Két magyar győzelemmel indult az EBL első napja!

Két magyar győzelemmel indult az EBL első napja!

Kezdetét vette az EBL harmadik szezonja, ahol több magyar siker is született már az első napon.

Július 9-én végre kezdetét vette az EBL (Esports Balkan League) League of Legends versenysorozatának harmadik szezonja is, ami nekünk magyaroknak különösen fontos esemény. Az előző két szezonnal ellentétben ezúttal már rögtön három magyar érdekeltségű csapat is indult, –elvégre a WiLD és a THR mellé ezúttal a Rift is csatlakozott–, igaz egy eléggé nemzetközi felállással, de a csapat zászlaja és székhelye ettől még magyar.

Három magyar csapattal indul az EBL harmadik szezonja!

Aioween | 18/07/09 17:20A WiLD by Lagerdère, a Rift Esports és a Team Horizon Reapers is ringbe száll az Esports Balkan League legújabb évadjában! A mai napon kezdetét veszi az Esports Balkan League harmadik szezonja is, ahol ezúttal már három magyar csapatnak is szurkolhatunk, hiszen mind a WiLD, a THR és a Rift Esports is indulni fog rajta.

A napot két külföldi csapat nyitotta: a szerb illetőségű Crvena Zvezda, illetve a kevert X25 Esports. A Zvezdások egy igazi wombo combo kompozícióval készültek –melyet Yasuo, Camille és Galio hármasára építettek–, emiatt még az elérhető Braumról is lemondtak Lucian mellé. A taktika azonban nem fizetődött ki: a kombót nem tudták kihasználni, az x25 pedig szép lassan lebontotta a tornyokat, majd a 32. percben egy újfent elrontott csapatharc után az X25 a Baron erősítéssel könnyedében sétált be a bázisra.

Másodjára a WiLD és a Neronity lépett pályára, ami azért is volt érdekes, mivel a Neronity lényegében az eddigi Random5 csapata egy új szervezet alatt, akiket már korábban megvert a WiLD. A Neronity ezúttal sem remekelt annyira, –főleg a mides P1pesha–, aki állandón arccal futott bele Meight-be és Pareszba. A meccs végéig ezt 9-szer is megismételte, így a Swainje nem sokat ért. A WiLD minden ösvényen nyerni tudott, így nem volt kérdés, hogy ki dönti le a Nexust. Végül a 29 percben történt ez meg úgy, hogy a WiLD közben egy tornyot sem vesztett.

A harmadik mérkőzés egy igazi magyar adok-kapok volt a THR és a Rift Esports között. Miden Sk1nzor helyett Cuhi játszott, a Rift Esports pedig egy igazi arany tölcsér (gold funneling) kompozícióval érkezett, ahol Lucker Xayah-ja ment midre egy Rakan támogatásában. Kubu így botra kényszerült Tasteless mellé. Újdonságok terén azért a THR is mutatott ezt-azt, Joe például a Heimerdinger botot mutatta be, míg miden Cuhi egy Smite-os Talont hozott. Eleinte jól alakultak a dolgok, –látszólag, több tornyot hoztak el, mint a Riftesek–, de mindeközben nem nagyon volt válaszuk a Xayah etetésre, –aki szép lassan kinőtte magát és végül átvette az irányítást, ezzel pedig a toronylemaradást is behozták. A 34. percben egy utolsó próbálkozása volt még a THR-nek, de végül hiába kezdeményeztek, a Rift dózert nem bírták megállítani, Joe egyedüli túlélőként nézhette végig, ahogy a Nexus összeomlik.

Végül, de nem utolsó sorban: az ASUS és az előző győztes Kliktech lépett pályára. Ez a Kliktech azonban már egy teljesen másik csapat, 5 új taggal és ez látszott is a mérkőzésen. Az első 10 percben torony nem dőlt, de az ASUS bekezdett gyilkosságokkal, ráadásul a legjobb tagokon. DoubleAiM Taliyah dzsungeles teljesítménye messze felülmúlta Fallen Angelét, ez pedig erőteljesen rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Az alsó ösvényt leszámítva mindenhol lemaradt volt a Kliktech-nek, boton pedig egy Ezreal került hátrányba, ami azért megszokott és nem jelentett akkora problémát. Taliyah egyszerűen túl sok volt a KT számára: a 24. percben már Baront is szedett az Asus, a győzelemig pedig mindössze egy percet kellett várni.

Csütörtökön (07. 12.) este 7-től pedig folytatódnak az izgalmak, újabb csoportkörbeli mérkőzésekkel várunk titeket az alábbi beosztás szerint.


Az első nap után pedig így néz ki a tabella.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!