Olasz átok az egyik, majd javítás a franciák ellen a másik vb-n

Olasz átok az egyik, majd javítás a franciák ellen a másik vb-n

A VPG világbajnokság a mumus miatt véget ért számunkra, azonban az ITFA csoportmérkőzései fantasztikusan indultak a franciák ellen. 

Szombaton már a negyeddöntőben léphetett pályára Magyarország az olasz nemzeti Pro Clubs tizenegy ellen a VPG világbajnokság keretein belül, –és az eddigi eredmények alapján most sem mi voltunk az esélyesek. A pályán nem is volt probléma, tulajdonképpen partiba voltunk a virtuális Squadra Azurrával. A gondok akkor kezdődtek, amikor sikerült megtréfálniuk a védelmünket egy sarokrúgást követően, mely után megszerezték a vezetést. Hiába igyekeztek felpörögni a srácok és helyzeteket kialakítani, nem igazán akart összejönni az egyenlítés. Sőt, jött egy újabb szöglet, melyet szintén sikerült gólra váltaniuk, végül háromnál álltak meg az első találkozón. A második mérkőzésen aztán az ág is húzott minket: kapufák hada, fura körülmények között kapott piroslap. Mindez végleg megpecsételte sorsunkat: az olaszok kihasználták a megingásainkat, és kiütötték Magyarországot a tornáról. Ha Benny Hill még élne és készítene műsorokat, akkor az alábbi jelenet alighanem bekerülne az egyik epizódba:

Magyarország 0:3 Olaszország
Olaszország 4:0 Magyarország

Az ITFA világbajnokság csoportjai:

Franciaország ellen aztán hevesebben dobogott a magyar szív: mindegyik játékosunkban 110%-osan égett a bizonyítási vágy, és ez látszódott a mérkőzés képén is. Az első félidőben lövészárkot ástunk a tizenhatosuk elé, és szétlőttük a kapujukat, a 10-0-ás arány végül meghozta gyümölcsét, a 42. percben sikerül bepaszíroznunk a vezetést, amit nem sokkal egy francia játékos kiállítása előzött meg. A játékvezető azonban gyorsan egalizált, tőlünk is kiszórt egy embert, de ez nem szegte kedvünket, tovább rohamoztunk, majd a meccs lefújása előtt még sikerült növelnünk az előnyünket, mely egyben a végeredményt is jelentette. Némiképp a visszavágó szorosabb volt: a franciák sem csigalassúsággal közlekedtek a pályán, és szerettek volna javítani. Azonban nemzetünk nem volt elnéző, kétszer is büntettük a hibájukat. Magabiztos és jó játékkal arattunk győzelmeket a nyitófordulóban, –megérdemelten hoztuk el a 6 pontot és ideális helyzetből várhatjuk majd a következő ellenfelünket.

Franciaország 0:2 Magyaroszág
Gólsz.:  Karpi, Rácz

Magyarország 2:0 Franciaország
Gólsz.: Czuppon, Divi

Kapitányi nyilatkozata a párharc után:

"Büszke vagyok a srácokra, megmutatták, hogy van tartásuk. A célunk a győzelem volt és mindenkiben dolgozott a tudat, hogy bizonyítanunk kell a szombati kiesés után. Ez azt hiszem sikerült, magabiztosan hoztuk el a 6 pontot."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!