Mi lehet a

Mi lehet a "mech-oldás" a gépek lázadására?

Az új kiegészítőnek is szüksége van a saját Golakka Crawlerjére? Esetleg másban gondolkodhatnak a fejlesztők?

A Boomsday Project egyértelműen visszahozhatja a régi Goblin vs Gnomes érzést, hiszen egyre több és több mechet fed fel a Blizzard. Kiderült, hogy a Warrior, Hunter és a Paladin lesz a középpontban, így a legtöbbet ezek a classok profitálhatnak majd az új Magnetic képességből. Tegyük fel, hogy a mechek elszabadulnak és kell valami megoldás a masinák ellen. Milyen kártyákhoz lehet nyúlni és mit kéne a Blizzardnak tenni azért, hogy ne legyen újra sötét korszak a metában, mint volt nem olyan rég a Patches uralma alatt?

A tegnap megjelent négy új kártya közül kettő érdekes igazán. Az Upgreadable Framebot és Zilliax rengeteg lehetőséget rejt magában. Flexibilis kártyák, amikkel rengeteg minden lesz kombózható Wildban biztosan és várhatóan Standardban is.

Az alapkoncepció egyszerű: a régi Mech Mage feltámasztása helyett érkezhet a Mech Hunter, Mech Warrior, Mech Paladin, hiszen csak ezek a kasztok kapnak saját Magnetic képességgel rendelkező kártyákat. Ha azt szeretné a Blizzard, hogy valamivel lehessen counterelni ezeket a deckeket, akkor két lehetőség van a kezükben.

Az egyik, hogy kiadnak egy, a Golakka Crawlerhez, vagy Hungry Crabhez hasonló techkártyát, ami kizárólag a mechekre lesz veszélyes, –amúgy egy gyenge dropként funkcionál.

A másik lehetőség, hogy a két új mechanika (Project kártyák és az Omega project battlecryos lényei) annyira broken lesz, hogy mellettük a mágneses masinák labdába sem rúghatnak. Ha ez megvalósul, akkor teljesen felesleges bármilyen mechcounter lapot kiadni, hiszen senki sem fogja erőltetni ezeket a változatokat.

Ha van kurázsi a Blizzardban, akkor semmikép sem a második útvonalon indul el, hanem bevállalja, hogy erős, már-már broken mecheket ad ki a 135 új lap között és a játékosokat kvázi kényszeríti arra, hogy minden pakliba beletegyenek egy esetleg megjelenő, az Anemic Scuttlerhez hasonló kártyát. A mechpaklik is felkészülhetnek a mirror meccsekre, –hiszen már most is van egy kártya, ami kifejezetten az Upgreadable Framebotra feni az ollóit–, ez nem más, Scorp-o-Matic. Egy kifejezetten gyenge lény, szituációs effekttel, ami feledésbe is merült az elmúlt hónapok során, de lehet, hogy az érkező kiegészítő egyik legnagyobb nyertese lehet a kártya.

Egyelőre semmit sem tudunk biztosan, hiszen még nagyon messze vagyunk attól, hogy megismerjük mind a 135 kártyát, és valóban elkezdhessenek a játékosok teóriákat gyártani a potenciálisan erős paklikról.

Szerintetek szükség van egy mechgyilkos kártyára? Ti milyen megoldást eszközölnétek?

Kövess Minket!