Őrült tudós, átlagos képességgel? Mennyire lehet erős Myra Rotspring?

Őrült tudós, átlagos képességgel? Mennyire lehet erős Myra Rotspring?

A Deathrattle Rogue egy halott koncepció, vagy az új lapok valódi tényezővé tehetik a Standard metában? Myra Rotspringre hatalmas teher hárul ebben a feladatban!

A Boomsday Projectben minden class kapott egy legendary scientistet, amelyek közül mi most Myra Rotspringet vizsgáljuk meg közelebbről. A Deathrattle mechanika a Rogue kaszt egyik hatalmas kérdőjele. A Blizzard minden kiegészítőben próbálja fellendíteni ezt a változatot, de ezek ellenére csak az igazán bátrak kísérleteznek vele hosszabb távon. Hiába néz ki jól külön-külön aRogue Deathrattle minionok többsége, ha egyszerűen nem ez a stílus fekszik Valeeranak. Az érkező kiegészítő egyik deckreceptje, amit Whizbangből is megkaphatunk, pontosan a Myra Rotspringgel felturbózott Deathrattle Rogue, de elég lehet a legendary lény ahhoz egy elvigye a hátán a paklit?

A koncepció

Ha ránézünk a statokra és a deathrattle effektre, rögtön eszünkbe juthat a Polluted Hoarder, ami 4 manáért adott egy 4/2-es testet és húztunk egy lapot a halála után. Myra hasonlóan gyenge értékekkel rendelkezik, viszont +1 manáért kapunk egy felfedezett Deathrattle lényt a kezünkbe és még az effektjét is megkapjuk a boardon lévő legendás lényünkre. A laphúzás elég erős volt a Hoardernél, ennél nem mindig kapunk jobb képességet, viszont a plusz egy lap a kezünkbe segíthet átlendülni a nehezebb helyezeteken. 5 manáért a 4/2-es test nagyon gyenge, de minden azon múlik, hogy milyen Deathrattle lapokat fedezhetünk fel majd a segítségével!

A jó

A kasztkártyák közül a Cursed Castaway elég jó leszedést biztosít, plusz Myrával együtt már két Combo kártyát is felhúztunk a paklinkból. A neutral minionok közül azokat érdemes keresni, amik boardot generálnak (Violet Wurm, Splitting Festeroot), gyógyítanak rajtunk (Deranged Doctor, Rotten Applebaum), vagy lapot adnak és még más effekttel is bírnak (Arfus, Bloodmage Thalnos).

A rossz

Számos kártya van, amik egyszerűen borzalmasak, de muszáj kivenni őket néha. Az összes olcsó lényt ide lehet sorolni (Goblin Bomb, Leper Gnome, Mecharoo), a szinergiákra épülő minionokat is igyekezzünk elkerülni (Kobold Illusionist, Voodoo Doll, Mecha’thun), néhány lap meg egyszerűen csak az ellenfelet segíti (Hoarding Dragon, The Beast, Rattling Rascal).

A csúf

Ide tartoznak azok a kártyák, amik vagy brutálisan erősek (Cairne Bloodhoof, Devilsaur Egg, Mechanical Whelp), vagy egyszerűen csak rondák, de megesszük, mert kényszerítenek rá (Skelemancer, Sherazin Corpseflower, Meat Wagon).

Ha összegezni kéne a Standardban található 43 Deathrattle lap közül mindössze 12-t lehet jó szívvel ajánlani bárkinek. A maradék 31 közül 25-öt inkább kerülni kell messziről, a többi tartozik az „okés” kategóriába. Myra önmagában nem lesz meghatározó lap, de a Necrium Blade segítségével azért ki lehet hozni belőle a maximumot. Várhatóan az offmeta paklik között néha, néha feltűnik majd egy-egy Deathrattle Rogue, –de valódi eredményeket nem kell várni tőle.

Ti, hogy látjátok a jövőjét a Deathrattle Rogue-nak? Szerintetek erős lap lesz a Myra, vagy instant 400 dust?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!