Napi retro: azt hiszed, hogy a Virtus.Pro most változtatott először radikálisan a színein?

Napi retro: azt hiszed, hogy a Virtus.Pro most változtatott először radikálisan a színein?

Hát nagyon nem.

A héten bejelentette a Virtus.Pro, hogy az utóbbi néhány évben megszokott fekete-narancssárga színeiket megváltoztatják, és mostantól fekete-zöld-lilák lesznek. Ez így elsőre elég sokkoló volt az egész CS:GO e-sport közösségnek, főként azért, mert az egész a MegaFon nevű új főszponzor miatt van. Mivel a VP az egyik legöregebb szervezet, ezért a történelmében bőven voltak más színek is, ezeket szedte össze a cybersport.com oldal. Az alábbi összeállítás azt is tökéletesen megmutatja, hogy mennyit fejlődött az egész e-sport és mennyit változott a divat.

Új színekben pompázik ezentúl a Virtus.pro

Volt az a pénz, amiért elhagyták a legendás színeiket...

A csapat legelső meze még 2003 környékéről; színezett (na jó, nem). Nem vitték túlzásba a tervezést: egy egyszerű fekete pólón bal oldalra rányomtatták a csapat és a játékos nevét, jobbra pedig a szponzort.

2004 végére picit változtattak: felnagyították a a feliratokat, a főszponzor pedig új helyet és még nagyobb logot kapott.

Az első "foszlányai" a narancssárga színnek, aminek a története egészen érdekes. Az eredeti tervben nem szerepelt ez a szín, –azonban a csapat így kapta a pulóvereket, amit aztán megtartották. (2005)

Talán a valaha volt legjobb csapatkép, ezt még pasháék sem tudják überelni: az a feltartott billentyűzet és a papucs... 2007-ben lecserélték az alap fekete pólókat fehérre, amire már került egy zászló is, illetve bővültek néhány új szponzorral.

2008-ra visszatértek a fekete-kék mezekhez, a szokásos elrendezéssel. (A jobbszélső az nem... nem Ben, a főszerkesztőnk?)

2011-re visszatértek a fehér-kék alapon fekete betűkhöz, –szerencsére már egy vállalhatóbb dizájnnal. A hasukra rákerült a csapatnév, jobb felülre pedig a nicknevük.

Továbbfejlesztették a kék-fehér pólókat: nagyobb felület lett kék, illetve az újdonsült főszponzor, a BenQ miatt a ruha alsó része lilás beütésű lett. (2012)

Ugyanebben az évben a női csapat egy teljesen kék felsőt kapott, –rajta kiemelve a BenQ-t és a szervezetet, a Virtus.Pro-t.

A 2013-mas szezonra aztán már nem csak véletlenül került be a narancssárga szín, –új logoja lett a csapatnak és "felvették" a narancssárga színt, amit egészen pár nappal ezelőttig tartottak. (Az öt játékosból ma legalább hárman aktívak: Dosia, AdreN és ANGE1.)

Maradt a narancssárga szín a logon, de a kabátok fekete-fehérek lettek. (2016)

A CS:GO csapat tavalyi meze, a hazai PGL Major Krakkón kívül csak néhány versenyen viselték ezt. Mindenesetre elég nagy a szakadék, ha ezt összevetjük a 2003-massal.

A szervezet történelmének talán legjobb meze. 2014-től egészen 2018-ig elég sokszor láthattuk ezt, mind a Dota 2, mind a CS:GO csapaton. Fekete alapon narancssárga csíkok, némi fehérrel. Hasukon a VP címere, illetve a szponzorok.

Ez pedig a csapat idei –néhány napja bemutatott– felsője. Szinte majdnem ugyanaz, mint az előző, csak a színekkel variáltak a dizájnerek, és lekicsinyítették a logót.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!