s1mple: "Még többet kell gyakorolnunk"

A Na'Vi játékosa egy interjúban beszélt a felkészülésükről, az SK-s esetről és még sok minden másról.

Javában zajlik az ELEAGUE CS:GO Premier 2018 versenye Atlantában, ahol a Natus Vincere két BO3 győzelmet követően csoportelsőként jutott tovább az elődöntőkbe. A siker után a gárda sztárjátékosa, Aleksandr "s1mple" Kostyliev nyilatkozott a HLTV riporterének. A beszélgetésben szóba került az ESL One Köln, a márciusi SK-eset és a közelgő Major is.

HLTV: Egy nagy győzelemmel érkeztetek ide Kölnből. A szezon utolsó versenyén milyen a légkör a csapatban?

s1mple: Nagyszerű minden, -főleg azután, hogy sikerült az elődöntőbe jutnunk-, hiszen ez volt a cél Köln után. Rengeteget dolgozunk, és próbáljuk a pihenőnapokat csúsztatni, hogy még többet tudjunk készülni. Minden nagy torna előtt tartunk egy bootcampet, és mindenki a csapat céljait helyezi középpontba.

HLTV: A szezon elején voltak pletykák, hogy te és flamie otthagyjátok a Na'Vi-t. Tekintsünk vissza a múltba. Gondoltátok volna akkor, hogy ilyen jó eredményeket fogtok produkálni később?

s1mple: Persze, sokat gondoltunk rá. Volt egy megbeszélésem a Na'Vi vezetőjével, illetve édesapámmal. A megbeszélés után elmondtam flamie-nek, hogy nem hagyhatjuk most itt őket, mert van egy nagy közös célunk – szóval úgy döntöttem, hogy maradnunk kéne inkább.

HLTV: Szerinted képesek lesztek megtartani a mostani formátokat a Majorig, ahol a többiek jóval több munkát fektetnek majd abba, hogy kielemezzenek titeket?

s1mple: Természetesen rengeteget fogunk mi is gyakorolni –bár lesz egy kisebb szünetünk Atlanta után–, de a DreamHack Masters Stockholm, illetve a Major előtt is lesz egy bootcampünk. Tisztában vagyok vele, hogy a többiek készülni fognak ránk, és ők is fognak változtatni a játékukon, -ezért nekünk még többet kell gyakorolnunk... a map poolunk lehetne sokkal erősebb is.

HLTV: Maradva még a mostani versenynél. A fnatic ellen Mirage-on mind a két félidő elején voltak problémáitok. Mi segített megnyerni ezt a pályát?

s1mple: Mirage elég kemény volt a fnatic ellen, kicsit talán izgultunk is, mert nem tudtuk mire kell számítanunk tőlük. A kölni vereségük után sokat gyakoroltak, úgyhogy nem igazán tudtuk mit fognak csinálni. De sikerült a saját játékunkat játszanunk, ezáltal megnyerni ezt a pályát.

HLTV: Inferno nem jött össze, Trainen pedig ismét bekezdett hét körrel a fnatic T oldalon. Féltetek attól, hogy nem sikerül visszahoznotok a második félidőben, vagy bíztatok a terror oldalatokban?

s1mple: Bíztunk magunkban. Egyelőre a terror oldalunk sokkal kifinomultabb, jobban kommunikálunk, -legyen szó bármilyen pályáról.

HLTV: Kölnben 2-0-ra nyertetek flusháék ellen, de Atlantában már egy jóval erősebb fnatic-kal néztetek farkasszemet. Mit gondolsz, miért volt ez?

s1mple: Sok időt fektettek valószínűleg a gyakorlásba, és abban is biztos vagyok, hogy csapaton belül is máshogy építettek fel dolgokat, hiszen erre volt idejük. Kell nekik egy kis idő, de szerintem még erősebbek lesznek.

HLTV: A mérkőzés során láthattuk, hogy a bukott körök milyen érzelmeket váltottak ki belőled. Voltak forró pillanataid agyban?

s1mple: Nem tilteltem, de nyilván nem szeretem azt, ha egy borzasztóan egyszerű kört bukunk el, -lásd egy 5v2 Mirage-on-, később pedig egy eco kör elleni vereség. Sok olyan kör volt, amit általában mi nem szoktunk elbukni. Ahogy korábban említettem; az első mérkőzésünk mindig rizikós minden egyes versenyen, de utána csak jobbak és jobbak vagyunk általában, -hiszen igyekszünk a hibáinkat kijavítani, amit általában a repülőúton, vagy a hotel szobáinkban mindig megbeszélünk.

HLTV: Az első pályát ti választottátok a mouz ellen, de nagyon szoros volt. Az első félidőben kicsit lassúak voltatok, és a másodikban sem volt könnyű dolgotok. Szerinted miért lett Inferno végül a mouzé?

s1mple: Nem tudom. Igazából kulcsfontosságú volt a második pisztolykör –amit ők nyertek meg–, de több kritikus kört is ők húztak be. Főleg a B lerakón voltak sikeresek, nagyon jól használták a molotovot, de a többi gránátjaikat is. Igyekeztünk a fegyvereinket menteni, de ez a legtöbbször nem sikerült, így teljesen szétrombolták a gazdaságunkat, nem tudtuk hozni a saját játékunkat.

HLTV: Trainen mindig voltak nehézségeitek a mouz ellen, de a mostani egy teljesen más történet volt. Mi volt a különbség?

s1mple: Mindig mondtam a társaimnak, hogy a mouz a legerősebb csapat Trainen, de az emberek félnek néha [az ilyen helyzetekben]. Mi nem ijedtünk meg, hiszen tudtuk – mi is tudunk nagyot alkotni ezen a pályán, ami sikerült is. Semmi komolyat nem műveltek terror oldalon, olvastuk a játékukat, kulcsfontosságú körökben mindig B rakót célozták meg, de ezeket a támadásokat sikerült levernünk –tudtuk hogyan kell játszani ellenük.

HLTV: Jöhetett a döntő pálya, Mirage. Úgy tűnt, mintha csak egyszerűen folytattátok volna azt, amit Trainen csináltatok.

s1mple: Igen. Nagyon nyugodtak voltunk, tudtuk, hogy a dupla AWP-s védelmet fogják alkalmazni, ezért az A füstös köreinket erőltettük inkább. Nagyon jó hívások érkeztek Zeus-tól és Kane-től, főleg inkább utóbbitól, a pisztolykörökben rengeteget segített, de az egész csapat borzasztóan jól játszott.

HLTV: Ha már Kane-t említetted, egy Twitter posztban megemlítetted, hogy milyen jó meglátásai vannak kívülről, és nagyon érthető módon vezeti le ezt nektek. Mesélnél erről egy kicsit bővebben?

s1mple: Nem tudom, hogy csinálja, de mindig pontosan tudja, hogy mit fog tenni az ellenfél –mint egy wallhack. Nagyon jól olvassa a játékot, mindig rengeteg demot néz -akár napi ötöt is- valószínűleg ez a titka. De van egy hibája. Néha elég vérszegényen magyarázza el, hogy mit is kéne csinálnunk, -és általában csak Zeus érti, szóval ő vele újra átvesszük, hogy pontosan mit is kéne tennünk. Ezt leszámítva borzasztóan segítőkész, és mindenkit ott segít ki, ahol csak tud.

Képek: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!