Linkin1994:

Linkin1994: "A fő célom, hogy minél jobb csatákat fussak és mindig jobbnál jobb eredményeket lássanak, akik néznek."

Az alábbiakban a World of Tanks közösségének egyik legmeghatározóbb és legmegosztóbb személyiségével, Linkin1994-gyel készült interjúnkat olvashatjátok.

Bihari "Linkin1994" Ádám azon játékosok közé tartozik, akik az elsők között kezdték el a World of Tanks videók gyártását, illetve az élő adások készítését. Mind a Youtube, mind a Twitch platformokon megtalálta számításait, és bár előbbin már törölte eredeti csatornáját, de azóta létre is hozott egy újat, ahol már közel 2.500 feliratkozója van.

Miért épp a World of Tanks? Mikor kezdtél el játszani?

2012 Decemberében kezdtem a játékot. Neten láttam, hogy van ez a tankos játék és mivel megtetszett kipróbáltam és hiába akartam sokszor abbahagyni még mindig játszok vele.

Szerinted mi az, amiben a World of Tanks más, mint a többi játék? Mik az előnyei, illetve az árnyoldalai?

Sokkal egyszerűbb könnyebben elsajátítható, mint a játékok nagy része igazából csak lexikális tudás az egész pl.térképek tankok statisztikái. Az egész játék egy begyakorolt sémán alapszik, amit ha jól ismersz és egy kicsit máshogy csinálod, agresszívebben játszol, akkor azzal könnyen meglehet az ellenfeleket zavarni. A játékosok nagy része nagyon gyenge reflexekkel illetve helyzetfelismeréssel rendelkezik, ami szintén nagy előny lehet. Hátránya az Rng illetve az arty főleg a stun miatt, ami lassítja a játékot és idegesítő is illetve a nagyot lövő TD-k.

Az e-sport és a videózás közül te inkább utóbbiból vetted ki a részed, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy szerinted a WoT nem egy e-sport játék?

Szerintem egyáltalán nem e-sport játék, több gond is van vele. Első körben az RNG, ami miatt az egész szerintem komolytalan, főleg hogyha abba belegondolunk, hogy az RNG meccseket dönthet el, -ez szerintem a legnagyobb probléma. Másrészt a WG egyáltalán nem motiválja a játékosokat az e-sport iránt, nincsenek nyeremények. A jelenlegi játékon belüli arany nyeremények eléggé vérszegények, egyszerűen nincsen motiváció. Másrészt a WoT-ot nem nagyon lehet szerintem közvetíteni, elég átláthatatlan, -főleg 15v15-nél.

Volt olyan e-sport játékos, csapat vagy verseny, akinek szurkoltál, esetleg úgy érezted, hogy jó irányba tereli ezt a szcénát?

Őszintén megvallva nem nagyon követtem a WoT e-sport versenyeket. Számomra nézhetetlenek.

Mit jelent számodra a videózás, közvetítés?

Videókat már nem nagyon szoktam csinálni. A közvetítésekkel régen az volt a fő célom, hogy minél jobb csatákat fussak és mindig jobbnál jobb eredményeket lássanak, akik néznek. Ezzel csak az volt a baj, hogyha ezt nem sikerült hoznom, akkor jött a rage, ami összeforrt a közvetítéseimmel, ami nyilván valakinek bejött, valakinek pedig nem. Most megpróbálok rage mentesebben streamelni, ami nem mindig sikerül, -valahogy a WoT mindig kihozza az emberből az állatot.

Mennyi időt emészt fel egy-egy videó elkészítése? Van olyan, amelyik kifejezetten büszke vagy?

Alapvetően egy WoT videó elkészítése nem tart, sokáig mert nem nagyon lehet, mit vágni rajta főleg egy olyan videón ahol csatákat mutat be az ember. Büszke igazából egyikre se maximum azokra ahol SH-t toltunk és közben jó volt a hangulat az sok embernek tetszett.

Mit gondolsz a hazai World of Tanks rendezvényekről?

Jó dolog, hogy próbálkoznak, de értelmét eddig még nem láttam. Maximum annyi, hogy jó esetben megvan a havi prém belőle.

Gondolkoztál valaha azon, hogy e-sport kommentátor legyél? Szerinted mik a legfőbb tulajdonságok, amivel egy jó WoT kommentátornak rendelkeznie kell?

Régen, ha jól emlékszem, voltam valamilyen kupán, mint kommentátor, de már nem rémlik pontosan, hogy melyik volt az.  Szerintem az a jó kommentátor, aki tisztában van azzal, hogy mi történik a pályán, -és átlátja, hogy mit miért csinálnak. Továbbá fontos, hogy egy kommentátor ne vegye túl komolyan, legyen lazább. Ez a nézőknek is sokkal jobb, hogyha nem feszül rá annyira.

Mit tanácsolnál azoknak, akik most kezdik el a World of Tanks-et? Mire figyeljenek oda?

Nézzenek streameket és olyan tankokat húzzanak, amik meta tankok, mert akkor élvezni fogják a játékot.

Milyen terveid vannak 2018 hátralévő részére?

A jelenleginél több stream legyen, -ez most a fő cél.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.