Részletesebb taktika és beállítások, újabb kiszivárgott FIFA19 infok

Részletesebb taktika és beállítások, újabb kiszivárgott FIFA19 infok

Közeledik a FIFA19 megjelenési dátuma, ezért nem meglepő, hogy egyre-másra kerülnek fel az újabb kiszivárgott információk az új epizódról.

Azt hiszem nem túlzok, hogyha azt állítom lassan már mindenki a FIFA19-et várja és szeretné kézhez kapni vagy letölteni digitális formában. A FIFA18 szép és jó - bár egyesek szerint fabatkát sem ér -, de valljuk be lejárt az ideje, egyedül a világbajnokság és a mellé kiadott DLC tartja még a lelket az aktuális részben. Sok dologról írtunk már a 19-el kapcsolatban, közte volt az új taktikai elemeket felvonultató rész is, most azonban egy kicsit részletesebben tudjuk megmutatni, mire is lehet számítani majd a megjelenést követően.

Új Custom Taktika

Úgy tűnik, hogy az EA újabb jól bevált módszert vesz át a PES-től. A FIFA 19-ben az első jelek szerint pontosan tudod szerkeszteni, hogy hány játékos csatlakozzon a támadásaidhoz és mennyire mélyen védekezzen a csapatod. Ez hatalmas hatással lehet a játékmenetre, mivel így már hatékonyan meg lehet találni a népszerű 41212 (2) alakzat ellenszerét. Továbbá arról is dönthetsz, hogy mennyien menjenek fel a szögleteknél. Ez valószínűleg drasztikusan csökkenteni fogja a FIFA-ban bekövetkező sarokrúgások után történő gyors ellentámadásokból született gólok számát.

Jó látni, hogy az egyszerű sima csúszkák után egyértelműen meghatározott játékrendszereket lehet kitalálni és beállítani.

A védekező taktika hasonlóan fog működni, és megmondhatjuk a csapatnak, hogy mit tegyenek a pályán labdavesztés után. Fussanak vissza és rendeződjenek újra? Letámadjanak? Az egész pályán vagy csak a saját térfelünkön gyakoroljanak nyomást az ellenfélre? Sok ilyen védekező lehetőség elméletileg lehetséges volt a FIFA 18-ban, de mivel a csúszkák nem voltak teljesen egyértelműek, az saját taktika valójában nem volt életképes. Remélhetőleg az AI-t ennek megfelelően frissítik, hogy sokféle játékstílust tudjon játszani.

Másik fontos dolog, hogy szünet nélkül is reagálhatunk a pályán látottakra. Tegyük fel, hogy 442-ben kezdjük el a mérkőzést, de biztonságosabban akarunk játszani vezetés után. Nos, ahelyett, hogy megállítanánk az játékot és újraalkotnánk a taktikánkat, a már előre beállított stratégiák közül mérkőzés közben váltogathatunk és a labdarúgóink ennek megfelelően reagálnak. Ez nagymértékben javítja a meccsek dinamikusságát, és a kreativitás is jobban megjelenik. Íme egy rövid gameplay videó, melyben jó néhány extra beállítást is megtekinthetünk:

A FIFA19 szeptember 28-án jelenik meg szinte minden létező platformra.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!