A Netherstorm misztikus világa

Ha szeretnétek közelebbről megismerni a Hearthstone legújabb kiegészítőjének helyszínét, akkor itt a tökéletes alkalom! Kukkantsunk be közösen a "kulisszák" mögé.

Végre kibújt a szög a zsákból! Igaz, csupán pár napja jelentették be a Hearthstone legújabb kiegészítőjét, –a Boomsday Projectet–, de a játék közössége már mondhatjuk, hogy tűkön ül! Sajnos augusztus eleje még igen távoli időpontnak tűnik, azonban egy kis hiánypótlásként elhoztunk nektek néhány érdekességet Dr. Boom saját kiegészítőjének helyszínéről! 

Az üresség határa

Hol helyezkedik el a Netherstorm a WoW univerzumában? Nos, ez a különleges portálokkal gazdagított terület egyike az Outland hat zónájának, amelyek a World of Warcraft első kiegészítőjével kerültek a játékba. A WoW-ban érdekelt játékosok valószínűleg tudják, hogy nem mindig volt ez az övezet neve: egyszer régen, nagyon régen, még Draenornak nevezték, ami az orkok, illetve egyéb menekült lények otthonaként vált ismertté. Azonban, mint minden jónak, egyszer ennek a világnak is vége szakadt. A történet röviden annyiból áll, hogy Ner'zhul, egy ork shaman, –aki eredetileg az elso Lich King lett volna–, úgy döntött, hogy számtalan portál nyit annak érdekében, hogy meg tudja menteni csoportját az Alliance ellentámadásától. Viszont a sok portál széttépte az idő szövetét Draenor körül, így végül az orkok hazája egy Twisting Nether felé sodródott.A rövid történelemlecke után térjünk is vissza a Netherstorm régióba: a terület a tényleges ürességet határolja, így rengeteg eternal energia található a légkörben. Soha véget nem érő arcane viharok hazájába kalandozhatunk hát el ezzel az új kiegészítővel, amelynek borzasztó ereje rengeteg azeroth-i fanatikust vonz magához. 

A goblinok és az 52-es körzet

A goblinok szándékai sosem voltak tiszták, ugyanis megpróbálták ezt az igen egyedi ökoszisztémát felhasználni, és a Netherstormot a hasznukra fordítani. Fejlett technológiájukkal hatalmas hidakat építettek a területre, amelyek a legtávolabbi csücsköket is elérik. Ezenkívül kiépítették maguknak az 52-es körzetet, amely a legnagyobb goblin városként vállt ismertté a játékban (legalábbis Netherstormban), ahol az összes megszerzett információt tárolják és mérnökeik segítségével hasznot húznak belőlük. A goblin mérnökök egyik gyöngyszeme –Rocket-Chief Fuselage –volt az, aki a különböző kutatásokat vezette az 52-es körzet környékén. Ezen kívül ő volt még a B.O.O.M főparancsnoka is, amelynek faladatai közé tartozott a legnagyobb rakéta megépítése (x-52 Nether-Rocket). Egy ilyen hatalmas rakéta megépítése igen nehéz feladatnak bizonyult, azonban a nether energiája tökéletes erő volt erre a feladatra. A borzasztó sugárzással viszont senki sem számolt...

Dr. Boom rémuralma?

Egy vészjósló napon Fuselage egyik munkatársa, akit Sparky Uberthrusternek neveztek, elfelejtette feltenni védősisakját, miközben a felszín alatt dolgozott, és végül sosem tért vissza. Valószínűleg a Twisting Nether sötét energiái játszottak közre és emiatt született meg Dr. Boom. Átváltozása után ellopta a goblinok által is használt erőbegyűjtő eszközt és azt tervezte, hogy azzal vet véget az 52-es zóna létezésének. Ez az oka annak, hogy Blastfizzle, a B.O.O.M szervezetének erőbegyűjtő főnöke meg akarja ölni. Ahogyan ti is rájöhettetek, Dr. Boom nem a legnépszerűbb és legismertebb WoW lény. Azonban karakterét egyre többen kedvelik (ezenkívül a Hearthstone-ban egy viszonylag erős kártyaként szerepel). Eredetileg egy 68-as (maximum 70-es) szintű mobként jelenet meg a játékban, akinek speciális képessége az, hogy dobálja rád a Boom Bots-okat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!