5 ötlet, amit a Riot elleshetne másoktól

5 ötlet, amit a Riot elleshetne másoktól

Mint ahogy a mai világban már megszokott, a fejlesztők egymás játékaiból szoktak néha ihletet és ötleteket meríteni, –amit aztán integrálnak saját játékukba.

A közösség összegyűjtött néhány ötletet más játékokból, amit a Riot Games is alkalmazhatna a League of Legends világában.

/A cikk helyenként a szerző egyéni, szubjektív véleményét tartalmazza./

EGY STABIL, MŰKÖDŐ KLIENS

Jó, tudom, durva egyből ezzel kezdeni, –de azt vélem, hogy mivel itt töltjük a második legtöbb időt, ezért illő volna, ha ez is tökéletesen működne. Vagy legalábbis ennél jobban. Nemrég írtunk már a kliens csodáiról, –amikor nem enged meccset elfogadni, hőst választani, kitiltani és egyéb technikai "apróságok"–, ez sokszor azt is eredményezi, hogy önhibánkon kívül meccset bukunk, leaverbustert kapunk, vagy netán még LP-t is veszítünk.

BANK RENDSZER

A Heroes of the Stormban tökéletesen működik, itt sem ártana egy ilyen rendszer. Egy bankot kell elképzelni, mely a túlcsorduló LP mennyiséget tárolja. Tegyük fel 90 LP-n vagy, a győzelemmel kapsz 18 LP-t, de neked valójában csak 10 kell a promóhoz, mi történik a maradék 8 LP-vel? Szimplán megy a levesbe. A bank rendszer eltárolja a kieső 8 LP-t, így ha a következő promónál esetleg 95 pontra kerülsz, azt felhasználva máris játszhatod a promó meccseket ahelyett, hogy 5 pontért tryhardolnál, aminek rossz esetben vereség a vége.

DEATH RECAP

Bár a játékmenetbe nem igazán szól bele az, hogy hibásan írja az infókat, azért mégis csak jó lenne ténylegesen pontos információkat kapni halálunk okáról. Lassan 9 éve hibás, kérdés, hogy valaha lesz-e javítva?

Még mindig van egy dolog, ami változatlan és hibás lassan 9 éve!

Aioween | 18/08/10 17:10 Idén már 9 éves lesz a League of Legends játék, és megjelenése óta nagyon kevés dolog van benne, ami teljesen változatlan maradt. Az egyik utolsó bástyája -amiért a közösség is felháborodott-, az a kurzor volt. Nem mindenki örült annyira a változásnak, hiszen már annyira megszoktuk; és leginkább a megszokás, meg a nosztalgiafaktor miatt sokan ragaszkodtak volna hozzá.

ANNOUNCER PACK

Az állandó bemondót nem mindenki szereti, így nem lenne hülyeség, ha lehetne csomagot vásárolni, ahogy a Dota 2-ben is. Speciel szívesebben hallgatnék egy Ahri szinkront végig, meg néha kedvtől függően egy már egyszer régebben is látott Gangplanket.

"BÜNTETLEN" TÁVOZÁS

Tegyük fel az egyik csapattársunk csatlakozik a mérkőzéshez, azonban az 5. percben kilép. Nem lehet remakelni már, azonban muszáj 4 emberrel tovább játszani, mert ha kilépünk, mi is meg leszünk büntetve. Nem túlzottan fair dolog. Nem lenne ezáltal rossz, hogy ha valaki 5 percig nem csatlakozik vissza, akkor a csapattársak büntetlenül léphessenek ki az adott mérkőzésből, ne veszítsenek se LP-t, továbbá ne kapjanak leaver buster büntetést sem. Itt felmerülhet a kijátszhatóság kérdése, hiszen meg is lehet beszélni, hogy ha egy meccs már amúgy is bukta, akkor csak egy ember kapjon LP levonást, a többiek nem. Mivel lehet duoban is menni, így ezt maximum azzal kellene kiegészíteni, hogy a büntetlenség csak a nem premade társakra vonatkozna, vagyis a maradék három emberre. Ha pedig egy "vadidegen" lép ki, aki soloban játszott, akkor a többi négyre, ezzel minimalizálni lehetne a kihasználás lehetőségét, –őleg low eloban, ahol annyi a játékos, hogy elég kicsi az esélye annak, hogy ismerőssel dobjon össze a rendszer.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.