Battle Royale elemeket is idéző új játékmód lesz a Nexus Blitz!

Battle Royale elemeket is idéző új játékmód lesz a Nexus Blitz!

A fejlesztői napló keretein belül megismerhettük a kísérleti módot, és annak első alanyát, a Nexus Blitzt!

Üdvözlet Idézők! Újabb érdekes információmorzsákkal látott el minket a Riot Games oldaluk fórumán. A bejegyzésben SpaceNorth mesélt nekünk a PBE környezetben folyó dolgokról: pontosabban a kísérleti mód ötletéről, és egy új játékmódról, amellyel hamarosan akár már mi is játszhatunk. Azonban, ha az előbb emlegetett címek hallatán csak pislogsz meredten magad elé, akkor valószínűleg nem találkoztál vele. Igen, a tegnap este kikerült bejegyzés mára már sajnos nem található meg az oldalon. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy miért kellett ilyen hamar leszedni, talán korábban publikálták, mint ahogyan azt kellett volna. Azonban mi ennek ellenére is elhoztuk nektek, hogy tudjátok, milyen változtatásokra lehet majd számítani a közel vagy távoli jövőben.

Akali már a célegyenesben: itt a videó ami feltárja titkait

Hamarosan életre kel az Akali rework, ami azt jelenti, hogy meg is kaptuk hozzá az összes fontos információt!

A kísérleti módok

Unod már a normált, az Aramot vagy és a Kanyargó rengeteget? A folyamatosan rotáló játékmódok sem kötnek le igazán. Nos, jó hírünk van ám a számodra! Nemsokára a kísérleti módok keretein belül, olyan alfa verzióban leledző játékmódokat próbálhattok ki, amivel még egy League of Legends játékos sem találkozott. Ennek az újításnak lényege az, hogy a játék fejlesztőinek ötleteit élő szerveren is ki lehessen majd próbálni. Ezzel pedig nem csupán a fejlesztik, de elő is segíthetik majd a játékosok a haladást, és visszajelzéseik alapján a tervezői csapat el tudja dönteni, hogy érdemes-e tovább foglalkozni a móddal vagy esetleg a feledés homályába merülhet. Fontos kiemelni, hogy mivel ezek a játékmódok folyamatos fejlesztés alatt állnak majd, így nem szabad szuper grafikai megoldásokra számítani. Egyszerű, kölcsönzött grafikai köntösben lesznek ugyan ezek az újdonságok, viszont a pozitív oldala ennek mégis az lesz, hogy ha egy játékmóddal sokan játszanak majd, tényleg tetszik az embereknek, akkor gyakori frissítésekkel, ráncfelvarrásokkal próbálják majd emelni a játékélményt. De nem csak ezt az új elgondolást kaptuk ám kézhez! Már az első így bevezetni kívánt móddal is megismerkedhettünk, ami előreláthatóan a 8.16-os frissítéstől lesz elérhető a játékosok számára.

Nexus Blitz

Na de mégis mi ez az új játémód -merülhet fel a kérdés sok játékos agyában. A Nexus Blitz egy egyszerű, de mégis szokatlan és érdekes verziója a már eddig megszokottnak. Igen gyorsan folynak itt a meccsek: általában egy mérkőzés 15 percet vesz igénybe. De ennél a módnál nem az emberek versenykészségét szeretnénk fejleszteni, sokkal inkább koncentrálunk arra, hogy a bátor tesztelőknek meglepetéseket okozunk. A Nexus Blitz pályáján két-két jungle játékos mérheti össze tudását a csapatok mellett egy sokkal kisebb pályán. Véletlenszerű események fogják befolyásolni nem csak az adott játékost, hanem az egész pályát is. Ezek közül lesznek ismerősebb történések, de a lényegük inkább az, hogy nem tudhatjuk előre mi vár ránk. Olyan elemekre kell számítani, mint amiket a King of the Hill játékmódokban, vagy a Push the Payloadban láthatunk, olyan is lesz, ahol csak egy ember maradhat életben, mint az már megszokott a Battle Royale játékokban. Ha túléli a játékmód az alfa stádiumot, akkor további ötleteket is megvalósítanak.

Ezek mellett lesz még egy fontos eleme a Nexus Blitz-nek! Ez nem más, mint a lekapcsolás és a gyilkossági sorozatok jutalma. Akik egymás után több embert is ki tudnak szedni, azok egy idő után "lángra kapnak". Ez azt jelenti, hogy a sebzésük adaptívan növekedni fog, legyen az AP vagy AD, illetve több CDR-t kapnak, ezáltal veszélyesebb ellenfelekké válnak. Lesz némi árnyoldala is ennek, mert amellett, hogy többet sebzünk, törékenyebbek is leszünk és ha lekapcsolnak minket, az NAGYON sok aranyat fog érni az ellenfélnek.

Ezt az új játékmódot először majd a 8.16 során próbálhatjuk ki és összesen négy hétig lesz elérhető bárki számára; nem kell majd meghívó. Azt hozzátették és kihangsúlyozták, hogy ez egy tesztidőszak lesz, -tehát sok modell és textúra még nem lesz teljesen elkészítve-, máshonnan fognak majd "kölcsönözni", tehát inkább a játékmenet a fontos először, a kinézet majd akkor jön, ha már minden klappol. A fejlesztők örülnének, ha minél többet adnának egy esélyt majd ennek az új játékmódnak, és ha visszajelzést is küldenénk róla, sőt, ötleteket, újításokat is szívesen fogadnak. 

Tesztelésre fel!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.