Kártyák, amiktől még sokat várhatunk

Kártyák, amiktől még sokat várhatunk

Minden kiegészítőnek vannak olyan kártyái, amik nem azonnal fejtik ki a hatásukat a metára. Összeszedtük néhány ilyen lapot a Boomsday Projectből! 

A Boomsday Project 135 új kártyája között vannak kiemelkedő darabok és teljesen használhatatlanok egyaránt. Érdemes megnézi azokat a lapokat, amik jelenleg nem szerepelnek túl sok pakliban, de a potenciál ott rejtőzik bennük és a jövőben várhatóan sokkal többre lesznek hivatottak. Jöjjenek azok a „sleeperek” az új kiegészítőből, amiktől a legtöbbet várjuk!

Crystallizer

Népszerűség: összes pakli 1,1 százalékában kap szerepet

Potenciál: óriási

Két ok miatt nem találja jelenleg a helyét a metában ez a brutálisan jó képességgel rendelkező egy manás lény. Hiába szinergizál tökéletesen az Amethyst Spellstone-nal, ha a legerősebb Warlock pakli a páros mechanikára épül. A másik tényező a Warrior gyengélkedése. Egyszerűen nem éri meg ezzel a kaszttal játszani jelenleg a metában, hiába kaphat négy manáért egy Felfire Potiont. Egy erős Control Warrior kifejlesztése és a Pain Warlock térnyerése esetén rögtön hatalmasat ugorhatna a népszerűségi listákon a Crystallizer.

Crazed Chemist

Népszerűség: összes pakli 0,4 százalékában kap szerepet

Potenciál: nagy

A Rogue jelenleg pusztít az Odd és Deathrattle változatokkal, de a Miracle-t sem szabad leírni. A Crazed Chemist kiválóan beleillik a páratlan lapok közé, –egyetlen hátránya, hogy jelenleg két jobb kártya is megelőzi az öt manás lények sorában. A Fungalmancer és a Cobalt Scalebane is erősebb választás jelenleg. A Chemist mellett azonban két érv szól: a Fungalmancerrel szemben egy lényes boardra sokkal effektívebb és gyorsabb, a Scalebane a körünk végén adja meg a buffot, amíg a Chemist azonnal. Ellene a Combo feltétel szól, de a sok egy manás lény mellett ez könnyedén teljesíthető.

Subject 9

Népszerűség: összes pakli 0,6 százalékában kap szerepet

Potenciál: közepes

A neutral legendaryk Zilliax-szen kívül nem igazán nyerték el a játékosok tetszését az első napokban. Papíron az 5 mana 4/4 és mellé rengeteg laphúzás nem néz ki annyira rosszul. Az egyetlen és legnagyobb hátránya, hogy csak Secreteket húzhatunk fel vele. Mage-ben az Arcanologist sokkal erősebb kártya, a Hunterben minél hamarabb akarjuk a Titkokat a kezünkben tudni, hogy az Emerald Spellstone-nal az 5. körben megszerezhessük a boardot. Paladinban felesleges, ahogy a Rogue-ban is. Ettől függetlenül nem rossz kártya, de még több játszható (Mage) Secret kell ahhoz, hogy valóban érdemes legyen belerakni a paklikba.

Dendrologist

Népszerűség: összes pakli 0,5 százalékában kap szerepet

Potenciál: nagy

Egy felturbózott River Crocolisket kapott a Druid, –egyetlen hátránya, hogy a lassú kombóra épülő paklikban semmi keresni valója. A Treant Token változatban elfér, de ott sem nélkülözhetetlen. Ha a Blizzard is úgy gondolja, hogy van értelme további Treant lapokat kiadni, akkor a Dendrologist is sokkal erősebb és meghatározó minionná válhat azonnal.

Mi ezekben a kártyákban látjuk azt a bizonyos X-et, ami később akár élesebben is kirajzolódhat. A jelenlegi metában azonban nem érdemes számolni velük. Ha most akartok lapokat gyártani, akkor nyugodtan kerüljétek el a fenti lényeket.

Ti melyik lapokban látjátok még a kiaknázatlan lehetőségeket?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!