Ezekkel vár a Ghost of Tsushima

Ezekkel vár a Ghost of Tsushima

Nemcsak hangulatos lesz a játék, hanem rendkívül gyönyörű is.

Amikor olyan széria fűződik a nevedhez, mint az inFamous, akkor biztos lehetsz abban, hogy minden lépésedre figyelni fognak -és ez még akkor is igaz, ha csak PlayStation exkluzív játékokat készítesz. A Sucker Punch csapata a régi bűvkörből kitörve mer nagyot álmodni, hogy egy teljesen új címmel örvendeztesse meg a konzoltulajdonosokat. Ez lesz a Ghost of Tsushima, amit most be is mutatunk nektek. 


Még a tavalyi Paris Games Week-en leplezték le a játékot, ami már első látásra elnyerte a szívünket. A történet szerint 1274-ben járunk, amikor még szamuráj harcosok védték Japánt a veszedelmes mongolokkal szemben. Ám az ellenfél nem adta fel; kegyetlen harcok árán megszerezte Tsushima szigetét, -így nekünk nem más lesz a feladatunk, mint hogy az utolsó élő szamurájként a szellem útját járva tanítsuk móresre őket. 

Ebből fakadóan látványos, olykor mozifilmeket megidéző harcjelenetekben nem lesz hiány, amit az elképesztően kinéző látványvilág is ki fog szolgálni. Erre pedig a beépített Photo Mode-dal is építenek, hogy a legszebb pillanatokat gyakorlatilag bármikor megörökíthessük. 


Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a téma miatt vajon mennyire lesz történelmileg hiteles a játék, ami hasonló kaliberű címeknél rendszerint megfogalmazódik a játékosok körében. A Sucker Punch alapítója, Chris Zimmermann azt nyilatkozta, hogy történelmileg nem lesz teljesen pontos a Ghost of Tsushima, viszont ahol eltérnek a történtektől, azt nyomós indokkal teszik, míg az összes többi helyen megpróbálnak korhűek maradni. 

A munkálatokban segítségükre is vannak a Sony japán munkatársai, akik kulturális tanácsadóként próbálják meg garantálni a játék hitelességét. Itt azért minden játékosnak figyelembe kell vennie, hogy egy szórakoztató termékről beszélünk, aminek néha el kell rugaszkodni a valóságtól ahhoz, hogy még több örömet okozhasson. 


Zimmerman egy interjúban azt is elmondta, hogy a játékosok teljesen szabad kezet fognak kapni, hiszen olyan játékstílusban játszhatnak majd, amilyenben csak szeretnének. Így a nyílt világú játékban akár mindenkit kardélre hányhatunk, de ha akarjuk, akkor -nindzsákat megszégyenítve-, lopakodva számolhatunk le ellenfeleinkkel. 

Sajnos, a játéknak még nincs megjelenési dátuma, de amint lesz, értesíteni fogunk róla titeket.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Gaming - A májusi eső miskolci OGEX-et ér

Az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városát is beveszi az Országos Gaming Expo, hogy a geek kultúra válogatáskazettájával kedveskedjen az ott lakóknak.