Dog árulást követett el! Howlfiend Control Warlock bemutató!

Dog árulást követett el! Howlfiend Control Warlock bemutató!

Gul'dan lassabb változata a nerfek után szinte teljesen eltűnt; most Dog visszahozta egy teljesen átalakított verzióban!

A gyorsabb deckek népszerűsége –olcsóságuk és eredményességük miatt– az egekben van. Elég itt a Zoo Warlock két változatára és az Odd Paladinra gondolni, amik körülbelül lefedik a Standard meta egyharmadát. Ezekre az agresszív paklikra válaszokat kell adni, így a Control Priest, Big Spell Mage, Even Warlock és a Control Warlock is jó választásnak tűnik. Ezek közül az utolsót mutatjuk be részletesen úgy, ahogy azt a profi játékos Dog megálmodta!

Az alábbi Control Warlock verzió egy szokatlan összeállításban jelenleg high legendben is elég szép eredményeket ér el, így jó választás lehet azoknak, akik valami különlegesre és hatékonyra vágynak a jelenlegi metában.

Dog's Howlfiend Control Warlock

Kód: AAECAf0GCu0FiQbbBooHxcwCks0Cws4Cl9MC2+kCnPgCCpIHtgebwgLnywKuzQL3zQLy0AKI0gLY5QLo5wIA

A pakli 13000 dustba kerül, de ez ne tévesszen meg senkit hiszen a lapok legnagyobb hányada eddig is már része volt népszerű Cube Lock esetleg korábbi Control Lock típusoknak, így a Howlfiend és a Treachery az igazi újdonság, ami lehet, hogy nem lesz ott a gyűjteményetekben.

A meccsek több ösvényen is haladhatnak előre. Érdemes rögtön felmérni a játék legelején, hogy mire is lesz szükségünk a győzelemhez. Egy várhatóan gyorsabb ellenfél (Paladin, Warlock, Rogue) ellen mindenképp a korai leszedéseket (Defile, Hellfire, Shadow Bolt) kötelező megtartani, hiszen a siker záloga, ha elhúzódik a mérkőzés. A lassabb classok (Druid, Shaman, Warrior, Priest) más mulligan taktikát igényelnek. Itt a Kobold Librarian, Gnomeferatu, Skull of the Man’ari, Treachery prioritást élvezhet, hiszen továbbra is a legendás fegyverben óriási erő van, –abban kell csak bíznunk, hogy a fegyverleszedések nincsenek ott az ellenfélnél. A Howlfiend + Treachery + Defile kombót nem könnyű kivitelezni, hiszen az alkotóelemeket fel kell húznunk, és ha a pakli alján vannak a kulcskártyák, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk elkövetni az Árulást a kellő időben. Viszont, ha sikerül a kombinációt előadni, akkor szinte garantált az azonnali siker!

Érdemes kitérni Lord Jaraxxusra, hiszen a fegyverből egy 3/15-ös testként rögtön kikerülhet a boardra, ahol elképesztően sok energiába kerülhet megoldani az ellenfélnek. Bloodreaver Gul’dan őt is visszahozhatja, így a Voidlordokon és a Voidwalkereken kívül egy további fenyegetés lehet a boardon.

Mint minden Control deck esetében itt is rengeteg gyakorlásra és tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy tökéletesen tudjuk megjátszani a playeket, átlássuk a helyzeteket, és megfelelően tudjuk használni az erőforrásainkat. Dog nem véletlen a világ egyik legjobb játékosa, neki sem 10 meccs volt kiismerni ezt a decket. Ha érzitek magatokban az elszántságot, és teljesíteni tudjátok a feltételeket (elegendő dust a pakli legyártásához; kellő idő, amit rászántok a mérkőzésekre; türelem és megfontoltság, amíg nem kezditek el kiismerni a deck rejtelmeit) akkor mindenképpen javasolt kipróbálni a ladderen. Az ellenfelek biztosan nem számítanak arra, hogy hirtelen a semmiből kiugrik a boardra egy üvöltő démon, és az egész kezük az enyészeté lesz.

Ti milyen deckkel harcoltok a Zoo Warlockok ellen? Esetleg korábban is próbálgattátok már a Howlfiendes paklikat?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!