Új Majorszabályzat: szabadon igazolhatóak a Minorjátékosok!

Új Majorszabályzat: szabadon igazolhatóak a Minorjátékosok!

11 napja maradt a csapatoknak arra, hogy véglegesítsék felállásaikat, -ehhez pedig komoly segítséget nyújtanak az új szabályok.

A FACEIT bejelentette a soron következő Major hivatalos roster lock határidejét, ami augusztus 5-re esik ezúttal. A döntést azzal indokolták, hogy több csapat is beugrókkal játszik, vagy teljes keret nélkül eseti beugrókkal.

A nagyobb nevek közül a Cloud9, a Virtus.pro és a North küzd ezzel a problémával jelenleg. Az észak-amerikai szervezet STYKO-val és Goldennel próbálkozott Atlantában –sikertelenül–, ezért nem biztos, hogy velük is folytatják. A lengyelek Snax távozása utána morelzt próbálták ki, most pedig a pletykák szerint az AGO játékosát, snatchie-t szeretnék leigazolni. A dánok helyzetéről keveset tudni; tudomásunk szerint nem akarnak mertz-cel játszani a továbbiakban, de a Valenciában beugró mixwellt már azóta elvitte a Movistar Riders, így ő nem opció.

A legfontosabb változás azonban mégsem a kitolt roster lock, hanem az, hogy a Minoron kiesett csapatok játékosait szabadon igazolhatják a meghívott Majorrésztvevők. Tehát a Minorokról kvalifikált nyolc együttesre nem vonatkozik sem a dátum, sem a lehetőség. Ez 180 fokos fordulat a korábbi szemlélettel szemben, ugyanis eddig semmilyen formában nem volt lehetőség a selejtezőszakasz után úgy cserélni, hogy az új szerzemény játszhasson is a Majorön-

A legendák és a kihívók a következő 11 napban hajthatják végre a szükséges igazolásokat, legfeljebb kettőt. Így az utolsó pillanatban olyan játékosok is lehetőséget kaphatnak a szereplésre, akik nem jutottak ki a gárdájukkal, de ettől függetlenül remek formában vannak. Elég csak az NRG-re, a LeftOutra vagy a Kinguinre gondolni, ahol Screamek és Cerq-ek estek el a londoni utazástól és versenytől.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!