Hasznos tippek egy League of Legends profi tollából

Hasznos tippek egy League of Legends profi tollából

Elhoztunk nektek öt olyan tippet, amit érdemes megfogadnotok, ha szeretnétek kiemelkedő helyezést elérni a Hearthstone világában.

Még mielőtt bárki is szívére venné a dolgot, fontosnak tartjuk közölni, hogy igen, mi is tudjuk azt milyen hatalmas különbségek vannak a Hearthstone és a League of Legends között. Ha csak a játékok műfaját nézzük is; olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. De akkor mégis miért egy League of Legends profi tanácsait hoztuk el nektek? A játékos saját bevallása szerint is rengeteg ember szenvedését kísérte végig a játékban, –már ha a ranked meccsekről volt szó. Challengeres révén pedig valószínűleg jobban belelát ebbe a különleges világba, mint bárki más.  Ezen felül Togia olyan öt pontos listát alkotott, amelyet nem csak a Riot játékában lehet könnyedén érvényesíteni. De nem is húznám tovább az időt a bevezetővel, nézzük, hogy milyen hasznos tanácsokkal lát el minket, az új-zélandi játékos.

1. Ne játssz sokat egy nap!

Igaz a Hearthstone világában nem olyan hosszú egy meccs, mint ahogyan azt a LoL-ban megszokhattuk, –azonban ennél a tanácsnál inkább az lenne a lényeg, hogy ne tarts maratonokat egy adott játékból. Togia véleménye szerint, hogy ha egy adott pontot túllépsz és folytatod a játékot, akkor egyre rosszabb eredményeket érhetsz el –a fáradtságnak és a folyamatos kiégésnek köszönhetően. Így a lényeg az lenne, hogy pár meccset játssz egy nap, de azoknál nagyon figyelj oda, hogy minél minőségibb eredményt érhess el.

2. Gyakran tarts szüneteket!

Azok a játékosok, akik előre meghatározott napi adaggal készülnek (tegyük fel a Hearthstone esetében, hogy egy nap 10 mérkőzést akarnak lejátszani) fontos, hogy a legutolsó meccsen is ugyan olyan frissek legyenek, mintha akkor kezdték volna. Ezt legkönnyebben a folyamatos szünetek beiktatásával lehet elérni. De ezek a szünetek nem azt jelentik, hogy felmész a Facebookra! Ilyenkor szigorúan be kell tartani azt, hogy felállsz és otthagyod a számítógéped. Elmész egy öt perces sétára, iszol egy pohár vizet, veszel pár mély levegőt, vagy tornázol egy keveset.

3. Ne a győzelemre hajts!

Valószínűleg mindenkivel előfordult már legalább egyszer, hogy eltervezte azt, hogy mennyit is fog nyerni az adott napon. Amikor azonban már a harmadik-negyedik meccs is vereséggel végződött, olyan harag és idegesség alakult ki benne, ami az egész napját elrontotta. Az ilyen esetek azért szoktak előfordulni, mivel a LoL-ban és a Hearthstone-ban is az elsődleges cél a győzelem. Azonban ennek nem szabadna így lennie! Sokkal egészségesebb hozzáállás lenne például az, hogy ha úgy mész neki az adott meccsnek, hogy tanulni szeretnél belőle. Felfedezni a saját hibáidat, amiket a következő meccsben majd szépen megpróbálsz kijavítani. 

4. Tartsd kordában a tiltet!

A tilt ha hiszitek ha nem, egy a Pókerben gyakran használt kifejezés, ami leggyakrabban intenzív frusztrációt és dühöt takar. Ezek az érzések pedig gyakran befolyásolják a játékosok ítélőképességét. Agresszívvá teszik az adott embert. A Hearthstone világában ez a tilt szinte ugyan úgy alakul ki, mint a Pókerben: borzasztóan húzol, vagy az ellenfeled kap sokkal jobb lapokat, mint te. De előfordulhat az is, hogy néhány előre nem látható esemény miatt gurul el valakinek a gyógyszere. Togia szerint a tilt kordában tartása igen könnyű akkor, hogy ha tudod mikor is kell abbahagynod a játékot (legalábbis arra a napra). Abban az esetben ha elkezded érezni a tilt legkisebb tüneteit, azonnal állj fel a számítógépet elől, és kezdj el valami teljesen mást csinálni. Így nem csak magadat kíméled meg, hanem az addig nehezen megszerzett rankodat is meg tudod tartani!

5. Némíts le minden játékost!

Végül, de nem utolsó sorban Togia még egy tippet adott az érdeklődőknek, amellyel meg lehet előzni a már előbb emlegetett tilt kialakulását. Igaz a Hearthstone emote-ok kevésbé idegesítőek, mint a League of Legends-ben használatos chat funkció, azonban ezzel is könnyedén ki lehet égetni az embereket. Gondoljatok csak bele a helyzetbe: rosszul húzol, igazából már feladnád az egész mérkőzést, de azért küzdesz és kitartasz. Erre ellenfeled látva, hogy szenvedsz azon mi is legyen a következő lépésed, elkezdi spammelni a "Good Game" emote-ot. Esetleg megállás nélkül fenyeget. Nem lenne sokkal egyszerűbb a helyzeted azzal a bizonyos némítással?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!