Milyen tank valójában a P.43?

Milyen tank valójában a P.43?

A harckocsi tervezése a '40-es évek közepén vette kezdetét, de mindössze egy 1:10 méretarányú fa modell készült belőle.

A World of Tanks minden hónapban kedvezményt ad egy játékosok által megszavazott fejlesztési ágra, amely Top of the Tree néven ismert, és mivel júliusban az olasz tankokat szavazta meg a közösség, ezért tier V-től kezdődően kielemezzük az olasz páncélosokat.

A P.43 harckocsi történelmi háttere

A P.43 tervezését a '40-es éves közepén kezdték el, de a tervrajzokon túl csupán egy fából készült 1:10 méretarányú modell készült el.

Tank elemzés

Főfegyverzet

A tankon három löveg közül választhatunk, de mivel a tier IV-es Cannone da 75/34 névre keresztelt ágyút szinte azonnal lecseréljük, ezért erről nem is írnék részletesen. Mindazonáltal a tier V-ös Cannone da 75/46 és a szintén tier V-ös Cannone da 75/50 Skoda bár látszólag megegyeznek, de mégis egy kifejezetten jó érv szól amellett, hogy előbbit válasszuk. Ennek oka a repeszromboló lövedék páncélátütési értékében keresendő, amivel átlagosan 70 mm páncélzatot üthetünk át, így pedig 175 átlaggal csorbíthatjuk meg célpontjaink HP-ját.

Páncélzat

A tank átlag feletti védelemmel rendelkezik, hiszen a 80 mm vastag frontpáncélzat a testen körülbelül 40 fokban van megdöntve, míg a toronykialakítás helyenként 200 mm effektív páncélvastagságot ér el. Ugyanakkor ez a páncélzat csak a kisebb szintű harckocsik szúnyogcsípéseitől nyújt védelmet, hiszen egy legalább velünk egy szintű harckocsi a hasi és felső páncéllemezen (körülbelül 100 mm), a torony felső lemezén (körülbelül 50 mm) és a parancsnoki kupolán (körülbelül 50 mm) könnyedén beüthet.

Mozgékonyság

A legerősebb motor 430 lóerőt kölcsönöz a tanknak, amivel a fajlagos teljesítménye meghaladja a 14 lóerő/tonnát, de ezt némiképp a végsebesség visszafogja, ami csupán 42 km/h. Összességében a mozgékonyságra nem lehet panaszunk, de ne várjuk, hogy a gyorsan cikázó könnyű tankokat utolérjük majd.

Tippek a harckocsi használatához

A legfontosabb talán az, hogy mindenképp a Cannone da 75/46 löveget válasszuk, de arra is törekedjünk, hogy érvényre juttassuk a -10 fokos lövegsüllyedésünkben rejlő potenciált -hiszen ahogy korábban is említettem, a páncélzat nem véd meg minket a velünk azonos szinten lévő ellenséges tankok lövéseivel szemben-, valamint mindenképp támogató szerepkörben gondolkodjunk, mert se mesterlövészetre, se frontharcra nem alkalmas a P.43.

Ajánlott felszerelések: Célzásgyorsító, Töltésgyorsító, Ventilátor
Ajánlott képességek: Álcázás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.