Továbbra is veretlen EBL-en a WILD, főszerepben Ori és Heimer a magyaroknál!

Továbbra is veretlen EBL-en a WILD, főszerepben Ori és Heimer a magyaroknál!

Az EBL harmadik szezonjának második napján is túl vagyunk, ahol a WiLD by Lagerdère és a Team Horizon Reapers győzedelmeskedett ellenfeleik ellen.

Július 12-én ismét volt miért szurkolni, ugyanis kezdetét vette az EBL második napja, ahol három csapat is képviseli hazánkat. Az első napon, július 9-én örülhettünk két magyar győzelemnek, –szerencsére ez a másodikon se volt másképp.

Két magyar győzelemmel indult az EBL első napja!

Aioween | 18/07/10 12:53 Július 9-én végre kezdetét vette az EBL (Esports Balkan League) League of Legends versenysorozatának harmadik szezonja is, ami nekünk magyaroknak különösen fontos esemény. Az előző két szezonnal ellentétben ezúttal már rögtön három magyar érdekeltségű csapat is indult, -elvégre a WiLD és a THR mellé ezúttal a Rift is csatlakozott-, igaz egy eléggé nemzetközi felállással, de a csapat zászlaja és székhelye ettől még magyar.

A nap első összecsapása papíron a legkiegyenlítettebb volt a többi közül: WiLD játszott az x25 Esports ellen. A WiLD már a tiltási és választási fázisban is örülhetett, mert a már bevált Vladimir-t illetve Nocturne-t el tudták hozni, így hi im mate farmolt és harcolt a vámpírral, míg Paresz félelemben tudta tartani az ellenfeleit a Paranoia-val. X25 Esports részéről érkezett egy meglepetésszerű Kindred a dzsungelbe, ebben az volt a meglepetés, hogy Taliyah nem került tiltásra így el tudták volna hozni, de az előző frissítésben picit erősített Kindred mellett döntöttek végül. A kezdetekben voltak nehézségek a WiLD oldalán, –egy korai harcot elvesztettek az x25 pengecsőreinél–, de a középső szakaszra Marine Jax-ére már nem volt válasz, illetve Paresz sokkal aktívabb volt rajtaütések terén. Hi im mate végigfarmolta a játékot egészen addig a pillanatig, amíg a bűbájgyűjtőt meg nem szerezte, onnantól kezdve az ellenfelük nem tudtak a mérkőzéshez hozzászólni. Meight Orianna-val megint remekelni tudott, solo gyilkosságokat is szerzett magának, egy baron harcnál négy hőst is meg tudott ölni. Hextasy-nak gyönyörű kezdeményezései, valamint Pyke és Lucian képesség blokkolásai voltak Braum-mal. Innentől már csak egy Baron-t kellett megölni és végigmenni az x25 Esports bázisán. Az MVP ismételten –mint ahogy múlt héten is– Meight lett.

A következő összecsapás a Crvena Zvezda és a RIFT Esports között volt a szurdokban. A CZV kellően felkészült, és első tiltásként egyből elvették Lucker Xayah-ját, illetve egy Kai'Sa-t is tiltott azért, hogy az aranytölcsér (Gold Funneling) kompozíciót ne tudják teljes mértékben kihasználni, ennek ellenére a RIFT úgy döntött, hogy az utóbb említett tölcsérezést választja, és egy Lucian került középre Braum-mal. Varázserőt vásárló Morgana-t játszó Kubu-t támogatta TasteLess Soraka-val az alsó ösvényen. A RIFT emiatt tiltotta Talon-t, hogy ne tudjon védekezni a CZV, de ez nem volt elég, mert szépen tudtak ellenválasztani. Elvitték Jayce-t amivel sokszor szokták hozni a funneling összeállást, és sebzéssel is rendelkeztek bőven a Lucian eltüntetése végett: Taliyah, Vladimir, Swain valamint az előbb említett Jayce. Ez a meccs nem volt annyira akciódús, de cserébe folyamatosan lehetett izgulni amiatt, hogy melyik 5-ös felállás az erősebb. RIFT a 16. percben védekezésre kényszerült a középső ösvényen, de csak 4-en voltak az 5 szerb ellen. Unknown a teleportját –habár elkezdte használni, nem tudta befejezni– mert hamar 5 CZV-s között találta volna magát. Itt 3 gyilkosságot elhozott a Zvezda, és valamennyire látszódott is az erőviszony a két csapat között. Ezután megint egy hosszas szünet volt, pár tornyot bedöntött a CZV, azt gondoltuk hogy egy baron elvitelén múlik minden, de még arra sem volt szükség, mert az őrszem takarítások közben elkapták és összeszorították a RIFT-eseket és ez elég volt ahhoz, hogy a Crvena Zvezda befejezze a mérkőzést. Az MVP Kackos lett.

