Pánikra semmi ok, nem újabb Ryze rework,

Pánikra semmi ok, nem újabb Ryze rework, "csak" egy képregény

Egyre több régi karakter kap megújult történetet; nem maradhat ki a sorból Ryze és Brand sem, akiknek több közük van egymáshoz, mint gondolnátok.

Manapság már egyre megszokottabb, hogy a Riot Games újralátogatja régebbi alkotásait és az új eszmék és elvárások fényében ráncfelvarrást adnak nekik. Itt most nem csak a reworkökre kell gondolni, bár a játék szempontjából az a leglátványosabb. Ahogyan Varus és Annie esetében, úgy most Ryze és Brand kap újabb háttér történetet.

Mit szólnátok egy League of Legends MMO-hoz?

Aioween | 18/07/25 09:20 Marc Merrill neve sokak által ismert lehet, de talán még többen tudják, ha azt mondom, hogy Tryndamere. Nem, nem a karakterre kell gondolni, hanem Riot Tryndamerre, a Riot Games egyik alapítója. Több ízben röppent fel már a hír, hogy a Riot esetlegesen egy új játékon is dolgozik -a legnagyobb titoktartás mellett-, ám ez idáig nem sok mindent tudtunk róla.

E szerint Brand egy Kegan Rodhe nevű ember volt, aki Freljordon született, és magára hagyták. Apja egy híres fosztogató volt, ezért nem nagyon szerették őt a környéken így még morcosabb és utálatosabb lett. Miután az anyja meghalt felgyújtotta faluját és elmenekült, útjai során pedig találkozott Ryze-zal, aki épp egy világ rúnákat hajtotta. Ryze tanítványaként fogadta Kegant, és elkezdte megtanítani neki a mágia rejtelmeit. Kegan azonban ennél többre vágyott és végül ellopott egy világrúnát, amiket Ryze lett volna hivatott megvédeni. Elégette testét és a rúna segítségével változtatta magát át azzá a szörnnyé, aki jelenleg is terrorizálja az alsó ösvényeket.

Azt nem tudni, hogy meddig is utaztak ők ketten együtt, azt viszont biztosan tudni, hogy Brand átalakulása óta sok idő telt el, Ryze sem egy mai gyerek és már hosszú generációk óta versenyeznek egymással. Mindketten a világrúnákra utaznak, csak míg Ryze biztonságban szeretné őket tudni, addig Brand inkább felemésztené őket a hatalmukért. Ryze képességeire ráismerünk a képregény során, Brand viszont igazi raid boss-ként van beállítva. Az idézők szurdokában ilyen látványos dolgokra valahogy nem képes, mivel a képregényben egy egész területet tesz egyenlővé a semmivel. 

A történetek nem mindig érdekelnek mindenkit, de ez a mostani alkotás kifejezetten jó és izgalmas lett, érdemes végigolvasni. A kövek utáni futkorászás egy kicsit az Infinity Warra emlékeztet, ahol Brand az új Thanos, míg Ryze a bosszúállókat képviseli. Ettől függetlenül részleteiben nagy előrelépés, hiszen korábban Brandről csak annyit tudtunk, hogy freljordi, akit megszállt valamilyen szellem, Ryze pedig egy újabb rúnaháborút szeretett volna megakadályozni a kövek elrejtésével. A kettő összekötése egy újabb csavart ad mindkettejük számára. Brand jelentőséget kap a világban, hogy ténylegesen van komoly szerepe ott, -és Ryze sem egy láthatatlan háborút próbál megakadályozni, hanem tényleg a világot szeretné megmenteni egy konkrét ellenféltől.

Ryze: Felperzselt vidék - Képregények - A League of Legends világa

Legendák szólnak egy lilás bőrű, kortalan mágusról. Azt mondják, Runaterra földjét járja, minduntalan a szétszóródott Világrúnák után kutakodva. Egyesek szerint a rúnákkal hozták létre a világot, mások szerint viszont majdnem annak végét okozták. Utazásai során Shurimába is eljutott, de bármerre is jár, halál jár a nyomában.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.