Nem mindenki örül a 19-es frissítésben bemutatott jelölőrendszernek

Nem mindenki örül a 19-es frissítésben bemutatott jelölőrendszernek

Az új funkció eléggé megosztja a játékosbázist, és sokan úgy gondolják, a fejlesztők csak a casualok-nak kedveznek vele. 

Két nappal ezelőtt a PUBG Corp. beváltotta a korábban beharangozott ígéretét és közzétették a 19. update-et a PTR szervereken. A frissítésben számtalan újdonságot mutattak be a fejlesztők, melyek elsődleges célja leginkább a játékélmény javítása és a játékmenet stabilitása. Ha esetleg elkerülte volna a figyelmeteket az update, az alábbi cikkünkben meg tudjátok tekinteni a patch notes-t. 

Megérkezett az elmúlt hónapok legnagyobb és legtökéletesebb frissítése - PC Update #19

Wolfi | 18/08/01 12:24 Augusztus elsején megérkezett a 19. PC update, amiben rengeteg régóta várt újdonságot és funkciót megkaptunk: " A mai frissítést annak szenteltük, hogy javítsunk a játék életminőségén, bugokat fixáljunk és a megpróbáljuk annyira tökéletesre csinálni a játékot, amennyire csak lehet.

Általánosságban egyébként a játékosbázis egészen elégedett a frissítéssel és a legtöbben abszolút jó iránynak tartják a fejlesztők lépéseit. Van azonban egy újítás -név szerint a Ping System, azaz a jelzőrendszer-, ami igencsak megosztotta a rajongótábort. Az újítás alapvetően lehetővé teszi, hogy az Alt + jobb egérgomb(természetesen előbbiről nyugodtan átbindelhetünk más billentyűre) lenyomásával jelzéseket rakhatunk arra a pontra, ahová éppen célzunk a célkereszttel. Első ránézésre ez remek funkciónak tűnik, hiszen a csapatok számára nagyban megkönnyíti az infózást és az értékes másodpercek alatt elhadart "Supressor-os SR 160-nál a domb tetőn 600 méterre, nemsokkal mögötte a kőnél AMW-s Ghillie-ben" helyett elég lesz csupán megjelölnünk a célpontot és bemondanunk az azonosított ellenfelet. Kicsit tovább gondolva azonban a jelölőrendszer túlságosan egyszerű és indokolatlanul sok információt ad, ráadásul rendkívül rövid idő alatt, ami összességében nem feltétlenül jó a játék számára.


Source: https://www.twitch.tv/shroud

Emiatt sokan úgy gondolják, hogy a funkció egyáltalán nem tesz jót a játéknak, és csökkenti a skill különbséget egy casual és egy profi között. Ha belegondoltok, a kommunikáció és a célpontok infózása nagyban megkülönbözteti egymástól ezt a két játékostípust, és a jelölőrendszerrel nemes egyszerűséggel elvennének egy hatalmas részt a jobb játékosok fegyvertárából. Szerencsénkre mindez még csak a tesztszerveren létezik és a PUBG Corp. viszonylag odafigyel a visszajelzésekre, szóval elképzelhető, hogy a funkció nem a jelenlegi formájában érkezik majd meg az éles szerverekre. Érdekesség, hogy az újítást kritizálók közül sokan már neki is álltak ötletelni, hogy miként is lehetne az egészet megtartani, mégis kevésbé egyszerűvé tenni. Egy reddit felhasználó azt találta ki, hogy a jelölőrendszer maradhatna, viszont a jelzések nem látszanának a játékosok képernyőjén, csupán a kis térképen. Ezzel a megoldással az újítás is megmaradna, viszont nem venné el a jó kommunikáció fontosságát és továbbra is infózni kellene, hogy az adott célpont éppen milyen környezetben van. 

A jelölőrendszerrel kapcsolatban amúgy Michael "shroud" Grzesiek sem rejtette véka alá a véleményét. Kifejtette, hogy így szinte feleslegessé válik a jó kommunikációs skill, elég csupán jelölgetni, honnan lő az ellenfél. Végezetül a játékos csípős stílusával azt is hozzá tette, hogy az egész elég láma, továbbá csak a "nooboknak" kedvez, és nem feltétlenül lenne szükséges a játékba. 

Ti mit gondoltok egyébként az újításról? Valóban csak csökkenti majd a casual és profi játékosok közötti különbséget, vagy csak egy hasznos pluszt ad majd a PUBG-hez?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!