Hirdetés

A Riot elismerte, tényleg hibás a matchmaking rendszere

Bizonyára ti is voltatok már olyan meccsen, ahol a két csapat képessége köszönőviszonyban sem volt egymással. Nem ti láttátok rosszul, valami nem stimmelt a rendszerrel.

Hirdetés

Egy észak-amerikai játékos figyelt fel a hibára a saját meccsein, hogy valami nagyon nincs rendben az utóbbi időben. Tudni kell róla, hogy valahol plat teteje körül mozgott ebben a szezonban, de a korábbi szezonokban inkább diamondban csücsült. Semmi kiemelkedő, de nem is feltétlenül átlag szintű játékos. 

Reagált a Riot a szexuális zaklatási botrányokra

Aioween | 18/08/09 17:08 A héten egy igencsak terjedelmes és érdekes írás jelent meg a Riot Games-ről a Kotaku hasábjain . Az alapvetően kevésbé a tényfeltáró oknyomozásairól ismert site talán messze leghosszabb és legérdekesebb anyaga a szerző elmúlt féléves munkájának gyümölcse, amelyben a Riot Games-en belül tapasztalható szexizmust és a nőkkel szembeni negatív viselkedést mutatja be közel 30 megszólaló szemén keresztül.

Július vége és augusztus eleje fele azonban feltűnt neki, hogy hirtelen a normál játékok minősége nagyon sokat romlott, és konstans rosszabb játékosokkal kezdett el játszani. Eleinte csak azt gondolta, hogy biztosan egy rosszabb időszakot fogott ki, vagy hogy egyszerűen csak peches, –de a minta túlságosan ismerős volt minden meccsen, ezért elkezdett kutakodni. Van egy külső oldal, ami a whatsmymmr névre hallgat, ahol mindenki megnézheti mind a solo queue, normál és ARAM MMR-jét. Fontos megjegyezni, hogy ez egy külső oldal, semmi köze a Riothoz; így az itt közölt adatok nem feltétlenül pontosak, de azért a nagyságrendet be lehet lőni. Érdekes folyamatot figyelt meg alig pár nap alatt.

Alig pár nap alatt a mérkőzések minősége több száz MMR-nyit esett vissza, ilyen szinten maximum akkor eshetne, ha valaki direkt intel és sok-sok meccsen át nem nyer semmit. Több mint 2000 normál meccse van ezen a fiókon, amin továbbra is egy pozitív győzelmi arányt tud fenntartani a történtek ellenére, tehát semmi nem indokolná ezt a visszaesést. Megmutatta az ebben az időszakban játszott meccseit is. Nem a legjobb mutató, de azért a 3 győzelem és a 7 vereség ennyi mérkőzés után nem kellene ennyire drasztikusan befolyásolja a normál MMR-jét. Több mérkőzés is látszik a meccselőzményekben, de itt most csak az 5v5 Draft Pick-re kell figyelni.

A másik fura dolog számára az volt még, hogy míg korábban megszokta már az 1-3 percig tartó meccskeresését, ez hirtelen leesett 20 mp alá minden egyes meccsen. Két külön példát is kiemelt, egyet a kérdéses időszak előtt, ahol még nem tapasztalt semmi furcsát. Látható, hogy Plat tetejétől egészen Challengerig voltak játékosok, de javarészt Diamondosok.

Ezt követően kiemelt egy olyan meccset, amit úgymond a tesztidőszak alatt játszott, amikor próbált utánajárni a jelenségnek.

Mcjagger, a kutatást végző játékos eloja láthatóan változatlan, ugyanúgy plat 1-es, azonban a csapata ezúttal már goldosokból, egy silveresből és egy bronzosból áll. A másik oldalon is goldosok silveresek találhatóak. Az első meccset július 29-én játszotta, míg az utóbbit augusztus 8-án. Elég durva és szemmel látható visszaesés egy hét alatt, nem? A történet azonban itt még nem ért véget, utána akart járni a dolognak, így a Riot Support segítségét kérte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?