os Xayah-ja sokszor a saját erősítéseit sem tudta elvinni. Ösvényről ösvényre jártak a kínaiak, tornyokat és gyilkosságokat elhozva. Faker Mordekaiserrel próbálkozott és bár két sárkányt is megszereztek, a győzelemhez ez édes kevés volt. A 22. percben a Baronnak is nekiálltak ám ez katasztrofális döntésnek bizonyult. Egy tiszta ászt követően az RNG megszerezte a Baront és a 23. percben be is fejezte a mérkőzést.

Egálba került a két régió és az Afreeca Freecs meg az EDG összecsapása jött. Mivel Kínát a következő meccsen a Rogue Warriors képviselte (ők voltak a leggyengébbek a régióból), ráadásul a Kingzone ellen, nagyon kellett volna nekik ez a győzelem. Az Afreeca Freecs azonban jobbnak minősült, így 2-1-re az LCK vette át a vezetést.

Úgy tűnt minden remény elveszett a kínaiak számára, hiszen papíron a Kingzone erősebb volt, mint a Rogue Warriors. A papírforma azonban senkit nem érdekelt, a kínai ötös fantasztikusan játszott és a Kingzone-ra jellemző nemzetközi versenybetegség ismét kijött, nem tudták összehozni a végső győzelmet a koreai régiónak. Nem volt egyoldalú mérkőzés, de végül a Nexust a kínai gárda döntötte be a 35. percben.

A közönség természetesen megőrült, hiszen a rendezvényt Kínában tartották helyileg. Jöhetett a mindent eldöntő döntő, ahol mindkét régió az általa ítélt legjobb csapatot küldte. Kína részéről ez nem volt kérdés, hogy az RNG lesz, viszont Korea két olyan sztárcsapat mellett, mint a Kingzone vagy az SKT is az Afreeca Freecs-et küldte be a pályára. Uziékat ezúttal sem kellett félteni. Bár a carryzést nem ő végezte a meccs első szakaszában, Xiaohu topon megindult Vladimirrel, az Afreeca toposa Kiin hozzászagolni sem tudott az eseményekhez. Ugyan Xiaohu elkövetett néhány hibát, a meccs egy szépen felépített folyamat volt az RNG részéről. Szisztematikusan vitték el a tornyokat, viszonylag kevés gyilkosság mellett és meglepő módon makróban megverték a koreaiakat, ez korábban nem volt a kínaiak sajátja. 35 perc után az RNG bedöntötte a Nexust, és ezzel bebiztosította a Rift Rivals kupát Kínának.

Uzi élete évét éli jelenleg. Tavaly év végén bezsebelték az All-Star gálát, amire sokan azt mondták, hogy nem számít annyira, de azt követte az LPL tavaszi szakaszának megnyerése, majd az MSI győzelem, most meg ez! Fél év alatt ez négy bajnoki cím, négy különböző versenyen. Így már tényleg csak a VB van hátra, vajon azt is bezsebeli idén?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!