A harmadik meccsen a magyar Team Horizon Reapers játszott a Kliktech ellen. Itt most nem volt jelen a megfelelő felkészülés a magyarok ellen, ugyanis Heimerdinger bent maradt, amit ismételten elhoztak a kaszások, és az alsó ösvényen Joe kezei közé került. Mellé érkezett még középre Cuhi Zoe-ja, Frather Dr. Mundo-val a felső ösvényen harcolt, dzsungelben Hiponixx Trundle-el biztosította a rajtaütéseket, támogatónak Geller hozta a Brand-et hogy a korai gyilkosságokra könnyen rá tudjanak menni Heimer-el. A Kliktech a választásokkal annyira nem készült fel a toronydöntő kompozícióra, igazán jó ösvénytakarítással egyedül Karma rendelkezett aki a támogató szerepet töltötte be. John Yasuo-ja veszélyesnek bizonyult, de nem hoztak semmilyen felütést amivel lehetne a végső képességet aktiválni, –így a játék végső szakaszára kiesett–, de ehhez az is kellett, hogy a THR minél hamarabb kiszedjék őt a harcokból. A 16. percig úgy tűnt, hogy a Kliktech akár meg is nyerheti szépen lassan a mérkőzést, de egy szép csapatharc fordítással –valamint Frather 1v1 gyilkosságának köszönhetően– felcsillant a remény. Hiponixx szerezte sorra a gyilkosságokat, elég tankos lett, és sebzéssel is rendelkezett, majd végül a 26. percben a THR megnyerte az összecsapást. A visszajövést biztosító Hiponixx lett az MVP.

A napot két külföldi csapat mérkőzése zárta: ASUS ROG Elite játszott a Neronity ellen. ASUS már bizonyította, hogy erős csapat, viszonylag simán nyert a Kliktech ellen az első napon. Egészen eddig 100%-os tiltási aránnyal rendelkezett Aatrox, de bent maradt és első választásként el is hozta az ASUS. Második körben ráadásul egy Morgana és egy Vladimir is bent maradt, felső ösvényre Jayce-t, középre Talon-t hoztak. Ezt elolvasva egy elég félelmetes ötös. Neronity inkább tankosított magán, és a játék végső szakaszára építette magát az Anivia+Lucian duo-val. Felül egy Cho'Gath volt Jayce ellenfele, a dzsungelben Graves próbálta tartani a versenyt Aatrox-al, Lucian támogatója egy Fiddlesticks volt. A mérkőzés már nagyjából ott eldőlt, amikor másodszorra ölte meg az Aatrox+Jayce páros Cho-t. Ezután olyan mértékben ki lett szorítva, hogy a Bruno Jayce 100 farmos előnyt szerzett magának. A statisztikán is meglátszódott, hogy ő illetve Doubleaim Aatrox-a hozták le a mérkőzést, tökéletesen kihasználva Cho kezdeti nehézségeit. A Neronity középső ösvényese, p1pEshA, Anivia-val jól tudta magát tartani, volt sebzése is rengeteg, de abból kapott ő is bőven, –így nem tudott a harcokban kibontakozni. Az ASUS egy harc megnyerése után 3 inhibitort döntött, onnan meg már csak idő kérdése volt, hogy megnyerjék az összecsapást.

A teljes adást visszanézhetitek a Magyar Esport TV youtube csatornáján.

Jövő hét hétfőn (07. 16.) folytatódik a liga a harmadik nappal, a következő meccsekkel várunk benneteket.

A második nap után így néz ki a tabella.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!