Nem igazán kecsegtető a játék az új játékosok számára

Nem igazán kecsegtető a játék az új játékosok számára

A játék nem minden szempontból helytálló ahhoz, hogy egy új játékos akár hosszútávon itt akarjon maradni.

A játékosok többsége szerint az 1-30-ig való League of Legends szintezés már közel sem olyan izgalmas, mint régen. Hiszen mindenki, aki elkezdi a játékot már csak barátok által talál rá, akik behúzzák őket, és velük együtt játszanak. Manapság azonban erre kevesebb példa van, és Twitchen is csökken a nézőszám az évekkel ezelőtti hatalmas felhajtáshoz képest. Egyedül játszani a LoL-t kevésbé élvezetes, főleg ha nem a legjobb csapattársakat kapjuk. Ezért is lenne szükség több játékmódra, amiben szükségünk van a barátainkra.

A Clash például remek lenne erre: visszahozná a régi hangulatot, amikor még lehetett 5 fős rangsorolt csapatokat csinálni. Ezzel viszont csak az a gond, hogy már többszöri teszt után sem működik még rendesen, és a Riot elhalasztotta az egész módnak a megjelenését.wqerdTalán a ranked flex az, ami még megoldást nyújthat, bár az közel sem annyira izgalmas, és jutalmazó, mint mondjuk egy Clash során beharangozott mérkőzés. A küldetések, amelyekben csapatot kell gyűjteni is jó módok arra, hogy másokat meginvitálva, csapatként induljunk meg az Idézők Szurdokába.

Az sem feltétlenül pozitívum, hogy az összes rúna feloldása szintenként történik, –ergo ha egy kezdő játékos csatlakozik a már nagyobb szintű, 30 feletti barátaihoz, már az első mérkőzésen találkozni fog olyan ellenfelekkel, akik előnyt élvezhetnek a már meglévő rúnákból vele szemben. Így vagy játszik egyedül, hogy a saját szintén lévők ellen tudjon játszani, vagy a barátai jönnek le kisebb felhasználókra, –ami viszont megint előhozza a smurf problémát. Van még ezenkívül egy rendszer, ami érezhető, hogyha esetleg kezdünk egy smurf accountot és azzal játszunk, nagyon hamar hasonló kaliberű játékosokat fog bedobni, így nem kell a kezdőknek sokáig szenvednie, de akkor is fennáll a probléma, hogy néha el lehet rontani egy-két új játékosnak az élményét.

Nem rég készítettek a fejlesztők új, promóciós videókat, melyekkel új játékosokat szeretnének becsalogatni, –az egyiket itt lentebb megtekinthetitek, a másik kettőt a League of Legends YouTube csatornáján éritek el.

Az tény viszont, hogy nem sokat hallunk panaszkodást azoktól, akiket a legjobban érint ez a probléma: a valóban új játékosoktól. Minden bizonnyal aki új, és éppen felfedezi a játékot, az nem foglalkozik ilyen problémákkal, amik a veterán játékosokat zavarják. Habár a League of Legends ezen a téren sem tökéletes, azért úgy tűnik, eléggé szórakoztató a kezdők számára is, hiába csappant most meg egy kicsit az új játékos szám.

Ti mit gondoltok, új játékosoknak mennyire helytálló a játék?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!