Tényleg a legjobb négy csapat jutott tovább az ELEAGUE Premier csoportköréből

Tényleg a legjobb négy csapat jutott tovább az ELEAGUE Premier csoportköréből

Véget ért az ELEAGUE premier csoportköre, ahol leginkább a papírforma érvényesült.

Javában zajlik a Major előtti legnagyobb verseny, név szerint ez ELEAGUE premier, ahol tegnap este eldőlt, hogy ki kerül be a legjobb négy közé és ki búcsúzik a versenytől. Az első két mérkőzés után a foghíjas Cloud9 és kisebb meglepetésre a FaZe búcsúzott, akik egy mérkőzést sem tudtak megnyerni. Később a MiBR és a Liquid csapott össze az "A" csoportba, míg a másik oldalon a Mouz és a fnatic játszott a továbbjutásért.

MiBR vs. Liquid

Azt már a meccs elején tudtuk, hogy egy amerikai csapat egészen biztosan továbbjut a legjobb négy közé, a kérdés már csak az volt, hogy az új igazolással versenyző MiBR vagy a kontinens jelenlegi legjobbjának mondott Liquid jut-e tovább. Twistzz-ék pályáján, Cache-en kezdték az összecsapást a felek, ami nem volt teljesen egyoldalú, de már itt látszódott, hogy a Liquid sokkal összeszokottabb és végül mindkét félidőt könnyen megnyerte, a meccs pedig 16-10-zel végződött. A következő pálya Overpass volt, ami egy jó MiBR terrorista oldal után egy igazi rémálomba fordult nekik, hiszen NAF-ék lemosták őket a pályáról, amikor ők kerültek a támadó oldalra. A 18 éves Twistzz megállíthatatlan volt, így egy újabb 16-10-es győzelemmel, játszi könnyedséggel ejtették ki Coldékat.

Mousesports vs fnatic

A másik csoport mérkőzése már kicsit szorosabbra sikerült, hiszen két hasonló tudású gárda csapott össze. Infernót 16-13-ra megnyerték a svédek, ami után joggal aggódhatott az európai ötös. A következő map Train volt, amit épphogy megnyert a Mouz, de ehhez kellett ropz és oskar egészen elképesztő teljesítménye, akik rommá lőtték a svédeket, az eredmény viszont csak 16-14 lett. A legtöbb izgalom végül nem az utolsó pályára maradt, hiszen egy közel tökéletes CT oldal után a terrort egálra hozta ki a mousesports, amivel 16-9-re legyőzték a svédeket. Ezzel JW-ék búcsúztak a versenytől, míg az egerek megkapták a torna legkeményebb ellenfelét, név szerint az Astralis-t.

Ezzel tehát eldőlt, hogy az elődöntőben egy Na'Vi-Liquid és egy Mouz-Astralis meccset láthatunk. Több, mint valószínű, hogy a nagy döntőben végül az utóbbi idők két legerősebb csapata, vagyis a Na'Vi és az Astralis csap majd össze a félmillió dolláros fődíjért. Biztosak vagyunk abban, hogy amelyik fél nyer, az a HLTV ranglista első helyét is elhódítja – csak 21 pont van köztük a hétfői frissítés óta – ami a Major előtt jó kis morál javító lehet bármelyiküknek.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!