Az FBI letartóztatott egy Hackert, aki súlyosan megkárosította az EA-t

Feltörte ugyanis a FIFA18-ot, és komoly in-game pénzt lopott: ezért súlyos következményekkel kell szembenéznie a játékosnak.

A Federal Bureau of Investigation (FBI) vád alá helyezte a 25 éves Martin Marsichot, mert állítólag betört az EA szervereibe, és játékbeli pénzt lopott nagy mennyiségben a FIFA 18-on keresztül. Mint kiderült, a valuta összköltsége 324 000 dollár volt.

Marsich szerb és olasz állampolgár nem olyan régen jelent meg egy san francisco-i bíróságon, miután a repülőtéren letartózták, majd azzal a váddal illették, hogy szándékosan hozzáfért egy védett számítógéphez, és engedély nélkül szerzett információt kereskedelmi előnyök és magánjellegű pénzügyi nyereség, valamint sikkasztás céljából.

Nagyon komoly büntetésben részesülhet Marsich, ugyanis akár 5 év börtönt és 250 ezer dolláros bírságot is kiszabhatnak rá.

Justin Griggs az FBI ügynöke azt állítja, hogy a Marsich kihasználta az NBA Live 15 háttértárát, mellyel képes volt a FIFA szervereibe is belépni:

"A titkos hozzáférési token lehetővé tette a hacker számára, hogy kapcsolatot létesítsen az NBA LIVE 15 és a FIFA 18 között. Mivel az NBA LIVE 15-nak megbízható szervere volt, a hacker képes volt kihasználni a két játék közötti bizalmas kapcsolatot, hogy bejusson FIFA 18-ba."

Marisch nem állt meg ennyinél, körülbelül 17,000 EA fiókhoz hozzáadott ugyanis FIFA18-at, további 8,000 fiókot pedig in-game currency-vel is ellátott. Ezeket aztán eladta a fekete piacon. Ha a bíróság bűnösnek találja, akkor elég súlyos büntetésben is részesülhet a tettéért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!