A pocket pickekről részletesen

Mit is jelent pontosan a pocket pick; milyen szerepe van a játékban, illetve a versenyeken?

Többször lehet olyan hősválasztásokkal találkozni, amelyekre a játékosok és a csapatok nem számítanak. Természetesen a mostani metától most egy picit el kell tekinteni, mert nézői szemmel még így is érhetnek bennünket meglepetések. Itt olyan hősökre kell gondolni, amelyeket az éppen aktuális metában egyáltalán nem lehet látni. Azonban, aki választja, valamilyen oknál fogva szereti és kiemelkedően tud vele játszani.

Keressük meg együtt a legkiegyensúlyozottabb hőst a játékban! -Szavazás

Szerintetek melyik a legkiegyensúlyozottabb hős ebben az őrült metaban?

A legegyszerűbben talán Froggen-t példázva lehet elmagyarázni: ő az egyik leghíresebb játékos, aki egy olyan hősválasztással tud élni, amelyet mások nem mernek bevállalni. Nem másról van szó, mint Anivia, aki régen egyáltalán nem volt egy népszerű választás, –egyébként most sem annyira elterjedt, de a kit-je megfelelő a jelenlegi "káosz metában", valamint a 8.9 és 8.11 patch-ben az erősítések miatt nem egy rossz opció. Az első olyan hős volt, aki aktiválós képességet kapott, akinek a sebzése egy általa okozott lassítástól függ, illetve hemzsegett/hemzseg a bugoktól. Az alábbi videóban el is magyarázza a hősének az előnyeit, miért is szereti őt valójában.

A pocket pickek terén nem kell messzire mennünk, ugyanis Vizicsacsi is rendelkezett egy olyan hőssel, –amelyet akkoriban rajta kívül senki nem tökéletesített–, és merte választani. A hős akiről beszélek az Poppy, de még az újradolgozás előtti időszakról. Legelőször LCS-be jutáskor választotta ezt a hőst, amikor a Millenium ellen 0-2-re álltak, és Poppy nagyban hozzátett a széria megfordításához, –majd a megnyeréséhez. Itt is tudni kell azt, hogy Vizicsacsi Sheepy ellen több egy az egy elleni összecsapást is gyakorolt Poppy-val azért, hogy egy ilyen teljesítményt tudjon nyújtani vele egy tétmeccsen.

Azon kívül hogy a nézők számára szórakoztató, –és egy nagy újdonságot visz bele egy-egy mérkőzésbe–, természetesen taktikai és stratégiai oldala is van, ha valaki ilyen módon sajátít el magának egy ilyen hőst. A játékos élhet a meglepetés erejével, mert az ellenfele nem feltétlen számít egy, a metától eltérő választásra. Általában az is elmondható hogy az ellenfél az adott hős ellen még szinte soha nem gyakorolt. Emiatt az, aki a hőst választja előnyben részesülhet –elsősorban az ösvényfázisban–, majd később csapatszinten is a harcokban. A tiltási és választási fázisban is nagy szerepe van a pocket pickeknek, ugyanis a tiltólistára kerülhet egy játékosnak a szeretett hőse, nagyobb esély van arra, hogy aki ellen tiltottak, annak egy a metában kiemelkedő karaktert elhozzanak.

A tiltási fázisra is van egy tökéletes példa: régebben amikor a Gambit még az EU LCS-ben játszott, a felső ösvényes Darien harcolt ki egy Warwick tiltást a SUPA HOT CREW ellen először, a reakciója meg azért ilyen örömteli, mert ezért a tiltásért tényleg megküzdött és ezzel megkapta azt az üzenetet, hogy ha ellene játszanak, akkor nem mernek kockáztatni.

Nektek mi a pocket picketek? Írjátok le kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!