Mától kapható: 50TP Prototyp, a defenzív Defender!

Mától kapható: 50TP Prototyp, a defenzív Defender!

Egy közepesen mozgékony, igencsak jól páncélozott nehéz tank, aminek a használatát bárki könnyedén elsajátíthatja.

Az 50TP Prototyp egy lengyel tier VIII-as prémium nehéz harckocsi lesz, amit elővételben az ELC EVEN 90-hez és a Centurion 5/1-hez hasonlóan megvásárolhatnak azok a játékosok, akik rendelkeznek prémium fiókkal. Három csomag közül választhatunk, amiknek az ára 11.000 és 28.000 forint között mozog, -bár a legnagyobb csomagban az 50TP Prototyp mellett a Pudel-t is megkapjuk.

50TP Prototyp

Főfegyverzet

Kis túlzással kijelenthetjük, hogy az 50TP Prototyp ugyanazt a löveget kapta meg, mint a Defender. A legszembetűnőbb, hogy az 50TP Prototyp egy kicsit gyorsabban tölt és céloz, valamint pontosabb, több lőszert vihet magával, na meg persze a lövegsüllyedése is jobb. A Defender mellett egy minimális (7 mm) páncélátütési többlet szól, illetve az, hogy lövés után kevésbé esik szét a célkeresztje. Összességében az 50TP Prototyp főfegyverzet tekintetében könnyedén lepipálja szovjet riválisát.

Páncélzat

Ha a nyers paramétereket vesszük alapul, akkor erősebbnek tűnik az 50TP Prototyp védelme, ugyanakkor a gyakorlatban mégis azt tapasztaljuk, hogy viszonylag sokszor beütnek bennünket, -tehát a papírforma ebben az esetben megtévesztő. Az tény, hogy az 50TP Prototyp felső páncéllemeze hatékonyabban működik, mint a Defender esetében, csakhogy a hasi lemez csupán ~170 mm, illetve a felső lemez torony alatti kitüremkedésén ~230 mm a páncélzat szemből, de oldalról csak ~170 mm, gyengébb részein pedig 110 mm vastag.

A torony nem teljesen lekerített elemekből tevődik össze, ezért elmondható, hogy szemből többnyire csak a kupolán lehet beütni, de az élelmesebb játékosok becélozhatják a torony két oldalán, ahol a páncélzat szemből ~230 mm, oldalról pedig csak ~110-170 mm effektív védelmet ad.

Mozgékonyság

A maximális sebessége, illetve a tolatási sebessége a Defender-rel megegyező, csakhogy 750 lóerős motor hajtja, amivel jobb fajlagos teljesítményt ér el, mint a Defender, és ha ez nem lenne elég, akkor érdemes egy pillantást vetni a torony és a test fordulási sebességére, -illetve utóbbi talajellenállási értékeire.

Megéri megvásárolni az 50TP Prototyp harckocsit?

Természetesen igen! Az 50TP Prototyp gyakorlatilag egy Defender szintű bestia, ami főleg defenzív játék mellett mutatja meg valódi erejét. Előre lehet vele menni (sőt, ajánlott vele előre menni!), de a Defender-rel ellentétben ez nem egy rohamharckocsi, hanem sokkal inkább egy kulcspozíciókra építő taktikai jármű, amivel hull down pozícióból bármilyen ellenséges jármű leküzdhető, -és ezt a pazar lövegsüllyedése, illetve a hatékony toronypáncélzata teszi lehetővé. Az 50TP Prototyp játékstílusát tekintve nagyon hasonlít a Super Conqueror-hoz, így ha a brit tier X-es nehéz tank bejött, akkor vélhetően az 50TP Prototyp is kézre áll majd.

Ajánlott képességek: Javítás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Testvériség
Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Stabilizátor, Optika / Célzásgyorsító

Ha erősorrendet kellene felállítanom a tier VIII-as prémium nehéz tankok között, akkor véleményem szerint az 50TP Prototyp a Defender-rel osztozik a trónon. Elképzelhető, hogy a szovjet nehéz tankhoz hasonlóan ezt sem fogják gyakran árulni.

Nektek hogy tetszik az új prémium tank? Szerintetek is túlságosan erősre alkották meg?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.