Durva módszerrel vágja el a Riot a gold funneling taktikát

Durva módszerrel vágja el a Riot a gold funneling taktikát

A 8.14-es patch lehet az, ami véget vet a mid-jungle gold funneling technikának, –legalábbis Meddleréknek ez a terve.

Egy ideje már mételyezi a játékot a pár frissítéssel ezelőtt feltűnő gold funneling technika, –vagy ahogyan magyarul hívjuk: az aranytölcsér kompozíciók. Ennek lényege, hogy midre egy olyan karakter kerül, aki a megfelelő tárgyak elérésével igencsak átveheti a meccs irányítását, főleg ha a megszokottnál sokkal több erőforrás jut a kezébe. Eleinte Taric Yi-vel kezdődött, de most már több lövész is feltűnt ebben a szerepben, akik a hagyományos alsó ösvényes helyükön nem biztosan tudnának kibontakozni a megszokott környezetben.

A 8.14 lehet a dzsungelesek kedvenc frissítése

A nagy dzsungelváltoztatások óta eléggé beragadt a junglerek metája, azonban a 8.14 hozhatja meg a felüdülést.

Mivel miden a farmot és a dzsungelt is megkapják, így jóval a többiek előtt juthatnak el 3-4 tárgyig. Előnyüket pedig erőteljesen tudják kihasználni a többi kevesebb tárggyal rendelkező karakterrel szemben. Ez nem túl egészséges a játék egészére nézve. Meddler legújabb gondolatébresztő posztjában elsősorban erre a problémára tért ki.

"Egyértelmű céljaink közé tartozik a 8.14-es patch-ben a jungle-mid gold funnel mechanika nerfelése. Ezen már egy ideje dolgozunk, –illetve gondolkozunk–, mert jelenleg olyan ösvényeket teremt, ahol a játékosok kevés interakció mellett léteznek, és két helyről is megkapják a bevételeket, ez az egyensúlyozást is teljesen kibillenti a helyéről. Egyelőre még nem sikerült olyan megoldást, ami ezt a problémát eltünteti, nem befolyásolja túl negatívan a hagyományos dzsungeljátékot, illetve nem okoz akkor felfordulást egy sima patch-en belül, ami már nem kívánatos és összhangban van az elképzeléseinkkel, főleg az átláthatóság vonalán."

"Eljutottunk arra a pontra, hogy már nem szeretnénk ezt a problemátikát látni állandóan, amíg más dolgokon is szeretnénk dolgozni. Egyelőre egy olyan megoldást találtunk ideiglenesen, ami nem a legintuitívabb vagy átláthatóbb, –de addig is, amíg eljön a preseason, addig ez marad, hogy ne kelljen megint hatalmas változásokat behozni a szezon közben. A megoldás pedig egész egyszerűen az lesz, hogy jóval csökkentett mennyiségű aranyat fogunk kapni a minionokból, amíg T1 vagy T2-es dzsungeltárggyal rendelkezünk és nekünk van a legtöbb aranyunk a csapatban."

"Azért közvetlenül az  arany mennyiségét támadjuk, mert jelenleg ez billenti ki leginkább a dolgokat, amikor a "tölcsérrel etetett" midesnek nagyjából 50%-kal több aranya van, mint a másik sima midesnek. Ezen kívül olyanon is gondolkoztunk, hogy esetleg az XP mennyiségét módosítanánk, de ott nem tudtuk volna ugyanezt a hatást elérni, mivel ilyen téren nagyjából 10% szokott lenni a különbség. Szóba került még a támogató tárgyak nerfelése is, –hogy esetleg az egyenlet másik felét gyengítsük–, de arra jutottunk, hogy ez nem az eredeti problémát támadná, mert a mides karakterbe öntött arany mennyisége azok gyengülésével is sokkal fajsúlyosabb lenne. Az, hogy kifejezetten az ösvényen szerezhető arany mennyiségét csökkentjük, annak ellenére, hogy ez valóban egy csúnya és erőszakos megoldás a részünkről, legalább azt az érzékeny pontot érinti, ami az egész gold funnelinget lehetővé teszi. "

"A belső tesztjeink során az derült ki, hogy a dzsungelesek nem igazán érzik ennek hatását negatívan, de leginkább a semmivel egyenlő a rájuk gyakorolt hatása."

A gold funnel mellett a Conqueror rúnával is foglalkoznak a fejlesztők, azt már bejelentették korábban, hogy nerfelni kell. Ez inkább a 8.15-re várható, de van még egy kis esély akár a 8.14-re is, attól függően, hogy miként haladnak vele, most ugye a szokásosnál egy héttel tovább dolgozhattak a patch-en. A pontos részleteket még nem osztják meg, de a lényege az lenne, hogy a tankokat egy jobb helyzetbe szeretnék hozni a rúnával szemben, mivel egy kicsit túllőttek vele a célon, legalábbis saját véleményük szerint. Egyelőre egy olyan megoldáson dolgoznak, ami egyszerre oldaná meg a problémát, –amennyiben ez nem sikerül, úgy hősönként vizsgálnák meg a helyzetet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!