Rekordmennyiségű pénz állt a TSM házához!

Rekordmennyiségű pénz állt a TSM házához!

Andy Dinh, -a TSM alapítója és tulajdonosa- alig 26 évesen már egy kész vagyont szerzett a TSM-nek hála, most pedig még nagyobbat dobbantott.

2009-ben alapította meg a TSM-et Andy Dinh; akkoriban még LoL játékosként vette kezébe a csapat menedzselését is, majd szép lassan játékosként visszavonult, és teljes időben foglalkozott a csapat sorsával a játékon kívül. Meg is lett az eredménye: az elmúlt évek során folyamatosan tudta bővíteni nem csak a cég repertoárját, de anyagi és infrastrukturális helyzetét is. 

Hol marad a Challenger Recall? Egy újabb elfeledett ötlet

Már több mint egy éve bejelentette a Riot az egyedi hazatérési animációt, azonban azóta sem hallottunk róla semmit.

Eleinte a csapat egy weboldal formájában indult, -ahol LoL-os guide-okat írtak-, ebből nőtte ki magát a LoL-os versenyzés, majd később belekóstoltak a PUBG világába többek közt Breakkel és Viss-szel az oldalukon. Természetesen az elképzelhetetlenül növekedő Fortnite lázból sem maradtak ki Andy-ék, felvették Myth-et, Daequant, Hamlinzt és még jó néhány más játékost is a csapatba. Nem állta útját a szervezetnek az idei évben franchise rendszerbe lépő NA LCS sem, ahol mindazok mellett, hogy meg kellett győzni a Riot Games-t egy komplett pályázattal és kiterjedt tervekkel, 10 millió dollárt is az asztalon kellett hagyni.

A pénz azonban koránt sem fogyott el, sőt most jön majd csak igazán. A TSM anyacége, a Swift kedden jelentette be, hogy a TSM összesen 37 millió dolláros befektetést kapott. A befektetők között ráadásul olyan nevek tűnnek fel, mint Stephen Curry, háromszoros NBA bajnok, vagy Jerry Yang, aki a Yahoo társalapítója és CEO-ja. A pénz ráadásul több helyre is befolyik, ugyanis a Swift több üzletrészét is megtámogatja vele, úgy mint az influencerek hálózatát. Itt olyanokra kell gondolni, akik nagyban formálják a közvéleményt egy játékon belül és a TSM-nek akad elég ilyen játékosa a profik között is, -elég ha csak Bjergsenre, vagy Myth-re gondolunk.

Andy továbbra is birtokolja a részvények nagyobb részét, ezáltal a cég vezetését is. Mindössze 17 éves volt, mikor útjára indította a TSM-et az akkori versenygyőzelmekkel szerzett pénzből. egészen 2013-ig volt aktív játékosként, de amint meglátta, hogy komoly lehetőségek rejlenek az e-sportban, inkább erre szeretett volna koncentrálni. Versenyeket is szervezett, amik általában telt házasak voltak, -nem véletlenül került fel a Forbes top 30-as listájára a 30 év alattiak kategóriában.
Bár a TSM egyébként is sok üzletet folytat és jó eséllyel nincsenek anyagi gondjai, az e-sport mostani robbanásszerű fejlődése miatt tartani kell a lépést, amire már a TSM sem képes önmagában; itt jönnek képbe a befektetők. Az NA LCS helyért kicsengetett 10 millió dollár még egy olyan csapatnak sem aprópénz, mint a TSM. 

"A TSM mindig is sovány műveletként üzemelt, nem igazán használtuk ki azokat a lehetőségeket, amiket ennek a piacnak a gyors fejlődése biztosít, -így most erre készülünk fel, hogy ezt pótoljuk. Nagyon jó befektetői csoportunk van, és ez segíteni fog céljaink elérésben, amiket a TSM-nek kitűztünk." - Andy Dinh

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!



Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.