Milyen tank valójában a P.43 ter?

Milyen tank valójában a P.43 ter?

Az olasz tankok sorában a P.43 variánsok legjobbika, a P.43 ter következik.

Cikksorozatunk folytatódik, és ezúttal a tier VII-es olasz közepes tank kerül a terítékre. A P.43-mal ellentétben ebből a verzióból még csak fa modell sem készült, hiszen a projektet már a tervezőasztalnál elkaszálták. A P.43 ter júliusban a Top of the Tree alkalmából 30%-os kedvezménnyel megvásárolható.

Tank elemzés

Főfegyverzet

A P.43 bis 90 mm-es ágyúját a ter verzión egy jobbra cserélhetjük, ami normál lövedékkel 20 mm-rel, prémium lövedékkel pedig 15 mm-rel nagyobb páncélátütési értékkel rendelkezik, viszont percenként egy fél lövésnyi hátrányt szenved tűzgyorsaság tekintetében. A pontosság és a célzási idő ugyanolyan, mint a gyengébb 90 mm-es ágyúnál, ugyanakkor még így is egy teljesen korrekt löveget kapunk tier VII-ben. Sajnálatos, hogy a prémium páncélátütési értéke csupán 195 mm, míg amerikai vetélytársa -a T20- 243 mm páncélt üt át APCR lövedékkel.

Páncélzat

A páncélzatunk se vastagságban, se kialakításban nem lépett sokat előrébb a tier VI-os értékekhez képest. Így érdemes a P.43 ter páncéljára úgy tekinteni, mintha ott sem lenne. Természetesen előfordulhat, hogy mégis sikerül összehoznunk egy-két lepattanót, de jobban járunk, ha arra törekszünk, hogy teljes mértékben elkerüljük a találatokat.

Mozgékonyság

A mozgékonyság ennek a harckocsinak talán a legjobb része. A P.43 bis-hez képest csupán 3 tonnával nőtt a tömege, ellenben egy 700 lóerős motor hajtja meg, ami durván 4 lóerő / tonna fajlagos teljesítménytöbbletet jelent a tier VI-os verzióhoz képest, sőt még a talajellenállási értékek is javultak.

Tippek a harckocsi használatához

Mivel a főfegyverzet tűzgyorsasága leromlott, ezért még inkább igaz a P.43 ter esetében az, hogy az üsd és fuss taktika alkalmazása javallott, -de szerencsére ez a különösen jó mozgékonyságnak hála nem fog nehezünkre esni. Ahogy a páncélzatról szóló bekezdésben, úgy itt is különösen fontos, hogy ne próbáljunk meg a páncélzatunkra támaszkodni, hiszen ez egy limitált tűzerővel rendelkező, két lánctalpon guruló üvegágyú. A megszokott taktikák közül a hull down beválhat, ugyanakkor a jó HP értékek miatt meg lehet próbálni azt is, hogy lánccal vesszük le a lövéseket, –bár ez utóbbit mindenki csak saját felelősségére próbálja ki.

Ajánlott felszerelések: Célzásgyorsító, Töltésgyorsító, Ventilátor
Ajánlott képességek: Álcázás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.