Hogyan és mivel működnek a Magnetic lények? - Standard

Hogyan és mivel működnek a Magnetic lények? - Standard

Anno általánosban megtanultuk, hogy is működnek a mágnesek, –viszont most újra fel kell fedeznünk ezt a tudást, mégpedig a Hearthstone világában.

Be kell vallanom, hogy számomra duplán is izgalmas volt a tegnapi bejelentés, hiszen az egyik mechanika alapvetően a Mech lapokat helyezi előtérbe, a Magnetic képesség miatt. Ez nekem visszahozza majd a régi szép időket, amikor a Mech Mage még egy elég erős deck volt, –persze a benne lévő RNG faktor azért rendesen behatárolta a lehetőségeket. Viszont most újra elő lehet kapni a Mech lényeket, és lehet újra köréjük építeni mixeket. De mielőtt még landolna a kiegészítő lássuk, hogy miként működik pontosan a mechanika, és ebben a pillanatban milyen Mech lények vannak, amivel indulhat a szinergia.

A mechanika

Alapvetően arról van szó, hogy azon lények, amin megtalálható a Magnetic kifejezés, az már egy lenn lévő Mech lényhez csatolható. Ebben az esetben, a fúzió során a statok és a képességek összeadódnak. A már felfedett ilyen lap, –a Spider Bomb–, gyakorlatilag ad +2/+2-t és DR effektként elpusztít egy ellenséges lényt. Viszont egy valamit nem szabad elfeledni, hogy az egyesülés nem muszáj: dönthetünk úgy, hogy nem házasítjuk össze a kártyáinkat, és csak egymagában letesszük a boardra a Magnetic lényünket. Ez a játékon belül nagyon egyszerűen oldódik meg. Ha a bal oldalról közelítjük meg a lenn lévő mechet, akkor láthatunk animációt, mint az alábbi képen. Ekkor létrejön az egyesülés.

Azonban, ha jobb oldalról megyünk, akkor két külön álló entitánst kapunk.

Mech szinergia

Hát, így első látásra nem mondanám, hogy sok olyan Standard lap van, ami ott lenne nagyon a metában. Persze a Nightmare Amalgam még azért képviseli magát és a Harvest Golem egy staterős lény, de a többi estében egyszerűen nem látom azt a kapcsolódási pontot, ahol azok beférnek egy metapakliba. Persze most feljöhet, hogy a Clockwork Automaton ott lehet az Odd Hunter-be, és oda még kaphatunk valami másik aggro Magnetic lényt, –hiszen a bemutatott Spider, inkább Control irányba mutat. Pont ezek miatt, abban még lehet potenciál.

Persze ez még csak az első benyomás, –nem akarok semmilyen hosszútávú következtetést levonni, hiszen még nagyon sok Mech érkezhet–, illetve már maga a Spider Bomb is boríthat dolgokat; első ránézésre iszonyatosan erős lapnak néz ki, főleg egy Play Dead pakliban. Én nagyon bizakodom, hogy mi lehet, majd kiderül.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!