A kezdetek - 3 kezdőbarát hős a középső ösvényre

A kezdetek - 3 kezdőbarát hős a középső ösvényre

Csak a kezdet nehéz, tartja a mondás, nincs ez máshogy a különböző hősök próbálgatásával sem.

Előbb-utóbb minden játékos rátalál a kedvenc hősére, de mindenkinek el kell indulnia valahonnan és kezdőként legtöbben az egyszerűbb hősöket preferáljuk. Összeszedtük hát az három leginkább kezdőbarát hőst, akikkel érdemes megkezdeni a tanulást.
lol champ annie
Biztonságos, megfelelő sebzéssel rendelkezik és pár alaptárggyal a hamuból is újjáéledhet.

Könnyű farmolás

Annie alaptámadásának távolsága az ADC-kel vetekszik. Ez minimális poke sebzéshez és farmhoz egyaránt ideális, de nem ez teszi igazán farm baráttá. Q képessége a Szétporlasztás hasonló hatótávval dicsekedhet és célpont megölése esetén a teljes mana árat és a töltési idő felét is megtéríti, ami alapból alig pár másodperc. Más szavakkal, szinte ingyen vihetünk el bármit, kényelmes távolságból.

Garantált point-click kábítás

Annie minden negyedik képessége elkábítja a célpontot. A dolog szépsége azonban, hogy E képességünkkel vagy az ingyenes Q farmmal könnyedén elő tudjuk készíteni és négyből három képesség is aktiválja ezt a passzívot, megoldást jelentve különböző helyzetekre. Q kábítás egyetlen célpont ellen, ideális trade-ekhez, egy biztos W beviteléhez, vagy menekülés esetén rövid cast ideje miatt könnyedén hátradobhatjuk, majd futhatunk tovább. A W, a Hamvasztás kábítása csoportok ellen szintén hasznos tud lenni, leginkább akkor ha Tibbers már a pályán van, de sürgősen le kellene vakarnunk magunkról két vagy több célpontot, akik mindenképpen szeretnék a fejünkön lévő shut down aranyat. Végül pedig maga Tibbers, akinek hatótávja nem sokkal marad el Q képességünktől, maga is képes területi kábításra. A tökéletes csapatharc kezdeményező medve 5 embert is könnyedén eltalálhat, figyelemre méltó sebzést oszt ki és mindenkit könnyen előkészít a saját vagy csapattársaink kombóinak elsütéséhez.

A kábítás egyetlen hátránya, hogy ellenfeleink is tisztán látják, mikor állunk készen a használatára, azonban a könyvekben is leírt ősrégi Flash + Tibbers trükk megoldhatja ezt a problémát.
lol annie Q

Sebzéscsökkentés

Annie E képessége az Olvadt pajzs potom 20 mana ellenében sebzéscsökkentést és egy mini-Tüskevértet ad nekünk ajándékba egy izzó pajzs képében. Maximális szinten ez 40%-os sebzéscsökkentést jelent 3 másodpercre, ami a játék egyre gyorsuló menetét tekintve, nagyon sok idő. Megfelelő időben való használata pedig sok kellemetlen bursttől megmenthet minket. Grátiszként Tibbers szintúgy megkaphatja ezt a pajzsot, amolyan kettőt egy áráért módon.

Tibbers

Tibbers a multifunkcionális testőr, aki megannyi előnnyel rendelkezik. A fent említett kitűnő kezdeményezőképesség mellé, hozzá illő területi sebzést is garantál, hozzánk teleportál ha túl messzire kóborolna, és dühbe gurul ha Annie meghal, vagy ha használja a passzív kábítást, extra támadási- és mozgási sebességet adva neki. Ezt a kábítással kísért leidézése is kiváltja.

Összességében

Annie nemcsak biztonságos, de egyszerű kombókra épít, szerencsétlenül járt lane esetén is nehéz vele egész meccs alatt hasztalannak lenni és igen nagy elégedettségérzetet ad, mikor az ember a teljes ellenfeles csapatot lekábítja és a szó szoros és átvitt értelmében leburstöli.

lol champ lux

Megbízható, messzire elérő, minionon áthaladó területi sebzés, alap képességbeli hard cc.

Erős poke sebzés

Lux legmegbízhatóbb képessége a Térgörbítés egy manaköltséget tekintve drága, de egyszerű képesség. Kitjét tekintve ez az egyetlen, amivel ösvényt tud tolni igazán, vagy meggyorsíthatja a farmolást, azonban ezt minden miniont lefedve teszi. A körben tartózkodó ellenfelek lassítása hozzájárul a könnyebb találathoz, de menekülés esetén akár csak magunk mögé is dobhatjuk, az utolsó pillanatban újra aktiválva, egyaránt maximálisan kihasználva a sebzést és lassítást. 

