5 erős "lövész" a 8.14-es patch-re

A támogatókkal kezdtük a listát, most a lövészekkel folytatjuk. Íme őt karakter, akik jól megállják a helyüket az alsó ösvényen.

Némi felfrissülést hozott már a 8.14 is a lövészek számára. Igaz nem az összesnek, de többen már kisebb buffokat kaptak most is, a PBE-n, –ráadásul további frissítések vannak készülőben, amik tovább javítják az esélyeiket. Ezekről a frissítésekről alább olvashattok bővebben. Vannak régebbi visszatérők is az alsó ösvényre, akikkel már rég nem találkoztunk.

5 erős támogató a 8.14-es patch-re

Aioween | 18/07/17 10:00Holnap vagy holnapután jelenik meg a 8.14-es frissítés, de a tartalmának nagy részét már most ismerjük. Nézzük meg kikkel érdemes majd támogatni az alsó ösvényen. Nyakunkon a 8.14-es patch, ha az eddigi beosztást nézzük holnap, vagy legkésőbb csütörtökön megkapjuk a frissítést. Vele együtt ismételten változik majd a játék dinamikája.


A mostani patch-ben az E-jére kapott buffokat Corki, amik talán visszahozhatják őt a metába. Egyrészt több sebzést kapott, –első szinten már rögtön 40-et–, és az ellenállások leszakítása is megduplázódott, szintén tovább növelve a kiokádott sebzést a Gattling Gunból. Ilyen számok mellett elég sok lövésszel fel tudja majd venni a verseny, főleg a korai cserékben. Mid game-ben meg amúgy is mindig erős volt egy korai Trinity Force után. Ezt a piszkálódást kihasználva könnyebben tud majd farmolni az ösvényen, ezzel pedig előnyre tehet szert. Az utóbbi időkben ha feltűnt, inkább miden láttuk, de ez nem jelenti azt, hogy boton ne állná meg a helyét.

Vayne sokak kedvence a mai napig; mivel egy igazi hypercarry, aki –ha túléli az ösvényfázist–, komoly gondot okozhat az ellenfélnek. Ő is egy kisebb buffot kapott, ezúttal a %-os sebzésére a Silver Bolts-on. Mivel ez tényleges sebzés, így kifejezetten fontos ez az erősítés. Tény és való, hogy nem ez a legnagyobb buff, amit valaha kapott, de ha emellé még akár egy Conqueror rúnát is párosítunk, akkor elég komoly mennyiségű tényleges sebzést tud kiosztani, ami ellen nincs védekezés. Ha kap egy kis figyelmet a játék elején, egyrészt egy jó támogató személyében, másrészt pedig egy-két ganke-et a dzsungelesétől, akkor komoly erőt tud képviselni.

Swain egyre gyakrabban tűnik fel az alsó ösvényen, mint mágus. A reworkjét követően nem sokat pihent, főleg miután az AD hősök legyengültek a 8.11-ben, Swain pedig javarészt leköltözött botra, hogy betöltse ezt az űrt. Az AP hősök felemelkedésével az alsó ösvényen ő is feltűnt, ez egyrészt köszönhető a könnyű farmolásának, egész jó CC-jének és a jó piszkálódó sebzésének. Mindezek mellett a játék késői szakaszában irdatlan mennyiségű sebzést tud kiosztani, és a puszta jelenléte is eldönthet helyzeteket végső képességének köszönhetően. Egy kisebb gyengítést ugyan kapott az ultijára, –de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őt továbbra is használni.

Még a 8.13 során kapott egy kis erősítést a W-jére és a Q-jára is, mindkét esetben az AD rátákat növelték. Ez persze magában hordozza azt is, hogy nem feltétlenül AP-ként Nashorral és a többivel kell játszani, de Uzi is megmutatta a Rift Rivals során, hogy a BotRK-s Varus is elég jól működik. A mágikus sebzésről így sem kell teljesen lemondanunk: megmarad a hibrid mivolta, ugyanis bónusz mágikus sebzést is kapott a W-re. Varus eddig sem volt gyenge, egyike azon kevés ADC-knek, akiket még az eddigi metában is elővettek olykor-olykor, ezekkel az apróbb buffokkal pedig még inkább érdemes kitekinteni rá.

Tetszik vagy sem, de a mostani toronydöntögetős metában Heimerdinger az új. A mini tornyainak hála állandó jelleggel tudja ránk tolni az ösvényt és ha csak nincs egy fixen boton campelő dzsungeles, nehéz vele mit kezdeni. Nem véletlen, hogy a profik is lecsaptak rá. Jól tud zónázni több képességével is, és a farmolás sem túl nehéz számára. Az ultija ráadásul egy nagyon sokoldalú képesség, mivel mindhárom alap varázslatát tovább tudja fejleszteni aszerint, hogy éppen mire van szüksége: egy fix mennyiségű nagy DPS-re a tornyának hála (szintén jó zónázásra és csapatharcokra), nagy burstre valaki ellen a rakétáival, vagy éppen egy fél képernyőnyi CC-re a fejlesztett kábítógránátjának segítségével. Neki is vannak persze gyenge pontjai, –pl. az immobilitása–, de az erősségei az esetek nagy részében bőven felülmúlják ezeket.

Említésre méltó karakterek még Kai'Sa, Ezreal, Xayah és persze Lucian is, ám őket jó eséllyel már amúgy is ismeritek, így inkább olyanokat néztünk meg közelről, akik nem feltétlenül szokványosak.

Nektek ki a kedvencetek eddig ezen a patch-en?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!