Az öt legkedveltebb profi LoL játékos

Magyarországon még nincs akkora keletje a Twitternek, de külföldön nagyon is sokat számít, hogy hányan követnek ezen a felületen. Mondhatni ez határozza meg az ismertséget.

A League of Legends hiába tölti 9. életévét idén, még mindig benne van a top 3-as listában e-sportok terén. Ez persze köszönhető annak is, hogy még mindig nagyon releváns profi mezőnyt tudnak felvonultatni, több ikonikus és meghatározó játékossal, akiknek szavára figyelnek a rajongók, –és több százezer, illetve egy esetben több mint egy millió ember követi őket Twitteren, a nyugati világ legnagyobb közösségi médiafelületén, legalábbis az e-sportok világában. 

SivHD-nél betelt a pohár, végleg abbahagyja a LoL-t!

SivHD még a LoL aranykorában volt igazán felkapott streamer és egy időben vissza is tért a streameléshez, de hamar kiábrándult a játékból.

Ahhoz, hogy valaki elérje ezt a szintet, nem elég csak szimplán jó játékosnak lenni; kell az a bizonyos plusz, amivel igazán meg tudják fogni az embereket. Persze nem árt a több éves jelenlét sem a profi mezőnyben, –mind az öt delikvens már hosszú évek óta aktív játékos, van aki már az első szezontól kezdve. Nézzük őket szép sorban!

Ötödik helyen az EU LCS egyik legveteránabb játékosa áll, vagyis Rekkles, a Fnatic lövésze, aki mostanság kicsit több időt töltött a kispadon és a medencékben, mint a pályán. Sokszor Európa legjobb ADC-jeként hivatkoznak rá, amit elég sok korábbi eredményével tud alátámasztani, mivel már több mint 6 éve aktívan űzi életvitelszerűen a League of Legends játékot. Jelenleg 383 ezer követővel rendelkezik Twitteren. Ő az egyetlen Európában játszó játékos ezen a listán, mindenki más az NA LCS-ben tengeti napjait.

Negyedik helyen az egykori TSM és Immortals ADC, WildTurtle áll. Jelenleg a FlyQuest-ben tölti be ugyanezt a pozíciót és a korai akadások után úgy tűnik, hogy ez a mostani nyári szakasz lehet az ő idejük, ugyanis szépen feltornázták magukat egy héttel az alapszakasz vége előtt. Anno hét évvel ezelőtt a Forty Bus Gamingben kezdte meg profi karrierjét, de legtöbben a már említett TSM színeiben ismerték meg, akikkel nem egy NA LCS címet gyűjtött be, jelenleg 467 ezer követővel rendelkezik Twitteren.

A harmadik helyen is egy újabb ADC található, a Cloud9 egyetlen megmaradó eredeti tagja, vagyis Sneaky. Ugyan a szezon elején eltöltött pár hetet a kispadon, de most újra visszatért a nagy színpadra és a Cloud9 is eléggé megállíthatatlannak tűnik jelenleg. Voltak nyáron tök utolsók, múlt héten pedig a liga első helyén álló Team Liquidet is elverték, jelenleg pedig a 3. helyen állnak. Sneaky azon kevés játékosok közé tartozik, aki teljes LCS karrierjét ugyanannál a csapatnál töltötte. Vicces stílusáról –és néha meghökkentő cosplayeiről– is híres, nem csoda, hogy több mint 607 ezren követik Twitteren.

Második helyen az NA LCS egyik legnagyobb szájú játékosa, Doublelift áll. Nevét egy kártyákkal végrehajtható bűvésztrükkről szerezte. Eredetileg CLG-sként indította el karrierjét és már itt is tudta, hogyan kell kiosztani a többieket. Később nagy sokként érkezett, hogy régi csapatát és barátját, aphromoo-t hátrahagyva csatlakozott a TSM-hez. Jelenleg ő az egyetlen NA LCS játékos, aki három szervezet égisze alatt is NA LCS bajnok tudott lenni (CLG, TSM, Team Liquid). Hatalmas ismertségre tett szert az évek során, –így 860 ezren követik őt Twitteren.

Első helyen Bjergsen található. A TSM rendíthetetlen midese, –aki már több éve költözött Észak-Amerikába– láthatóan sok embert érdekel. Furcsa módon ő az egyetlen olyan játékos ezen a listán, aki nem ADC. A TSM, mint csapatmárka is hatalmasnak mondható a LoL világán belül és még ennek is a trónján Bjergsen ül. Látható, hogy a tengeren túlon nagyobb hangsúlyt kap ez a felület, a Facebook már nem annyira menő arrafele. Öt eltöltött évvel a háta mögött, mint TSM-es ő az egyetlen olyan játékos a világon, aki elérte már az egymilliós álomhatárt, jelenleg 1,37 millió ember követi őt Twitteren. A TSM szénája nem áll a legfényesebben jelenleg, bár múlt héten legalább annyit sikerült elérniük, hogy egész jó esélyeik vannak a rájátszásra, amire szükségük is lesz, ha VB-re akarnak menni, mivel tavasszal már a negyeddöntők során kiestek.

Elnézve a számokat több következtetést is le lehet vonni. Nyolcadik szezon ide, vagy oda, továbbra is a lövészek a legsikeresebb játékosok a rajongók szemeiben –Bjergsent leszámítva–, illetve Rekkles az egyetlen, aki európaiként egyáltalán labdába tud rúgni a legnagyobbakkal.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.