Az Afterglow vihette haza MondoCon első helyezését!

Az Afterglow vihette haza MondoCon első helyezését!

Az Afterglow egy igen egyértelmű győzelemsorozattal vihette haza a MondoCon idei kupáját!

Végre elérkezett a sokak által várt esemény! Szombaton kezdetét vette a japán kultúra imádók és gamerek 2 napig tartó közös rendezvénye, a MondoCon nyári találkozója. Szombaton (a már jól megszokott módon) két League of Legends csapat mérhette össze tudását a hetek óta tartó versenyszéria utolsó fordulójaként. A Best of 5 formátumban megrendezett összecsapásban a MEB-ről már jól ismert Afterglow Esports (mondjuk eltérő felállásban) illetve az új titánoknak számító GPSE Ancient Crows kerülhetett be végül. Egy rövid felmérés alkalmával, kommentátoraink és szerkesztőségünk tagjai próbálták megtippelni, hogy ki lesz végül az, aki hazaviheti a fődíjat. Nem meglepő módon sokan az Afterglow mellett tették le a voksukat, –és úgy tűnik, hogy nem tévedtek sokat!

Első meccs

Az első meccs igen agresszívan kezdődött a csapatok számára. Az alsó ösvény jungle részében egy kisebb találkozót csapott néhány Afterglow-s és Ancient Crows-os kolléga, azonban gyilkosság ebből nem született. Az első vér joga végül az Afterglow jugnlerét illette a felső ösvényen, azonban egyből jött a segítség és sajnos Famas elesett az Ancient Crows junglerének keze által. Ettől a ponttól kezdve pedig beindult a tényleges csapkodás. Megkezdődtek a folyamatos harcok a felső ösvényen. A középsőn tartózkodó Zoé (Ancient Crows midese) nagy előnyre tett szert, azonban az Afterglow szépített: sikerült megszerezniük az első tornyot a felső ösvényen. De az alsón is zajlottak ám az események: az Ancient Crowns támogató játékosa, Braum solo gyilkosságot tudott megkaparintani magának. Ezt követően a középső ösvényen egy kisebb csapatharc alakult ki, melynek következtében az Ancient Crows sebző karakterei életüket vesztették. Az Afterglow így könnyedén megszerezte magának az ászt, majd a hegysárkányt is. Innentől pedig mondhatjuk, hogy a mérkőzés eldőlt. Az Afterglow bezsebelte a Baront, természetesen két gyilkossággal egyetemben. A felső ösvényen elindított Szurdok hírnökével a belső torony is bedőlt. Majd, mint a kártyaváraknál, úgy estek le sorjában a középső az alsó ösvény tornyai is. Végül az utolsó nagyobb csapatharcra már egy Nexus védő torony sem állt az Ancient Crows rendelkezésére, –így az Afterglow elhozhatta első, jól megérdemelt győzelmét a szériában.

Nézd meg esporthuLOL [HU] MondoCon - PC Guru Show '18 Nyár című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Második meccs

A második összecsapásban az Ancient Crows oldalán egy Aatrox is felbukkant a felső ösvényen, amelyre Famas egy Fiorával válaszolt. Az első gyilkosságot végül az előbb emlegetett csapat Sejuani-ja hozhatta el, Aatrox segítségével. Az egyenlítés az alsó ösvény jungelében történt, ahol Talon veszítette életét, az Afterglow Trundle-je által. A középső ösvényen ezután egy kisebb csapatharc alakult ki, amelyből az Afterglow kerülhetett ki győztesen. Mindeközben felül egyre nagyobb aranyelőnyre tett szert Aatrox, de azért Famas sem hagyta magát és egy kettős gyilkossággal szépített. Összességében a 17. percig a csapatok szinte fej-fej mellett haladtak, azonban Sejuani halálát követően a felső torony végre bedőlt és innentől elkezdhette ámokfutását az Afterglow. Miközben az Ancient Crows egészen a Tier 2-es toronyig betúrta a középső ösvényt, addig Fiora és Trundle a Szurdok hírnökének segítségével a felső ösvényes inhibitoráig jutottak el. Innen az Afterglow játékosai rotáltak: először az ellenfél Baronját akadályozták meg, majd a középső ösvényen elhozták a Tier 2-es tornyot. Az alsó ösvényes vérengzést követően, az Ancient Crows második inhibitora is elesett. Ezt a pusht pedig már senki nem tudta megakadályozni: az Afterglow játékosait egyszerűen nem lehetett kiűzni a bázisról, –így végül az Ancient Crows Nexus-a megadta magát.

Harmadik meccs

A harmadik meccsen az Ancient Crows rendhagyó módon három olyan karaktert hozott maával (például egy Yasuo is bekerülhetett a listára), ami felütéssel rendelkezi. Ezzel valószínűleg a 2 nyertes meccsel rendelkező Afterglow csapatát próbálták meglepni. Az Afterglow támogatója, Thres volt az, aki bezsebelhette magának az első gyilkosságot. A középső ösvényen ezután Yasuo halt bele Ryze és Lee Sin sebzésébe. A 11. perce az Afterglow 4-0-ás vezetést szerzett magának, azonban ennek ellenére is Ancient Crows volt az, aki az első tornyot leverte boton. Erre a megmozdulásra természetesen válaszolt a csapat és ők is leverték az ott található külső toronyt, majd egy hatalmas csapatharcot nyertek meg (1 embert áldoztak fel 3-ért). Lee Sin egy gyönyörű rúgással elintézte a középső ösvényen Heimerdingert, –így az Ancient Crows toronyelőnyét is sikerült kiegyenlíteniük–, majd még a Szurdok hírnökét is elhozták közös erővel. Az Afterglow előnye mint egy olló, szépen lassan növekedett a mérkőzés során, az első inhibitor bedöntése után pedig már nem is mentek haza, egészen a Nexus-ig tolták magukat!

Már csak annyi feladatom maradt az elemzés után, hogy tolmácsoljam hatalmas gratulációnkat az Afterglow Esports csapatának a bajnokságban elért első helyezésükért!

Nézd meg esporthuLOL [HU] MondoCon - PC Guru Show '18 Nyár című tartalmát a twitch.tv weboldalon

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!