WoTmorzsa a szupertesztről: TKSz nkm 20A

WoTmorzsa a szupertesztről: TKSz nkm 20A

A 2015 decemberében bemutatott ikonikus lengyel könnyű harckocsi bevetésre kész a szuperteszten!

A TKS egy könnyű, de harcias tier II-es lengyel tank, ami nemrég a zárt tesztelés szakaszába lépett. A harckocsi a TK tankette alapjain nyugszik, ami a második világháború előtti Wojsko Polskie legtöbbet gyártott páncélos járműve volt. A TK 1931-ben kezdte meg szolgálatát a hadseregben, és 1933-ra 300 darab készült el belőle. A mérnökök számára a TK az évek alatt rengeteg visszajelzést adott, így nem sokkal a világháború előtt elkészülhetett a tank fejlesztett verziója, a TKS. 1939-ben 24 darab TKS-t 20 mm FK-A wz.38 gépágyúkkal szereltek fel, -innen a TKSz nkm 20A megjelölés. A híres lengyel tankász, Roman Edmund Orlik is az egyik ilyen TKS parancsnoka volt, aki sikeresen likvidált 10 német harckocsit -többek között egy PzKpfw IV Ausf B-t is- 1939 szeptemberében.

A játékban a TKSz nkm 20A egy pazar löveget kapott, ami tízes tárral rendelkezik és lövésenként két lövedéket lő ki, sőt a páncélátütésére se lesz majd panaszunk, és a mozgékonyságára is lehet majd támaszkodni. Ugyanakkor ez a jól álcázott, mozgékony és gyorstüzelő tank nagyon sérülékeny lesz az ellenséges lövésekkel szemben. A sikert az óvatosság és a vakmerőség ideális kevercse hozhatja meg neked, -akárcsak annak idején Orlik számára.

Érdekes lehet bárki számára is egy tier II-es könnyű tank?

A tank kinézete nagyon egyedi, van történelmi háttere és még a játékmenet is igazán izgalmas lehet vele, de szerintem nagyon kevesen játszanak tier II-ben ahhoz, hogy a nagyközönség számára ez a könnyű páncélos jelentőséggel bírjon. Egyelőre nincs információ arról, hogy egy esemény vagy küldetéssorozat alkalmából kapjuk meg, esetleg meg kell-e vásárolnunk, de még azt sem lehet biztosra venni, hogy a fenti paraméterei nem változnak az idő előrehaladtával a tesztelés eredményeitől függően. 

Nektek hogy tetszik ez a lengyel páncélos? Milyen gyakran játszotok tier II-ben?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.