"Que ota?" - Mit jelent a brazilok egyik legnépszerűbb CS méme?

Már jó pár közvetítés során láthattuk a mondatot, de mit is jelent pontosan?

Aki valaha járt már Twitch-en miközben egy brazil csapat játszott szinte biztosan látta, ahogy egy-egy szép egy hit után megőrül a chat és mindenki ugyanazt a két szót ismételgeti. Persze ilyenekből rengeteg van, hiszen a Poggers, vagy a 200 IQ sokszor látható, de szinte ez az egyetlen olyan mém, ami nem angolul van és mégis hatalmas sikernek örvend. De hogyan is jött létre és mit is jelent pontosan?

A "Que Ota?" egy rövidített formája a "Quer outra?" kifejezésnek a portugál nyelvben, mely annyit takar: "Akarsz még?", ha tovább finomítgatjuk a CS:GO nyelvére, akkor valójában ezt jelenti: "Akarsz még egy golyót?". Továbbá a rövid jelenetben elhangzanak az alábbiak is LUCAS1-tól, miután hosszún végzett ellenfelével egy szép Desert lövéssel: "Most viccelsz velem? Akarsz még? Ha akarsz még ilyet, adok szívesen!" majd ezután érkezett egy újabb Juan Deag lövés, melyet ismét a portugál kifejezés felordítása követett.

A Que Ota meme általában AWP és Desert, esetleg egy golyós AK lövések után hangzanak el, mely kifejezés hatalmas eleme a brazil CS közösségének, olyannyira, hogy LUCAS1 még saját matricájára is odaírta a neve mellé, az Immortals színeiben a PGL Krakow Major versenyén és a 100 Thieves-es matricára is az ELEAGUE Bostonon. Persze nem csak a testvérpár üvöltözi ezt egyes akciók után, coldzera is bőszen használja, de láttunk már rá példát Európában is, akár egy s1mple streamben, ami tényleg a mém teljes elterjedését jelenti. Sok Que Ota-ban lesz még részünk tehát a jövőben is, és ha máskor ezt látjátok a Twitch chaten, akkor készüljetek fel jó pár hitre a következő másodpercekben.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!