5 erős támogató a 8.14-es patch-re

Holnap vagy holnapután jelenik meg a 8.14-es frissítés, de a tartalmának nagy részét már most ismerjük. Nézzük meg kikkel érdemes majd támogatni az alsó ösvényen.

Nyakunkon a 8.14-es patch, ha az eddigi beosztást nézzük holnap, vagy legkésőbb csütörtökön megkapjuk a frissítést. Vele együtt ismételten változik majd a játék dinamikája. Az utóbbi időben egyre inkább eltűnnek az Ardent Censeres támogatók, és a helyüket tankok, valamint mágus típusú támogatók veszik át. Ezek tudatában nézzük meg, hogy kikre érdemes majd odafigyelni a 8.14-es patch során, mert jó eséllyel ők fogják majd uralni a támogató szerepet.

Így lehet a legtöbbet kihozni Pyke-ból - útmutató a G2-tól!

Aioween | 18/07/10 14:57 Pyke a legújabb karakter az Idézők szurdokában, ha nem számítjuk az Aatrox reworköt. Bár egy ideje már elérhető, azért még mindig nem feltétlenül tiszta mindenki számára, hogy miként is kell vele játszani. Szerencsére a G2 csapata, azon belül is főleg Wadid segít egy két jó tanáccsal.


Rakan Xayah mellett mindig is tudott érvényesülni, illetve kettejük összhangjának "csökkentésével" és Rakan különálló hasznosságának javításával már más lövészek mellett is megállta a helyét. A közelmúltban újfent nagy fontosságot kapott, ez többek közt az aranytölcsér kompozícióknak is köszönhető volt, ahol midre egy Xayah került. Ugyan ezt gyengíti most a Riot Games, de az alsó ösvényen hagyományos környezetében is ugyanúgy megállja a helyét, mint egy sokoldalú, elsősorban kezdeményező és másodsorban védekező támogató. Továbbra is rengeteg CC-vel rendelkezik, nem függ az Ardent Censertől úgy, mint a legtöbb pajzsot és gyógyítást adó támogató és a többi támogatóval szemben is sok fegyvere van.

Ha valaha játszottál már Fiddlesticks ellen, akkor pontosan tudod, hogy mennyire frusztráló tud lenni. Ugyan eléggé törékeny, de rengeteg piszkálódó sebzése van, emellett két erőteljes CC-je is, egyike ezeknek megfélemlítés, a másik pedig egy viszonylag hosszan tartó és messzire elérő némítás. A legszebb, hogy egyikkel sem kell célozni, így biztosan használható majd minden helyzetben. Az alsó ösvényen akár egy mágus, de egy hagyományos lövész mellett is megállja a helyét, hatos szinttől kezdve pedig talán ő bünteti legjobban a megfelelő rálátás hiányát. Falakon Varjúviharával átugorva rengeteg meglepetést és sebzést is tud okozni, amire a leggyakoribb válasz a fejvesztve menekülés. Egyetlen hátránya, hogy hátrányból nehéz vele játszani –a több őrszem, illetve törékenysége miatt.

Pyke egy kis idő elteltével láthatóan megtalálta a helyét az alsó ösvényen a támogatók között. A megjelenése óta töretlen sikere mind a solo queue létráin, mind pedig a profik között. Kockázatos lehet vele néha a játék, de megfelelő használat mellett nagyon meghálálja magát. Egészen sok CC-vel rendelkezik, amikre kell egy kis gyakorlás, mivel mindegyik késleltetett, de cserébe rengeteg sebzést is hoz mellé, illetve egy teljesen új megközelítést a támogató szerephez. Könnyedén szed ki akár egymaga is egy-egy törékenyebb karaktert, és még osztozkodni is tud a fejpénzen. Kellően biztonságos lövész mellett könnyedén ellátogathat más ösvényekre, ahol szintén kellemetlen meglepetéseket okozhat. Kizavarni sem a legegyszerűbb az ösvényről. Igaz, hogy bónusz HP-t nem kaphat, cserébe annál több AD-t és az elszenvedett sebzés jelentős részét visszanyeri, ha kicsit kivonul az ellenfelek látóteréből, az ultija pedig egymaga fordíthat meg akár teljes csapatharcokat.

Braumot leginkább Lucian hű barátjaként ismerhetjük; kettejük együttműködése félelmetes tud lenni. Braum azonban nem csak mellette tud érvényesülni, szinte bárki más mellett hasznos tud maradni. Egyrészt felbecsülhetetlen védelmet biztosít pajzsának köszönhetően, szövetségesek segítségével könnyen kerülhet jobb pozícióban a CC-je pedig mind passzívjának, Q-jának és ultijának köszönhetően fenomenális. Egy egész csapatharcot is eldönthet egy jól elhelyezett Gleccserszakadékkal. Mindezek mellett kellően szívós ahhoz, hogy kibírjon jó pár pofont, és tank szerepe ellenére egy meglepően jó piszkálódása is van Q-jából fakadóan. Bárki aki támogatásra adná fejét, meleg szívvel ajánljuk a nagy szívű északit!

Fiddlesticks mellett a második olyan karakter listánkon, aki már a kezdő 40-esben is benne volt, de láthatóan azóta sem vesztette el relevanciáját, igaz azóta párszor változott némileg. Ő is tankos támogatók sorát erősíti, ez különösen igaz végső képessége alatt, ahol kevés dolog tudja őt megállítani, ráadásul minden CC-t is ledob magáról egyszer. Kezdeményezése példa nélküli W-Q kombójával és ha mindez nem lenne elég még egy plusz kábítása is akad, szóval akár háromszor is megakadályozhatja menekülésünket. Arról nem is beszélve, hogy ha van még egy Yasuo is a csapatunkban, aki mostanság eléggé visszatért, igazán hálás lesz ezekért a CC-kért. Kezdeményezése mellett védeni is tud ha kell, –igaz maximum egy embert tud visszalökni–, de a levegőbe röpítés is értékes mp-ket nyerhet menekülő társainak. Ha szereted a tank supportokat, akkor Alistart neked találták ki!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!