Az evolúció csúcsa: Tempo Evolve Elemental Shudderwock Shaman

Az evolúció csúcsa: Tempo Evolve Elemental Shudderwock Shaman

Thrall több változata is képes meglepetéseket okozni a jelenlegi metanélküli Standardban. Bemutatjuk a legújabb őrületet, a Mix Shamant!

Két pakli ötvözése mindig kockázattal jár, de néhány esetben megvan az esély, hogy valami egyedit és különlegeset alkossunk. Gondolhatunk itt a Malygos Big Druidra, Control Dragon Priestre, vagy az Odd Control Taunt Warriorra. Az új kiegészítő első napjainak káosza alkalmas terepet biztosít a kísérletezésekhez és ezért lehetséges az, hogy számos furcsa és első ránézésre szörnyű paklival érték el a kimagasló legend helyezéseket a profik és a lelkes amatőrök egyaránt. Mai cikkünkben az evolúció csodáját mutatjuk be nektek, amit a compLexity Gaming játékosának, Crane333-nak köszönhetünk! Következzen az Tempo Evolve Elemental Shudderwock Shaman!

Tegyünk rendet a fejekben!

Kód: AAECAaoICJziApn7AtPFAuvPAqfuAvPCAsLOAu/3AgvrwgL5A9/pAvUE3gXKwwL+BZvLAtHhAuL4AvvTAgA=

Első ránézésre több dolog is feltűnhet: ha a korai szakaszos lényekből indulunk ki, akkor ez egy sima Tempo Shaman képét mutatja. Thrall, Deathseer és az Unstable Evolution kiegészülve a Corridor Creeperrel és a rengeteg tokennel már a régi 1 manás Evolve rotálása utáni Evolve Shamant idézheti fel. A pakli záró akkordjaként Kalimos, Primal Lord és Shudderwock duója szólal meg, így áll össze a Tempo Evolve Elemental Shudderwock Shaman!

Melyik útvonalon induljak el?

Mivel tudok nyerni? Tesszük fel a kérdést minden mérkőzés elején. Ha agresszív ellenféllel sorsolt össze a gép, akkor a túlélés lesz a célunk, amiben a Shudderwock stílust kell alkalmazni: bízni kell a leszedésekben és a rengeteg tauntban. Midrange-Tempo paklik ellen tartani kell a lépést, ehhez kiváló eszközként szolgál a második körös Keleseth, de a hiányában számíthatunk Giggling Inventor / Saronite Chain Gang + Fungalmancer kombóra, aminek segítségével átvehetjük az uralmat a board felett. Lassabb deckek ellen hasonlóan a tempóban kell bízni, ebben segíthet a rengeteg lény és az evolve effektek. Kis szerencsével már az 5. körben hatalmas és erős boarddal tudjuk fenyegetni az ellenfelet. Electra Stormsurge segítségével a szükséges leszedéseket, vagy csak egy olcsó Unstable Evolutiont is megduplázhatunk. Az új legendary elképesztően flexibilis olcsóságának köszönhetően,  ezért több szituációban is kiválóan megállja a helyét. A Shudderwock harap és karmol, de nem a broken és kivédhetetlen kombóval. Saronite Chain Gang, Fire Fly, Gluttonous Ozze, Prince Keleseth, Fungalmancer, Mind Control Tech, Giggling Inventor és Thrall Deathseer (esetleg Kalimos, Primal Lord) battlecry effektjeit ismételheti meg. A sorrend fontos, de nem tudjuk érdemben befolyásolni, –gy csak a szerencsében és a valószínűség-számításban bízhatunk. A százalékok nem hazudnak, az esetek legnagyobb részében óriási fordítási lehetőség van a Witchwood legnépszerűbb legendás lapjában.

Élmények és sikerek!

Nem véletlen mutajuk be a paklit, ugyanis egészen a legend 1-es helyezésig menetelt vele Crane. Jó kezekben és kis szerencsével bármire képes lehet ez az őrült koncepció! A meta kiforrásáig minden decknek van esélye szép eredményeket elérni, így Crane Shamanja is felkerült alegend 1 paklik” egyre bővülő listájára. Ha szerettétek a Shudderwock decket, akkor azért érdemes kipróbálni, ha az Evolve mechanika hiányzik, akkor meg azért tegyetek egy próbát vele. Drága a gyártási költsége, ezért azoknak ajánlott igazán, akiknek már csak néhány lap hiányzik a teljes paklihoz.

Egy igazán izgalmas és egyedi decket rakott össze Crane a Boomsday Project első hetében, amit bárkinek lehet ajánlani. Ki kell ismerni a gyengeségeit és az erősségeit, a kombókat és a szinergiákat. A tanuló meccsek után már csak egy cél van: hódítsátok meg a Standard formátumot!

Ti kipróbáltátok már ezt a változatot? Esetleg más Shamannal játszotok mostanában?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!