Hard CC

Q képessége a Fénycsapda egy célzott root, amit alacsony manaköltségen spamelhetünk. Bár maga a CC mindössze 2 másodpercig tart, a könnyebb találat érdekében a minion block problémája könnyítésre került, a képesség két célpontot is eltalál a vonalában. Ennek hála jobb support Luxok egy alsó ösvényes páros mindkét tagját a földhöz ragaszthatják. Bár poke sebzésnek kicsit luxus, menekülésre, csapatharcok kezdeményezésére és a fő kombo alapjának tökéletesen megfelel.

lux combo

Egyetlen elsajátítható kombó

Szituációfüggő hősökkel ellentétben, Lux nem igényel különösebb taktikázást, vagy helyzetspecifikus használatot. Hatos szint előtt szinte csakis az E képességet fogjuk spamelni, míg hatos szint után amennyiben úgy érezzük ki tudjuk végezni az ellenfelünket, három képesség elsütésével szerencsét is próbálhatunk. Ebből csak az első, a Q igényel célzást, ha az betalált, a E és R képességek az egy helyben álló célpontra kell irányuljanak. Ezt a kombót rövid R töltési idejének köszönhetően gyakran elsüthetjük, sőt mi több, kivégzésekért még a CD-je is csökken. Szolid burst sebzésünk a legtöbb esetben elég kell legyen. A legtaktikusabb játékstílus annyiban kimerül, hogy képességenként aktiváljuk a bennük rejlő passzív képességet is, ez minden képesség után, a következő elsütése előtt egy darab alaptámadást takar.

Összegzés

Hála faék egyszerűségének Annie-hez hasonlóan nehéz hasztalanul töltenünk vele az időt, sebzése megállja helyét a Szurdok többi hőse között és egyszerűen, élvezet használni.

lol champ veigar

Kiemelkedően magas sebzés, hard cc, passzív synergy.

Véget nem érő AP stack

Veigar passzív képessége az Elképesztően gonosz hatalom minden bizonnyal az egyik legijesztőbb képesség, ami idővel csak egyre rémisztőbb lesz. Veigar ingyen AP-t nyer ha képessége eltalál egy hőst, vagy megöl egy miniont. Ezt a végtelenségig tudja játszani. Csapjunk a kis gonosz yordle fejébe egy Rabadont és közepes idejű meccsek alatt máris nem ritka az 1000 feletti AP-val szaladgáló kis szörnyeteg, aki egy flegma Q-val eltüntet minket a föld színéről és mehetünk szürke-monitor szimulátort játszani LoL helyett. A 4 alaptámadásos inhibitor törésre már ki sem térek. 

Passzív synergy

Passzív képességéhez idomul többi képessége is. Q képessége a Baljós gömb két célpontot is eltalálhat, rövid töltési idővel rendelkezik egy idő után, így ideális poke és passzívja miatt kötelező farm eszköz, ami idővel embereket fog eltüntetni. Ha a képesség megöl valamit, vagy eltalál egy hőst, Veigar AP-t nyer, ágyús minion esetén kettőt is. W képessége a Sötét anyag szintén előnyhöz jut a sikeres stackekből, minden 50 stack csökkenti a képesség töltési idejét 10%-al.

Hard CC

Veigar is rendelkezik egy kábítással, az Eseményhorizonttal, ennek hátránya, hogy furcsa pentagon alakja miatt gondos célzást igényel, időbe telik amíg aktiválódik. Használható menekülésre, de ha valaki közvetlen ránk ugrik, legyen az egy Master Yi vagy Talon, amennyiben közvetlen beleállunk a leérkezett pentagon egyik szárába, szinte garantált a kábítás. Képességek, mint Tristana vagy Gnar ugrása fennakadnak a falon, de Zed könnyedén ki tud teleportálni.

veigar skill E

Point-click burst ulti

Veigar végső képessége azon okok egyike, amiért mindenki utálja, nem teljesen ok nélkül. Az Ősrobbanás nem igényel célzást és hiányzó életerővel scale-el az ellenfeleken. Más szavakkal, ha egy Q betalál, elég hozzávágnunk az ultit, vagy sikeres lane esetében elég csak maga az ulti ahhoz, hogy valakit hazazavarjunk elgondolkodni, miért is játssza ezt a játékot.

Összegzés

Veigar alapjaiban Luxhoz hasonlóan poke sebzésre és egy hard cc kombóra épít, de idővel elfelejthetjük az E-t és apró terrorként szinte nulla töltési idővel szórhatjuk az áldást. A kis yordle sebezhető, de türelemmel minden meccsen olyan erővé nőhetjük ki magunkat, akivel számolni kell.

Ti kit vennétek még bele a listába?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.