Miért játszanak a

Miért játszanak a "múltban" a profi játékosok?

Sokszor külön ki kell írni, fel kell tüntetni a közvetítéseken, hogy a játék melyik frissítésén játszanak éppen a játékosok, ennek a miértjét szeretnénk nektek kifejteni.

Több oka is van annak, hogy a tournament szerveren még a korábbi frissítés található meg, -vegyük őket sorjában.

Ryze teaser videó érkezett: újabb rework, vagy végleges visszavonulás?

A képregényt mindenki látta, de most valami újdonság is megjelent a LoL brazil facebook oldalán. Lehet, hogy nem csak a története változik a kék mágusnak?

Az, ami mindent meghatároz egy késleltetésben, az az idő. Kedden vagy szerdán szokott frissítés jönni az élő szerverekre, és pénteken kezdődik az EU LCS (régebben csütörtök volt), pár nap nem elegendő, -főleg egy nagy frissítés után-, minden változtatás kitapasztalására, illetve gyakorlására. Az idő a Riot Games ellen is dolgozik, olyan értelemben, hogyha egy változtatás nagyon balul sül el, akkor meg kell várniuk annak a kimutatkozását, és javítani egy hotfix-szel vagy egy kisebb frissítéssel, mint ami a 8.13 alatt volt.

Ha már említettem a hotfixet: az is megtapasztalható a versenyszférában, hogy egy megjelent hőssel érkezett frissítés már jelen van, de maga a hős még nem választható ki. Ez is még az idő hiányához sorolható. Többször kapnak a legutóbb megjelent hősök is kisebb gyengítést vagy erősítést, és az utóbb említett változtatással lesz majd csak jelen a tournament szerveren, -ezeket is fel szokták általában tüntetni a közvetítéseken, úgy, mint ahogy a jelenlegi frissítés számát is.

Ezek után már csak egy kérdés foglalkoztathat több embert is: Hogyan gyakorolnak akkor a profik, mennyire nehezíti meg a dolgukat? A tournament szerver természetesen a csapatok rendelkezésére áll, akik kapnak felhasználókat a Riot Games-től. A szervert használhatják scrimelésre (scrim: csapatok közötti gyakorlás), így készülhetnek fel a versenyekre. Személyesen megkérdeztem néhány játékost, hogy nekik mennyire nehezítik meg a dolgukat; azt mondták mindannyian, hogy az élő szerveren való gyakorlás a tudást tartja fent, illetve előre fel tudnak készülni az érkező frissítésre, és mivel a rendelkezésükre áll egy külön szerver a gyakorlásra, így nem kerülnek egyáltalán hátrányba.

A tournament szerverre egyébként 1 hét késéssel érkeznek a frissítések, -ez alól természetesen vannak kivételek, mint például a világbajnokság, amit végig egy frissítéssel játszanak végig a csapatok. A 8.13 óta eltelt az egy hét, így ez azt jelenti, hogy a 8.14-es frissítésen fognak 2 hétig játszani a játékosok. A héten már megmutatták az EBL-en, hogy mit tud rejt a 8.14, amelyet követhettek minden hétfőn és csütörtökön 19 órától az esporthuLOL twitch csatornáján.

Nézd meg esporthuLOL élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!