Mit szólnátok egy League of Legends MMO-hoz?

Mit szólnátok egy League of Legends MMO-hoz?

Érdekes tweetet rakott ki a Riot Games egyik alapítója; tervben lehet egy MMO, esetleg League of Legends világban?

Marc Merrill neve sokak által ismert lehet, de talán még többen tudják, ha azt mondom, hogy Tryndamere. Nem, nem a karakterre kell gondolni, hanem Riot Tryndamerre, a Riot Games egyik alapítója. Több ízben röppent fel már a hír, hogy a Riot esetlegesen egy új játékon is dolgozik -a legnagyobb titoktartás mellett-, ám ez idáig nem sok mindent tudtunk róla. Szó volt már több válfajról, de konkrétumot még senki nem említett.

Így nézne ki egy igazi Project összecsapás, pálcikaemberekkel - videó

Több korábbi pálcikaemberek animációs filmet alkottak már; volt amit még a VB-n is bemutattak, de egyik sem volt kifejezetten Project témájú, és ennyire látványos sem.

Készpénznek azért nem vennénk a dolgot, hiszen tudjuk, hogy a Riot Games szeret tease-elni, és néha trollkodni is, de ettől függetlenül igencsak figyelemfelkeltő Marc tweetje.

Tegnap jelent meg a LoL-on belül egy sokkal részletesebb -akár Google maps-ként is böngészhető- térkép Runterra-ról, vagyis a világról, ami helyet ad a League of Legends hőseinek. Talán ennek kapcsán felbuzdulva tweetelt egyet Marc Merrill is, hogy ha már így kitágult a világ a szemünk előtt, mi lenne ha egy LoL témájú MMO készülne. A játék lehet, hogy már nem feltétlenül arany korát éli, de még mindig rengeteg játékosa van, akik szinte biztos, hogy cukorként vinnének egy ilyen játékot. Ki ne szeretne egy nyíltabb világban találkozni kedvenc hőseivel, bejárni lakóhelyüket, mindenféle varázslatos lénnyel találkozni, és ehhez hasonlók?...

Anno a Warcraftnak is egy igazán magával ragadó világa volt, amiből végül elkészült minden idők legsikeresebb MMORPG-je, a World of Warcraft. 2004-es megjelenésével idén már 14 éves a játék, de még mindig egy igencsak aktív játékosbázissal rendelkezik. Ami ott egyszer bevált, miért ne válhatna be még egyszer a Riot Games háza táján. Művészeti és történeti oldalra eddig is hatalmas hangsúlyt fektettek, annak ellenére, hogy ez a játékban nem igazán jelenik meg.  Rengeteg lehetőség lenne egy ilyen játékban, bár kérdés, hogy mennyire érné meg 2018-ban belekezdeni egy MMO-ba, mikor minden a Battle Royale-okról szól.

Az biztos, hogy sok felfedezni való lenne, amikről eddig csak olvashattunk egy-egy karakter alatt. Megnézném például, hogy Viktor hol készítette a Battlecast hősöket, vagy hogy Oriannát hol rakta össze apja, hol emelkedett ki a sivatagból Azir, vagy hogy Aurelion szól miként tört be világunkba Targon hegyénél. Van több mint 140 karakter, -mind egyedi háttértörténettel-, és még rengeteg mindent lehetne hozzájuk írni, amivel kitölthetnék a világot. Egy szóval, a lehetőségek száma szinte végtelen.

Páran azért reagáltak a tweetre, bár a legtöbben csak trollkodtak.

  • Scarra: "Marc, ne játssz az érzéseimmel így"

  • Doublelift: "Ne játssz a szívemmel"

  • HotshotGG: "Mindenki, akit ismerek, ezer éve vár már egy igaz AAA MMO-ra, alig vannak co-op játékok manapság"

  • Ocelote: "Marc, családom és egy saját üzletem van. Ne csináld ezt velem."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.