A LoL mobilos verziója egyre jobban tör fel, próbáltad már?

A LoL mobilos verziója egyre jobban tör fel, próbáltad már?

Ha út közben sem szeretnél izgalmak nélkül maradni, ez a mobilos "LoL" verzió pont az lehet, amire szükséged van.

Néha az ember szeret kimozdulni, esetleg elutazni, illetve muszáj néha munkába, iskolába is utazni, ilyenkor jó eséllyel nincs olyan körülmény, amiben játszani tudnánk, legalábbis gépen. Szerencsére van másik megoldás is, ami ráadásul úgy tűnik, hogy eléggé felfele szárnyal, legalábbis az USA-ban biztosan.

Ilyen lenne egy tökéletes, feje tetejére állított töltőképernyő

Egy grafikus rendkívüli alkotást készített a játék töltő képernyőjéhez, amely végül nem került be.

Ez nem más, mint az Arena of Valor nevű játék. Az utóbbi hét hónapban csak az Egyesült Államokban több mint egy millió ember töltötte le és bevétele elérte a 3 millió dollárt. Világszinten egyébként ez a szám már öt millió felett jár, vagyis ennyi letöltést generált a játék. Minden Battle Royale típusú mobilos játék ellenére is folyamatos növekedést tud mutatni az Arena of Valor, ami egy remek mobilos alternatíva a LoL szeretőinek. Bár a karakterek nevei és a kinézet kissé más, azt gondolná az ember, hogy egy LoL koppintásról van szó. Nos, ez valahol igaz is meg nem is. Egyrészt a játékmenet valóban hasonlít a LoL-ra, ugyanúgy rengeteg karakterből választhatunk egy olyan pályán, ahol szintén három ösvény található, különféle dzsungelszörnyek a játék célja is ugyanúgy az ellenfél bázisának betörése.

Olyan szempontból viszont nem igazán koppintás, hogy az ember nem tudja a saját termékét koppintani technikailag. Tudniillik ugyanis, hogy a játék valamilyen szinten a Tencent berkeiből származik. Aki esetleg nem hallott volna még a világ egyik legnagyobb cégéről, ez a kínai monstrum birtokolja a Riot Games stúdióját is, akik meg köztudottan a League of Legends fejlesztéséért felelnek. Itt nem merülhet fel pereskedés, vagy bármi ilyesmi a másolásért, mint az volt több korábbi mobilos játéknál, amik ugyanezt a játéksémát követték. 

Kínában is növekszik, de ott egyelőre labdába sem tud rúgni a Honor of Kings-zel szemben, ami 1,9 milliárd dollár bevételt generált és folyamatosan növekszik. Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy Kínában talán a legelterjedtebb a mobilon játszás a világ minden más tájával szemben.

De hogy ne csak írjunk róla, miként is néz ki ez a játék?

Egy igazi fantasy játékról van szó, ahol ugyanúgy az ellenfeleinkken kell átküzdenünk magunkat, csak hogy itt a megszokott fantasy karakterek mellett a játékban vannak más érdekességek is, például a DC-vel való együttmúködés, aminek hála igazi szuperhősök is megmutatják magukat a pályán, úgy mint Flash, vagy Batman, így szinte biztos, hogy mindenki megtalálja a magának valót.

Ahogy azt a LoL-nál is megszokhattuk, a játék F2P, a hősök kifarmolhatóak kellő türelemmel, nyilván vásárlással könnyebb őket elérni, de pénzzel nem vehetünk játékon belül is érzékelhető előnyöket, pont mint a LoL-ban. Xp boost és hasonlók itt is vannak, de úgy is bőven kipróbálhatjátok, ha nem szeretnétek rá igazi pénzt áldozni. A játékot ingyen letölthetitek az Play Áruházból, vagy az App Store-ból is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!