Exodia akkor és most! Újra meghatározó lehet az OTK mage?

Exodia akkor és most! Újra meghatározó lehet az OTK mage?

Lehetett utálni és lehetett imádni, de egy biztos: a Freeze és Exodia Mage-k mindig szerves részét képezték a Hearthstone-nak, és úgy tűnik ebben nem lesz változás az új kiegészítő megjelenésével sem!

Az egykörös kivégzésekben elemében volt mindig is Jaina. Elég a Freeze Mage-re, a Quest Mage-re, vagy a Questless OTK Mage-re gondolni. Úgy tűnik, hogy ez a vonal tetszik a Blizzardnak is, mert további lapokkal igyekszik erősíteni ezt a stílust. Tekintsünk vissza arra, hogy milyen eszközök voltak a Mage kezében, jelenleg mivel próbálkozik és a jövőben mihez nyúlhat, ha egy kör alatt ki akarja végezni az ellenfelet!

Freeze Mage: A kezdetek

A Hearthstone hőskorában -még bőven Naxxramas megjelenése előtt- már működött a fagyasztásra épülő lassú control-kombó változat. A kulcskártyák lényegében változatlanok azóta is (Ice Block, Alexstrasza, Ice Lance, Acolyte of Pain), igaz a klasszikus Freeze Mage ma már csak Wildban működik jól igazán, hiszen a Hall of Fame lapok közé került az Ice Block. Ahogy teltek az évek folyamatosan jöttek az újabb kártyák (Mad Scientist, Emperor Thaurissan), amik kicsit változtattak a típuson, ezzel is  megnövelve az esélyeit a győzelemre. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy indultak el új Exodia Mage változatok a Freeze Mage által kikövezett úton. Egészen 2015-ig kell visszapörgetnünk a naptárat, amikor megtalálhatjuk az első olyan OTK-ra építő mágust, ami rendelkezett azzal a tökéletes kombinációval, amivel konkrétan végtelen sebzést tudott kiosztani egy kör alatt, kizárólag az akadályozta meg benne, hogy elégett a kötél a pálya közepén.

Leánytanoda

Megjelent az Echo of Medivh a Goblin vs Gnomes kiegészítőben 2014 évének végén és ennek köszönhetően új irányba indulhatott el a Mage. Sokkal több gyakorlást igényelt, mint az eddigi „klasszikus” Freeze változatok, viszont ha sikerült olcsóbbítani Emperor Thaurissannal a kezünkben lévő Sorcerer’s Apprentice-eket, akkor jöhetett a megszámlálhatatlan Fireball kilövése az ellenfél arcára. Be kellett osztani az erőforrásokat, és ki kellett várni, hogy a megfelelő lapokat vissza tudjuk venni a kézbe, -és utána még olcsóbbítani is kellett legalább egyszer.

Küldetés teljesítve!

Az Echo Mage 2016 áprilisában a rotáció miatt megszűnt létezni a Standard formátumban  és a Freeze Mage maradt az egyedüli működő változat egészen a Questek megjelenéséig, amikor megnyílt a lehetőség arra, hogy az extra kör segítségével újabb kombók születhessenek meg. Elég a Molten Giantekre gondolni, amik ingyen kikerültek, majd az ajándék körben már támadhattak is. Végül nem a Giant Mage vált be a legjobban, hanem szintén az Apprentice + Antonidas szinergia, amiben a Molten Reflection és a Simulacrum játszott még  főszerepet. Az extra körig, ha eljutottunk szinte mindig kivitelezni tudtuk az egy + egy körös kivégzést, hiszen az Ice Block megvédett minket addig, hogy felhúzzuk az összes szükséges elemet.

Küldetés megtagadva!

Az Ice Block átkerült Hall of Fame-be 2018 áprilisában ezzel a Standardban a klasszikus Freeze OTK Mage változat teljesen megszűnt, de az Exodia Mage ismét megtalálta a saját ösvényét, igaz itt az előrehaladás már nem volt olyan egyszerű. A kulcskártya a Leyline Manipulator lett, amivel a Simulacrumból kapott Apprentice-eket 0 manássá változtathatjuk és utána már csak Antonidas kell és egy Molten Reflection ahhoz, hogy jöhessen a már klasszikussá vált bármilyen olcsóbb varázslat -> Fireball -> Fireball -> Fireball kombó az ellenfél arcára. Az Ice Block hiányát megérzi a pakli, hiszen nincs meg a lehetőségünk, hogy két körig halhatatlanok legyünk. Könnyebb legyorsulni és a kombót is nehezebb kivitelezni, ezért tartjuk számon jelenleg is csak az offmeta paklik között a Questless Exodia Mage-t.

Fontos kiemelni, hogy nem ejtettünk szót arról, hogy mi volt a 8 manás Pyroblast korszakában, milyen hatása volt az Antique Healbot rotálásának a Standard formátumra és arról sem, hogy a Freeze OTK / Freeze Control és más hasonló deckek között mik is az eltérések és párhuzamok. Az biztos, hogy ha már régóta vagytok a Hearthstone világának részesei, akkor biztosak lehettek abban, hogy az új Luna’s Pocket Galaxy és Baleful Banker segítségével ismét lehetőségünk lesz arra, hogy összerakjunk egy felfrissített és élvezetes Exodia Mage-t!

Nektek melyik volt a kedvenc változatotok? Szerintetek milyen őrült kombinációra lehet képes majd a Mage a Galaxissal?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!